Bitdefender onderzoek: Trickbot allesbehalve verslagen

Zelfs na arrestaties en operationele onderbrekingen is Trickbot springlevend

| Bitdefender | 1 min | 13 juli 2021 19:45
Copyright: Bitdefender
Zelfs na arrestaties en operationele onderbrekingen is Trickbot springlevend. Sterker nog, ze winnen aan slagkracht door snel functionaliteit en mogelijkheden toe te voegen aan hun malware en infrastructuur. Bitdefender ontdekte een bijgewerkte Virtual Networking Computing (VNC) -module die in actieve ontwikkeling lijkt te zijn met frequente updates en bugfixes. Het onderzoek geeft aan dat Trickbot, net als andere grote cybercriminaliteitsoperaties, actief investeert in de veerkracht van hun operatie om ervoor te zorgen dat ze in bedrijf blijven.

De module genaamd tvncDll bevat nieuwe mogelijkheden om informatie te monitoren en verzamelen en gebruikt een aangepast communicatieprotocol om te communiceren met de C2-servers. Dit maakt het moeilijk om de aanval op te merken en te begrijpen welke data wordt verzonden.

Daarnaast identificeerde Bitdefender VNCView, de software-applicatie die Trickbot-aanvallers gebruiken om verbindingen tussen andere bedreigingsactoren en de computer van het slachtoffer te vergemakkelijken. Dit geeft een kijkje achter de schermen hoe Trickbot-operators het voor hun cybercriminele klanten eenvoudiger maakt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Bitdefender
Bitdefender is een wereldwijd bedrijf op het gebied van beveiligingstechnologie dat geavanceerde end-to-end cyberbeveiligingsoplossingen en geavanceerde bescherming tegen bedreigingen biedt. Sinds 2001 heeft Bitdefender consequent bekroonde zakelijke en consumentenbeveiligingstechnologie geproduceerd en is het een voorkeursleverancier op het gebied van zowel hybride infrastructuurbeveiliging als eindpuntbescherming. Dankzij R&D, allianties en partnerschappen wordt Bitdefender vertrouwd om voorop te lopen en robuuste beveiliging te leveren waarop u kunt vertrouwen.
Meer over Bitdefender
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.