Behoefte aan GPS-trackers in consumentenmarkt stijgt

Samenwerking Spotter met juweliersketen Lucardi

| Spotter | 2 min | 13 juli 2021 16:07
Afbeelding: Met het GPS kinderhorloge weten de ouders altijd waar hun kind is | Copyright: Spotter
Kinderhorloges met GPS-functie worden steeds populairder. De verkoop bij specialist in GPS-track- & trace-oplossingen Spotter groeide de eerste helft van dit jaar maar liefst met 37 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Spotter is een samenwerking gestart met juweliersketen Lucardi om de Nederlandse markt verder te veroveren.

Welke ouder gunt het zijn kinderen niet om buiten avonturen te beleven. Maar als het kind lang wegblijft, worden vader en moeder toch ongerust. Je hoort zoveel rare verhalen… “Waarom zou je dan geen gebruikmaken van track- en trace-techniek, als die gewoon beschikbaar is? Wij merken in de markt steeds meer behoefte aan dit soort oplossingen”, zegt Theo Koomen, CEO van Lucardi Juweliers. “Daarom zijn wij een samenwerking gestart met Spotter. Vanaf vandaag kunnen ouders in onze webshop terecht voor trendy, fraai vormgegeven kinderhorloges met GPS-functie. De ouders zijn gerust, de kinderen hebben meer vrijheid. En het horloge werkt door heel Europa, dus óók op vakantie.”

Gebruiksvriendelijk

Met het GPS-kinderhorloge weten de ouders altijd waar hun kind is. Ze kunnen het kind bellen en een alarm laten afgaan als het naar huis moet. Ook kunnen ze zones instellen waar het kind mag komen en ze ontvangen bericht als het erbuiten komt. En mocht het kind onverhoopt in een noodsituatie komen, dan kan het de SOS-knop indrukken.

Sander de Potter, CEO van Spotter: “We hebben de techniek heel gebruiksvriendelijk gemaakt. Bovendien werkt het horloge prepaid, dus ouders hoeven geen abonnement af te sluiten. En het voldoet aan Europese veiligheidsrichtlijnen.” En wat vinden de kinderen er zelf van? De Potter krijgt positieve reacties: “Ze vinden het horloge stoer. Ze dragen het graag.”

Markt veroveren

De Potter ziet de populariteit van GPS-horloges en trackers onder consumenten sterk toenemen. “De verkoop groeide de eerste helft van dit jaar met 37% ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Inmiddels tellen we zo’n 35.000 gebruikers.” In Duitsland, Frankrijk en België is het kinderhorloge ook al verkrijgbaar; Spotter en Lucardi gaan nu samen optrekken om de Nederlandse markt verder te veroveren en daarna de rest van Europa. Overigens zijn kinderen niet de enige doelgroep waarop Spotter mikt. Zo is er voor ouderen het senioren-alarmhorloge, met ongeveer dezelfde functies, dat vaak wordt aangeschaft voor mensen met dementie. En voor huisdieren levert Spotter speciale GPS-trackers. Zo weet het honden- of kattenbaasje altijd waar zijn viervoetige vriend uithangt en hoe actief hij is. En mocht het beestje zoekraken, dan is het snel teruggevonden via de Pet Spotter®.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Spotter
Over Spotter
Spotter is gespecialiseerd in gps track & trace-oplossingen voor de consumentenmarkt. De oprichters hebben jarenlange ervaring in de gps- en telecomsector waarbij track & trace-oplossingen werden toegepast binnen de zakelijke markt. De producten worden in-house ontwikkeld door een professioneel team developers.
Meer over Spotter
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.