OPPO breidt productiecapaciteit uit met nieuwe fabriek in Turkije

Belangrijke mijlpaal voor OPPO’s productiecapaciteit om aan groeiende vraag naar OPPO-smart devices te kunnen voldoen

| OPPO | 2 min | 12 juli 2021 11:42
Copyright: OPPO
Vandaag kondigt OPPO, een van de grootste smart device merken ter wereld, aan dat het zijn wereldwijde productiecapaciteit uitbreidt met de opening van een nieuwe fabriek in de provincie Istanbul, Turkije. OPPO doet hiermee een langetermijninvestering in de regio. Het openen van de Turkse fabriek is bovendien een belangrijke mijlpaal voor OPPO’s productiecapaciteit om aan de groeiende vraag naar OPPO-smart devices te kunnen voldoen.

De fabriek werd in vier maanden gebouwd en ligt op slechts een paar kilometer van OPPO’s regionale hoofdkantoor in Ata?ehir. Voor de fabriek van 10.200 m² zijn ongeveer 700 werknemers in dienst, waarvan 99 procent lokale Turkse burgers. In plaats van traditionele assemblagewerkzaamheden, vindt het volledige productieproces van smartphones plaats in deze fabriek via een Surface Mount Technology (SMT) productielijn. Deze productievorm kent een hoge mate van automatisering. Bovendien levert de fabriek naar schatting ongeveer 10.000 banen binnen de toeleveringsketen op.

Scott Zhang, Vice President Oversea Sales, zegt: ''We zijn verheugd om deze fabriek in Tuzla in gebruik te nemen, wat een belangrijke mijlpaal is binnen OPPO’s reis in Europa. Met de nieuwe fabriek bevinden we ons in een uitstekende positie om onze groeiende toewijding aan de lokale markt te vervullen en onze trouwe klanten in de regio te bedienen. Nu mensen zich wereldwijd aanpassen aan het nieuwe ‘normaal’, zal OPPO de investeringen wereldwijd blijven opvoeren om zijn innovatieve producten en verbeterde diensten aan steeds meer mensen te kunnen aanbieden.''

OPPO is exponentieel gegroeid tot 's werelds vierde grootste smartphonemerk. Momenteel is OPPO het enige smartphonemerk dat een fabriek in Turkije laat bouwen na ontvangst van een CKD (Completely Knocked Down) certificering. Hierdoor kunnen OPPO’s producten vanaf nul gefabriceerd worden in de fabriek, in plaats van het simpelweg assembleren van kant-en-klaar geïmporteerde componenten.

Als wereldwijd merk heeft OPPO tot op heden tien fabrieken gebouwd, waaronder in China, India, Zuid-Azië, Oost-Europa en andere regio’s om aan de groeiende vraag naar zijn smartphones en andere intelligente apparaten te voldoen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OPPO
OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat naast innovatieve smartphones ook baanbrekende IOT-producten biedt. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008, heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan design. 

De opening van het Nederlandse kantoor was in 2018 een van OPPO’s eerste Europese vestigingen. Sindsdien zijn er in verschillende segmenten smartphoneseries geïntroduceerd, van betaalbare eyecatchers (A 2020 Series) tot toestellen die smartphone fotografie wereldwijd naar een hoger niveau tillen (Reno series) en premium toestellen met innovatieve specs (Find X Series). 

OPPO was met zijn Find X2 Series ook het eerste merk dat 5G-smartphones introduceerde op de Nederlandse markt. Als pionier op het gebied van 5G ondersteunt OPPO de commerciële uitrol van 5G op verschillende manieren, waaronder standaard 5G-patentontwikkeling, technologieonderzoek en industriële samenwerkingen. 

In het tijdperk van intelligente connectiviteit is het de ambitie van OPPO om zowel lokaal als internationaal, te blijven investeren in het creëren van impactvolle producten en het ontwikkelen van grensverleggende (5G-) technologieën. OPPO’s SuperVOOC 2.0 is hier een goed voorbeeld van; het is de snelste laadtechnologie die momenteel commercieel beschikbaar is. 

OPPO werkt wereldwijd samen met toonaangevende partners zoals o.a. Lamborghini, FC Barcelona, Wimbledon en National Geographic. Momenteel is OPPO actief in meer dan 45 landen en regio’s en beschikt het over zes onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van ultieme smartphone-ervaringen voor gebruikers over de hele wereld.
Meer over OPPO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.