Beyond Eyes breidt uit met legionellaspecialist Aqua Assistance

Een gezonde werkplek met aandacht voor legionellabeheersing is cruciaal voor vitaliteit op de werkvloer

| Beyond Eyes | 2 min | 15 juli 2021 12:05
Copyright: Beyond Eyes
Na de lancering van Beyond Eyes begin dit jaar, breidt het slimme platform nu verder uit met een partnership met Aqua Assistance. Aqua Assistance houdt zich als legionellaspecialist bezig met een breed scala aan diensten en producten op het gebied van legionellapreventie en schoon drinkwater. Door de inzet van sensoren en geautomatiseerde spoelautomaten is het mogelijk om bepaalde legionellabeheerstaken te automatiseren en meer inzichten te krijgen.

Laatste wet- en regelgeving

Uit onderzoek van 20.000 watermonsters van expertgroep legionella van brancheorganisatie Evaqua bleek dat in het afgelopen jaar 11 procent vaker de legionellabacterie werd aangetroffen. Doordat veel gebouwen al langer dan een jaar niet of minimaal in gebruik zijn, is er een vergrootte kans ontstaan op legionella. Met de inzet van de AquaSmart sensoren en spoelautomaten van Aqua Assistance kunnen taken die normaliter handmatig uitgevoerd moeten worden volledig geautomatiseerd worden. Op die manier voldoet een organisatie automatisch aan de laatste wet- en regelgeving en wordt er geld en tijd bespaard op handmatige uitvoer van wettelijke beheerstaken. Door legionellapreventie te automatiseren is het mogelijk om veel frequenter metingen of spoelingen plaats te laten vinden, waardoor de kwaliteit en veiligheid van het drinkwater voor de pandgebruikers beter gewaarborgd kan worden.

Roderick van Kortenhof van Aqua Assistance vertelt: “Aqua Assistance heeft ruim zestien jaar ervaring als BRL6010 gecertificeerd legionellaspecialist, waarvan de laatste dertien jaar specifiek met sensoren en intelligente spoelautomaten. Op dit moment zijn de AquaSmart sensoren van Aqua Assistance al te vinden in diverse ziekenhuizen, overheidsgebouwen, zorgcentra, woningbouw en sportcomplexen. Door de dienst toe te voegen aan het platform van Beyond Eyes, kunnen we nog meer organisaties bereiken en nog meer organisaties een gezonde (werk)omgeving bieden.”

BE Vital

De dienst van Aqua Assistance komt onder de dienst ‘BE Vital’ te hangen. Met BE Vital wordt er inzicht gegeven in temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in ruimtes. Sensoren monitoren of gebouwgebruikers onder de juiste omstandigheden kunnen verblijven en werken. Zo worden gebouwen geoptimaliseerd tot gezonde en comfortabele werkomgevingen die het welzijn en de productiviteit van pandgebruikers verhogen. De dienst voor legionella preventie en schoon drinkwater komt niet standaard mee in de afname van de dienst BE Vital maar wordt los aangeboden.

“We zijn erg blij met de toevoeging van Aqua Assistance op het platform van Beyond Eyes. Een gezonde leef- en werkomgeving creëren voor je pandgebruikers is relevanter dan ooit. Doordat veel gebouwen op dit moment minder in gebruik zijn dan voorheen, is legionella een erg actueel probleem. Door dit soort zaken te automatiseren, bespaar je tijd, geld en haal je de kennis in huis door middel van data”, aldus Marc de Vreede, Directievoorzitter Heijmans, Bouw & Techniek.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Beyond Eyes
Beyond Eyes gelooft dat iedereen recht heeft op een gezonde, veilige en duurzame (werk)omgeving door slimmere gebouwen. Dit realiseren wij door de combinatie van slimme technologie, data, advies & uitvoering. Onze diensten zijn de slimme ogen van jouw pand. Een technologische aanvulling die verder reikt dan het menselijke oog kan zien. Wij zien waar moet worden schoongemaakt, welke ruimtes bezet zijn, waar de luchtkwaliteit geoptimaliseerd moet worden en waar energie bespaard kan worden.
Meer over Beyond Eyes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.