Atos lanceert met Atos Computer Vision Platform

Eerste schaalbare AI Video en Image Analytics-platform

| Atos | 3 min | 12 juli 2021 12:36
Copyright: Atos
Tijdens de Atos Technology Days is het Atos Computer Vision Platform gelanceerd. Dit schaalbare end-to-end AI Video en Image Analytics-platform is de meest uitgebreide oplossing die op dit moment beschikbaar is. Zo biedt het platform een uitgebreide reeks AI-modellen, verrijkt met de expertise die wereldwijd op zes Atos AI Computer Vision Labs beschikbaar is en die zijn gebaseerd op high-performance hardware en software. Het Atos Computer Vision Platform stelt organisaties in staat omvangrijke datavolumes die worden ontsloten via video en animaties real time te analyseren. Dit maakt het mogelijk om workflows efficiënter te beheren, de beveiliging van locaties te versterken om zo de veiligheid van mensen en bedrijfsmiddelen te waarborgen. Het platform is inzetbaar in allerlei sectoren: van de maakindustrie tot transport en van retail tot luchtvaart.

AI Video en Image Analysis wordt op verschillende manieren toegepast, bijvoorbeeld om de veiligheid tijdens transporten te waarborgen, bij het monitoren van de verkeersveiligheid, bij kwaliteitscontroles van productieprocessen en het tracken van locaties. Het Atos Computer Vision Platform is de enige oplossing die een zeer breed spectrum van toepassingen omvat: van de maakindustrie tot Smart City Management en van beveiligingstoepassingen op luchthavens en in de retail tot crowd control. De data die hiermee worden ontsloten, bieden waardevolle inzichten die organisaties kunnen gebruiken om de kansen op fouten te verkleinen, de veiligheid van medewerkers en bedrijfsmiddelen te waarborgen en soepele en gepersonaliseerde klantervaringen te bieden. Het Atos Computer Vision Platform maakt binnen dit spectrum de analyse van video’s en beelden mogelijk: van Cloud tot Edge, wat betekent dat toepassingen kunnen worden beheerd via de Cloud of via een Edge-server met het oog op real time video analyses.

Atos biedt een keuze uit verschillende Edge-servers om in real time computer vision at the edge mogelijk te maken, dichtbij data sources. Hierbij gaat het om BullSequana Edge en BullSequana Edge Nano. De laatste server kan worden ingezet in elk denkbare omgeving: van de winkelvloer tot buitenlocaties en van moeilijk toegankelijke omgevingen op veraf gelegen locaties, zoals bij bouwlocaties in de open lucht, industriële mijnbouw of op zee.

“Atos onderscheidt zich van andere spelers met het aanbod dat zij via haar Computer Vision Platform ontsluit. Hierbij combineert zij haar eigen aanbod van software- en hardware-toepassingen met haar AI Computer Vision Labs met als doel complete en schaalbare Advise-Build-Run oplossingen aan klanten te bieden. Door de integratie van verschillende AI-modellen in hardware beschikt zij over het vermogen om door middel van automatisering winstgevende groei te realiseren”, vertelt Elitsa Bakalova, Senior Professional Services Analyst van Technology Business Research.

“Eén van de meeste bijzondere aspecten van het Atos Computer Vision Patform is het vermogen grote en complexe Computer Vision-projecten schaalbaar te maken. Onze AI-modellen, gecombineerd met onze consultancy services, stellen bedrijven in staat snel een gestandaardiseerde Computer Vision-oplossing te implementeren, veel sneller dan wanneer zij zulke complexe projecten in eigen beheer uitvoeren”, benadrukt Emmanuel Le Roux, SVP en Global Head Big Data van Atos.

Het Atos Computer Vision Platform bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Expertise, Consulting en Services - ondersteund door AI Computer Vision-experts in zes speciale labs wereldwijd (Dallas, Londen, Sao Paulo, Grenoble, Dubai en Singapore) om op maat gesneden AI-modellen te ontwikkelen die zijn toegesneden op specifieke klantbehoeften en lokale wet- en regelgeving, inclusief ondersteuning na implementatie.
  • Software Products en Services – gebaseerd op VISuite, dat bestaat uit een reeks van AI-modellen op basis van Atos IP (inclusief Ipsotek en VI Protect) en een sterk ecosysteem van partners.
  • Hardware Products & services - BullSequana Edge Nano- en BullSequana Edge-servers die overal kunnen worden geïnstalleerd; de BullSequana SA20G-server heeft een zeer ruime opslagcapaciteit en de BullSequana X451-server heeft maximale GPU-density.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.