Nieuwste versie InterSystems IRIS Data Platform biedt volgende stap in data fabric

Relevante features voor onder andere gezondheidszorg en maakindustrie

| InterSystems | 2 min | 14 juli 2021 10:59
Copyright: InterSystems
InterSystems introduceert de meest recente versie van het InterSystems IRIS® dataplatform. De iteratie bevat mogelijkheden als Adaptive Analytics en aanvullende SQL-extensies om het proces van implementatie van een enterprise data fabric-architectuur te verbeteren.

Adaptive Analytics binnen InterSystems IRIS, dat vorig jaar werd aangekondigd via een partnerschap met AtScale, biedt gebruikers gebruiksgemak en self-service analytics-mogelijkheden om actuele data uit meerdere bronnen consistent te visualiseren, analyseren en raadplegen. Hierdoor kunnen gebruikers inzichten verkrijgen die ze nodig hebben om tijdige en nauwkeurige zakelijke beslissingen te nemen, zonder experts in datadesign of datamanagement te hoeven zijn.

Flexibeler analyseren

De nieuwste release van InterSystems IRIS versnelt en vermindert de complexiteit van de implementatie van enterprise data fabrics, een moderne benadering van datamanagement die ongelijksoortige, verspreide data uit de hele onderneming integreert en samenbrengt en deze on-demand beschikbaar maakt.

"Het integreren van data uit meerdere systemen en silo's en deze omzetten in bruikbare inzichten is tegenwoordig een van de grootste data-uitdagingen voor bedrijven", zegt Scott Gnau, Vice President of Data Platforms bij InterSystems. "Enterprise data fabrics hebben zich ontpopt als de oplossing voor dit probleem, omdat deze ervoor zorgen dat gegevens blijven waar ze zijn. Hierdoor kunnen bedrijven de waarde van hun eerdere investeringen in technologie, waaronder data lakes en magazijnen, maximaliseren zonder dat ze hun bestaande technologie hoeven te ‘verscheuren en te vervangen’. De nieuwste update van InterSystems IRIS bevat de mogelijkheden die organisaties nodig hebben om snel en eenvoudig een data fabric te implementeren om zo aan hun meest uitdagende eisen te voldoen en hun data volledig te benutten."

De Adaptive Analytics-functie breidt deze mogelijkheden verder uit door de data fabrics 'slimmer' te maken, om zo self-service door de zakelijke gebruiker mogelijk te maken en gegevens bruikbaar te maken voor een groot aantal applicaties.

Relevant voor uiteenlopende branches

Dergelijke analyse-mogelijkheden zijn van belang voor verschillende bedrijfstakken, zoals de gezondheidszorg, retail en de maakindustrie. Voornamelijk in de maakindustrie worden steeds vaker systemen op elkaar aangesloten door middel van het Internet of Things. Door deze verhoogde connectiviteit komt er meer gevarieerde data vrij, die geharmoniseerd en samengebracht moet worden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over InterSystems
InterSystems is de drijvende kracht achter de belangrijkste IT-toepassingen voor de gezondheidszorg, bedrijven en overheden. De oplossingen van InterSystems zorgen ervoor dat klanten realtime en op een veilige manier toegang hebben tot belangrijke data die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren. Data waarmee ze verbinding kunnen maken, die ze kunnen delen en waar ze inzichten uit kunnen halen.
Meer over InterSystems
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.