Deep learning AI security-oplossing Deep Instinct nu beschikbaar in Nederland

‘Dankzij het deep learning AI-platform is security geen uitdaging meer, maar een garantie’

| Deep Instinct | 3 min | 13 juli 2021 19:33
Gewaardeerd
Afbeelding: Rob Huikeshoven, Senior Sales Engineer Benelux (l.) en Joost van der Spek, Regional Sales Manager Benelux (r.) | Copyright: Deep Instinct
Deep Instinct, de eerste leverancier van een deep learning AI security-oplossing, maakt bekend dat het een Nederlands team heeft aangesteld voor het benaderen en ontwikkelen van de Nederlandse markt. Het nieuwe team bestaat uit Joost van der Spek, die tot Regional Sales Manager Benelux is benoemd, en Rob Huikeshoven, die als Senior Sales Engineer Benelux is aangesteld. Beiden zullen de groei van het bedrijf in Nederland aanjagen en zijn verantwoordelijk voor de uitrol van nieuwe verkoopstrategieën. Na de zomer wordt het team uitgebreid met meer technische en sales- en marketingexperts.

Deep Instinct biedt als eerste cybersecurity-leverancier een oplossing aan gebaseerd op deep learning AI. Zijn software biedt een detectienauwkeurigheid van 99% voor onbekende cyberbedreigingen*. Elk bestand, elk script en elke macro wordt geïnspecteerd alvorens te worden uitgevoerd. Dit gebeurt in minder dan 20 milliseconden. De reactietijd op een cyberaanval is van kritisch belang, want elke milliseconde telt. Doordat het deep learning AI-platform in staat is cyberbedreigingen te voorspellen, worden bekende en onbekende ransomware-varianten razendsnel geblokkeerd, zodat endpoints niet besmet kunnen worden.

Joost van der Spek is al meer dan 15 jaar werkzaam in de cybersecurity-sector en heeft verschillende rollen vervuld bij leveranciers als Symantec en Varonis. Zijn opgebouwde cybersecurity-kennis is hierdoor heel breed. Hij stelt bovendien de samenwerking met en ondersteuning van de klant altijd centraal.

“Tesla, Google, Amazon, Netflix en diverse andere grote organisaties maken gebruik van deep learning. Deep Instinct is als eerste cybersecurity-bedrijf erin geslaagd deep learning AI toe te passen. Hierdoor zijn we in staat preventie te bieden tegen uiterst geavanceerde malware en ransomware-aanvallen. Deep Instinct zorgt ervoor dat elke bedreiging in de kiem wordt gesmoord én de druk op securityteams wordt verminderd, zodat ransomware verleden tijd is en cybersecurity geen uitdaging meer is, maar een garantie. Dat is een nieuwe benadering in Nederland, en gezien de enorme toename aan cyberbedreigingen verwachten we dat de vraag naar onze oplossingen evenredig zal toenemen,” zegt Van der Spek.

Ook Rob Huikeshoven heeft een indrukwekkende ervaring op het gebied van cybersecurity. Deze deed hij onder andere op bij VMware en Carbon Black, waar hij verantwoordelijk was voor het engineering-team dat de salesorganisatie ondersteunde.

Huikeshoven: “Elk bedrijf investeert in anti-virusoplossing, platforms voor endpointbeveiliging en wellicht ook in endpoint detection en response (EDR). Onze ervaring is dat al deze oplossingen veel alerts en false positives genereren die allemaal afgehandeld moeten worden. Dat levert veel extra werk op. Deep Instinct begint met het elimineren van de overgrote meerderheid van alerts doordat ons platform pre-execution bescherming biedt, dus nog voordat er bestanden naar de harde schijf geschreven kunnen worden. Daarmee reduceren wij de beheerlast, zodat kunnen IT-managers zich kunnen concentreren op alerts die direct actie vereisen. Het geeft de IT-teams een kwart van hun dag terug, en daar zullen Nederlandse organisaties erg veel baat bij hebben.”

* Forrester Research heeft de technologie van Deep Instinct aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. Hieruit bleek dat de software effectieve bescherming biedt tegen ruim 99% van alle onbekende cyberbedreigingen. Het lage percentage false positives is eveneens vermeldenswaardig: met minder dan 0,1% vertegenwoordigen deze onterechte meldingen een uiterst lage en daarmee prima beheersbare beheeroverhead. Volgens het onderzoek biedt Deep Instinct een return on investment van ruim 446% gerekend over een periode van drie jaar. Bron: Forrester Research, “The Total Economic Impact Of Deep Instinct Advanced Endpoint Security Solution: The Cost Savings And Business Benefits Enabled By Deep Instinct Advanced Endpoint Security Solution”, november 2020

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (7 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Deep Instinct
Deep Instinct is de eerste en enige cybersecurity-leverancier die integraal gebruikmaakt van deep learning AI. Dit is een speciale techniek voor de verwerking van informatie die op vergelijkbare wijze fungeert als het menselijke brein, dat leert door ervaring en het geleerde vervolgens in vlees en bloed omzet. Het kunstmatige neurale netwerk van Deep Instinct leert op deze manier om cyberbedreigingen in alle soorten en maten te voorkomen. De voorspellende mogelijkheden van het cybersecurity-platform krijgen daarmee een instinctief karakter. Dit maakt het mogelijk om alle bekende en nieuwe vormen van malware, zero-day-aanvallen, ransomware en advanced persistent threats in real time en met ongekende nauwkeurigheid en snelheid te voorspellen en voorkomen. Dat geldt voor alle onderdelen van de IT-omgeving, van het netwerk tot endpoints en mobiele apparaten. Deep Instinct helpt organisaties daarmee aan unieke gelaagde beveiliging.
Meer over Deep Instinct
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.