Challenge the Cyber helpt jonge cybersecuritytalenten uit te blinken

Jaarlijks talentevent voor scholieren en studenten en een initiatief van het Nationaal Cyber Security Centrum en dcypher

| Cisco | 2 min | 12 juli 2021 12:17
Copyright: Cisco
Vandaag start het cyberbootcamp van Challenge the Cyber, een jaarlijks talentevent voor scholieren en studenten en een initiatief van het Nationaal Cyber Security Centrum en dcypher.

Challenge the Cyber is in 2019 gestart als een Capture the Flag-competitie voor teams van Nederlandse cybersecurityopleidingen en staat sinds 2020 open voor alle 13- tot 26-jarige cybertalenten. De organisatie heeft het doel om de groep jonge cybersecuritytalenten te vergroten, diverser te maken en hun de middelen te bieden die zij nodig hebben om te excelleren.

Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij dit mooie evenement. Dit jaar wordt Challenge the Cyber bijgestaan door onder andere Cisco, ABN AMRO, Deloitte, KPN Security, NFIR en Secura. Zij steunen het project niet alleen financieel, maar ook inhoudelijk, zo denken ze mee met de vraagstukken en adviseren ze over de strategie.

Tijdens de meest recente Capture The Flag-competitie, welke eind mei plaatsvond, namen 38 teams met in totaal ruim 150 deelnemers het 6 uur lang tegen elkaar op om zo snel mogelijk cybersecurity challenges op te lossen. Dit jaar won het Nijmeegse team Beep Boop Ben Robot v2 van de Radboud Universiteit de juniorcompetitie (t/m 21 jaar) en het team Capture de Vla van de TU Delft en Eindhoven de seniorcompetitie (t/m 26 jaar).

De best presterende teams en deelnemers plaatsten zich voor het Cyberbootcamp, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond. Dit jaar zal het bootcamp van 12 tot 18 juli worden georganiseerd, en zullen experts uit het vakgebied workshops geven met het doel om hard en soft skills bij te brengen. Cisco, Deloitte en Secura zullen ook een aantal van deze workshops verzorgen, gericht op zowel de theorie als de praktijk. De workshops bevatten ook een opdracht, zodat deelnemers praktische ervaring opdoen.

De deelnemers aan het Cyberbootcamp bestaan uit een diverse groep van middelbare scholieren tot studenten op MBO-, HBO- en WO-niveau uit heel Nederland. Op basis van inhoudelijke CTF-kwaliteiten, soft skills en teamdynamiek wordt uiteindelijk het team geselecteerd dat namens Nederland deelneemt aan de European Cyber Security Challenge, van 28 september tot en met 1 oktober 2021 in Praag.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren.
Cisco en het Cisco-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Cisco en/of zijn dochterondernemingen in de VS en andere landen. Een lijst met handelsmerken van Cisco is te vinden op www.cisco.com/go/trademarks. Genoemde handelsmerken van derden zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Het gebruik van het woord partner impliceert geen partnerschapsrelatie tussen Cisco en een ander bedrijf.
Meer over Cisco
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.