Nieuwe Verified Mark Certificates van DigiCert

Bedrijven kunnen nu hun logo tonen in de inbox voor betere merkherkenning

| DigiCert | 4 min | 13 juli 2021 11:37
Copyright: DigiCert
Verified Mark Certificates (VMC's) zijn onderdeel van het zogeheten Brand Indicators for Message Identification (BIMI) initiatief van Google, en zijn een zichtbaar teken van vertrouwen (trust) voor berichten die zijn geverifieerd op basis van Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance (DMARC)

DigiCert, de wereldwijd toonaangevende leverancier van TLS/SSL- en PKI-oplossingen, maakte vandaag bekend dat het vanaf vandaag Verified Mark Certificates uitgeeft die voldoen aan de BIMI-norm (Brand Indicator Message Identification). Deze VMC's zijn verkrijgbaar via DigiCert CertCentral®, DigiCert-partners en op digicert.com. Met VMC's die zijn uitgegeven door DigiCert kunnen bedrijven, een als handelsmerk geregistreerd logo, toevoegen aan hun e-mails. Daarmee verbeteren ze de herkenbaarheid en de openings- en betrokkenheidspercentages van hun e-mails. Daarnaast bieden ze dankzij het gebruik van DMARC meer vertrouwen en transparantie in hun e-mails. Gmail herkent nu VMC's en toont bedrijfslogo's in de inbox.

In combinatie met de vereiste DMARC-handhaving zijn VMC’s een cruciale stap in een reeks beveiligingsmaatregelen die helpen de e-mailbeveiliging te versterken, vertrouwen in de inbox op te bouwen en gebruikers te helpen het merklogo te koppelen aan het bedrijf waarmee ze verwachten te communiceren. VMCs:
  • kunnen bedrijven een geverifieerd merklogo naast hun e-mail weergeven;
  • kunnen klanten het merk van de afzender zien in de inbox op hun mobiele telefoon voordat ze de mail openen en
  • kunnen marketeers op een voordelige manier hun merklogo vaker weergeven.

'Het valideren van identiteiten en het tonen van vertrouwen vormen de basis van onze business', zegt Dean Codin, Senior Director of Business Development van DigiCert. 'Dankzij BIMI en een VMC van DigiCert voor domeinen die zijn geverifieerd aan de hand van DMARC, kunnen organisaties aan hun klanten laten zien dat hun e-mails beter zijn beveiligd. Daarmee wordt niet alleen de hoeveelheid spam verminderd, maar kunnen bedrijven ook meer doen dan alleen hun e-mailadres weergeven, zodat hun e-mails vaker worden geopend en hun merk prominenter wordt getoond.'

VMC's zijn verkrijgbaar als onderdeel van de BIMI-norm, die erop is gericht om het gebruik van DMARC te promoten als mechanisme voor e-mailbeveiliging. Met VMC's op basis van DMARC kunnen organisaties aantonen dat ze zich inspannen voor de beveiliging van hun e-mail en de bescherming van de privacy van hun klanten. DMARC biedt een goede beveiliging tegen cybercriminaliteit via vervalsing en phishing. Daarmee kunnen bedrijven hun gebruikers en merken beschermen tegen misbruik en de hoge kosten die daarvan het gevolg zijn. E-mailclients maken gebruik van DMARC, een norm voor het authenticeren van domeinen waarmee wordt gegarandeerd dat een e-mail daadwerkelijk afkomstig is van het opgegeven domein.

DigiCert is een goedgekeurde leverancier van VMC's en verzorgt de voor BIMI noodzakelijke verificatie van bedrijven en hun logo's. Dit is het afgelopen jaar uitgebreid getest in een pilotproject met de BIMI-werkgroep. Diverse prominente bedrijven hebben ook deelgenomen aan deze pilot en zijn enthousiast over de mogelijkheid hun logo te tonen in de inbox van de ontvanger. In samenwerking met Valimail helpt DigiCert zijn klanten die VMC's willen gebruiken hun DMARC-compliance te stroomlijnen.

'BIMI en VMC vormen een belangrijke nieuwe stap voor zowel klanten als merken, ongeacht hun omvang. Dankzij DMARC ontvangen klanten geen nepmails meer die zogenaamd afkomstig zijn van de merken die ze vertrouwen, en BIMI zorgt ervoor dat de openingspercentage en het merkvertrouwen stijgen', vertelt Seth Blank, voorzitter van de BIMI-werkgroep en Chief Product Officer van Valimail. 'We zijn blij met de inzet van DigiCert voor de introductie van VMC en BIMI.'

'BIMI wordt gebruikt voor het authenticeren van e-mails met behulp van DMARC en dient ter bescherming tegen onder andere phishing, spoofing en andere aanvallen', aldus Gareth Mandel, CEO of eharmony. 'We hebben nauw samengewerkt met onze IT-afdeling om te zorgen dat onze organisatie de DMARC-norm hanteert. Daardoor kunnen we VMC's gebruiken en ons geverifieerde logo laten zien. Onze samenwerking binnen dit project heeft de verbinding tussen onze CRM- en IT-teams nog verder versterkt.

'Met VMC's kunnen we onze gevalideerde bedrijfslogo's laten zien en tonen dat we DMARC gebruiken. Dat maakt het gebruik van e-mail veiliger en verbetert het openingspercentage', zegt Ikko Furuki, CEO van Cybervision Hosting. 'Ontvangers kunnen erop vertrouwen dat het bedrijf de e-mail ook inderdaad heeft verzonden. Daarmee beschermen we onze klanten en vergroten we hun loyaliteit. Dankzij het wereldwijde bereik van DigiCert en Gmail kunnen we binnenkort overal waar we zakendoen VMC's gebruiken.'

DigiCert VMC's zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via DigiCert CertCentral, DigiCert-partners of op digicert.com. Met CertCentral kunnen bedrijven certificaten geautomatiseerd uitgeven, identificeren, verlengen en intrekken. De intuïtieve interface en het gebruik van API's vereenvoudigen certificaatbeheer op grote schaal.

CertCentral-klanten hebben toegang tot de wereldwijde ondersteuningsmedewerkers van DigiCert voor snelle validatie en ondersteuning in 11 native talen in hun lokale tijdzone terwijl ze werken aan het begrijpen en implementeren van VMCs.

Bedrijven kunnen nu al beginnen met het toevoegen van hun logo aan e-mails op DigiCert Verified Mark Certificates.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DigiCert
DigiCert is de wereldwijd toonaangevende leverancier van schaalbare TLS/SSL, IoT- en PKI-oplossingen voor identiteit en encryptie. De innovatiefste bedrijven ter wereld vertrouwen op de expertise van DigiCert op het gebied van identiteit en encryptie, voor hun webservers en Internet of Things-apparaten. DigiCert ondersteunt TLS en andere digitale certificaten voor PKI-implementaties op elke schaal met zijn oplossing voor het beheer van de levenscyclus van certificaten, CertCentral®. Het bedrijf staat bekend om zijn uitstekende platform voor certificaatbeheer, de snelle en bekwame klantenservice en hun toonaangevende beveiligingsproducten.
Meer over DigiCert
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.