Jaguar Land Rover en Dematic starten tweede fase van nieuw logistiek centrum in de West Midlands

Autofabrikant begint innovatief project in het Verenigd Koninkrijk om de duurzaamheid van zijn supply chain-operatie op de lange termijn te ondersteunen

| Dematic | 2 min | 15 juli 2021 11:58
Afbeelding: De Range Rover Sport | Copyright: Jaguar Land Rover
De tweede fase van de bouw van Jaguar Land Rover's Logistieke Operatiecentrum in de buurt van Solihull in de West Midlands is begonnen, in samenwerking met intralogistiek innovator Dematic. Nu de externe werkzaamheden aan de nieuwe faciliteit zijn afgerond, is Dematic begonnen met het installeren van zijn intralogistieke apparatuur en automatiseringstechnologieën. Na installatie wordt de apparatuur een tijdlang grondig getest, waarna de locatie naar verwachting aan het eind van 2022 volledig operationeel zal zijn. Dit project bouwt voort op Dematic’s relatie met Jaguar Land Rover, die teruggaat naar het begin van de jaren 80.

Het nieuwe Logistieke Operatiecentrum (LOC), dat bestaat uit een magazijn van 92.000 vierkante meter en bijbehorende kantoren, is Jaguar Land Rover’s oplossing voor de steeds complexere supply chain-uitdagingen en vormt een belangrijk onderdeel van de toekomstige strategie van de fabrikant. Nadat Jaguar Land Rover zich onlangs heeft verplicht om 'de benchmark te worden op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid', zal de ontwikkeling een aantal technologische voordelen opleveren die tot verbeteringen voor de klant en langdurige milieuvoordelen gaan leiden.

Jaguar Land Rover verwacht dat de nieuwe faciliteit, gelegen in de nabijheid van de belangrijkste fabriek in Solihull, het mogelijk zal maken om het aantal vrachtwagenkilometers met een kleine vijf miljoen kilometers per jaar terug te dringen, wat tot een enorme verlaging van de CO2-uitstoot leidt. Tevens worden de logistieke kosten en verkeersopstoppingen in de omgeving op de lange termijn verminderd.

Intussen zal het LOC enkele van de meest geavanceerde geautomatiseerde supply chain-technologieën gebruiken die beschikbaar zijn, om ervoor te zorgen dat de faciliteit met de kleinst mogelijke voetafdruk een maximale output kan leveren. Geautomatiseerde apparatuur gaat grote hoeveelheden producten op een bijzonder efficiënte manier verwerken, terwijl de faciliteit is ontworpen met een 'goederen-naar-mens'-instelling - wat betekent dat medewerkers geen grote afstanden hoeven af te leggen om onderdelen op te halen: de onderdelen komen naar hen toe. Deze systemen zijn ontworpen om meerdere werkstromen op dezelfde lijn te beheren, wat Jaguar Land Rover en Dematic in staat stelt de voetafdruk van de faciliteit te verkleinen en operators in staat stelt 1000 pallets per uur te verwerken.

In reactie op het project zei Andy Blanford, Dematic’s Senior Vice President en Managing Director voor Noord-Europa, "We zijn blij met de mogelijkheid om samen te werken met een bedrijf als Jaguar Land Rover, dat zich binnen de sector zo inzet voor toonaangevende normen op het gebied van duurzaamheid en technologie. We verwachten dit project in 2022 af te ronden".

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dematic
De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group - een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd.
Meer over Dematic
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.