Lenovo en FC Internazionale Milano versterken partnership

Lenovo™ tilt technologisch partnership naar een hoger niveau en wordt shirtsponsor op de achterkant van het iconische Inter-shirt

| Lenovo | 5 min | 13 juli 2021 13:13
Copyright: Lenovo
  • Lenovo en FC Internazionale Milano versterken hun veelomvattende technologische samenwerking en zijn overal in de club aanwezig.
  • De overeenkomst maakt van FC Internazionale Milano een van 's werelds meest technologisch geavanceerde clubs. Het biedt de trainingsfaciliteiten en het hoofdkantoor van het team een slimmere, transformerende ervaring voor spelers, fans en de bredere clubgemeenschap.
  • Spelersprestatietechnologie heeft alleen al in de afgelopen twee jaar meer dan 100 miljoen datapunten beoordeeld.
Dit omvat ondersteunende infrastructuur om de efficiënte verwerking van grote hoeveelheden data mogelijk te maken en fans een betere ervaring te bieden.

Lenovo en de wereldvoetbalbond Football Club Internazionale Milano (Inter) hebben hun meerjarige samenwerking geüpgraded met de gewaardeerde plaatsing op de achterkant van het iconische shirt. Het logo staat vanaf seizoen 2021/2022 op het shirt. Lenovo is sinds 2019 de officiële Global Technology Partner van Inter en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het transformeren van de digitale ervaring van de club. Lenovo heeft zowel Inter's Suning Training Center in Appiano Gentile als hun hoofdkantoor voorzien van slimmere technologie.

Als onderdeel van de verbeterde samenwerking ondersteunt Lenovo Inter met technologie om grote hoeveelheden data te verzamelen en beheren, operaties te transformeren en betere resultaten te leveren. Lenovo levert hiervoor servers, databeheer, monitoren, accessoires, laptops en apparaten voor opslag en slimme samenwerking. Dankzij de slimmere technologie van Lenovo kan Inter historische archieven en documenten digitaliseren om data toegankelijker te maken.

Het erfgoed van Inter is ongeëvenaard. De enige club die sinds de oprichting in 1909 deelneemt aan de top van het Italiaanse voetbal, is drie keer tot kampioen van de Europacup gekroond. Met 19 Serie A-titels op hun naam zijn ze de regerende Italiaanse kampioen.

De samenwerking van Lenovo leidde tot een aantal operationele prestatieverbeteringen voor Inter sinds 2019, waaronder:
  • De dataverwerkingsprestaties en -snelheid van Inter zijn met 20% verbeterd. Hierdoor konden meer dan 100 miljoen GPS-datapunten uit de trainingen van de afgelopen twee seizoenen verzameld en beheerd worden, waaronder 60 miljoen spelergerelateerde datapunten die nog moeten worden opgeschoond.
  • Dankzij de rekenkracht van de servers van Lenovo is de tijd die Inter nodig heeft om rapporten te verwerken met 25% verminderd.
  • De dataopslag van Lenovo is van fundamenteel belang voor de ondersteuning van 50.000 uur aan digitale video die beschikbaar wordt gesteld als onderdeel van Media Asset Management (MAM). Hierdoor kan 400 terabyte aan digitale content op het digitale Inter-archief worden gehost.
  • Een van de meest geavanceerde workflows voor prestatieanalyse in Italië kan worden aangeboden wat zorgt voor verbeterde stabiliteit, flexibiliteit, schaalbaarheid en beveiliging

Shirtsponsoring

De verbeterde shirtsponsorovereenkomst zorgt voor nog meer verbondenheid tussen de twee iconische merken en hun gedeelde waarden in hoge prestaties en innovatie. De strategische plaatsing van het Lenovo-logo op de achterkant van het shirt zal leiden tot een aanzienlijke toename in de zichtbaarheid van het merk, zowel in de Serie A als in de Coppa Italia.

Wereldwijde technologiepartner

De afgelopen twee jaar heeft Lenovo zijn positie als Global Technology Partner verstevigd. Door de integratie van edge-serverapparaten bij het verzamelen en verwerken van data, maar ook de beschikbaarheid van Lenovo's krachtige pc's, monitoren en apparaten voor slimme samenwerking is de efficiëntie verhoogd. Met de nieuwste overeenkomst biedt Lenovo Inter een complete IT-oplossing met hardware, software en ondersteuning:
  • Spelerstechnologie: Ongeëvenaarde dataopslag en verwerkingskracht optimaliseren analyses en spelersontwikkeling. Gestructureerde en ongestructureerde datapunten bieden tactische inzichten in de fitheid van spelers en wedstrijdanalyses. Tijdens trainingssessies wordt Global Positioning System (GPS) gebruikt om de snelheid, afstand, workload en de impact op de algehele teamprestaties van spelers te analyseren. Deze informatie kan vervolgens als input dienen voor het trainingsschema van Inter. De data worden door het team tijdens trainingen niet alleen gebruikt om gespeelde wedstrijden te beoordelen, maar ook om de volgende wedstrijden strategisch te plannen.
  • Technologie voor de fans: met meer dan 50 miljoen fans (met meer volgers in Azië dan welke andere Italiaanse club dan ook), verbetert Lenovo-technologie de wedstrijdervaring en geeft het een kijkje in de dagelijkse activiteiten van de club. Lenovo's Media Asset Management (MAM)-oplossing biedt Inter een enorm online historisch archief van digitale activa, inclusief 50.000 uur aan video, dat gemakkelijk toegankelijk en op aanvraag aanpasbaar is. Fans kunnen bijvoorbeeld hun naam en geboortedatum invoeren in het digitale archief van Inter om erachter te komen wat er tijdens hun leven in de club is gebeurd.
  • Bedrijfstechnologie: Lenovo heeft slimme technologie afgestemd op de huidige behoefte van Inter en levert expertise voor de technologische ontwikkeling van het hoofdkantoor en de trainingsfaciliteiten van de club. De toonaangevende hardware- en softwareoplossingen van Lenovo omvatten onder andere ThinkPad™-laptops, ThinkVision™-monitoren en ThinkSmart™-apparaten om samenwerking op afstand mogelijk te maken en bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Door gebruik te maken van de slimmere technologie van Lenovo kan Inter naadloos op afstand werken en samenwerken via webconferenties en.
FC Internazionale Milano Corporate CEO, Alessandro Antonello: "De samenwerking tussen voetbal en technologie is nu essentieel om Inter naar nieuwe hoogten te brengen - van de manier waarop we omgaan met onze fans, tot de tools die we beschikbaar hebben - dit Lenovo-partnership vormt de kern van alles. We zijn verheugd om onze samenwerking met Lenovo te verdiepen: samen kunnen we innovatie stimuleren om Inter technologisch geavanceerder en toekomstgerichter te maken.”

“Sinds onze eerste samenwerking heeft ons technologische partnership met FC Internazionale Milano echt tastbare prestatieverbeteringen opgeleverd. Dit is meer dan een sponsoring: het is een bijeenkomst van winnaarsmentaliteiten gericht op permanent succes, zowel op als buiten het veld”, aldus Luca Rossi, President van Intelligent Devices Group, Lenovo. "Met een visie om slimmere technologie voor iedereen mogelijk te maken, willen we onze samenwerking blijven versterken om echte vooruitgang te boeken bij het digitaal transformeren van Inter naar een club van de toekomst voor de volgende generatie fans en een bredere gemeenschap."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Lenovo
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune Global 500-onderneming met een waarde van US $ 50 miljard, 63.000 medewerkers en actief in 180 markten over de hele wereld. Gericht op een gedurfde visie om slimmere technologie voor iedereen te leveren, ontwikkelen we wereldveranderende technologieën die een meer inclusieve, betrouwbare en duurzame digitale samenleving creëren. Door het ontwerpen, bouwen en bouwen van 's werelds meest complete portfolio van slimme apparaten en infrastructuur, leiden we ook een intelligente transformatie - om betere ervaringen en kansen te creëren voor miljoenen klanten over de hele wereld.
Meer over Lenovo
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.