Lancering Concur Detect by Oversight

Nieuwe oplossing pakt fraude en niet-conforme uitgaven aan met AI

| SAP Concur | 3 min | 15 juli 2021 12:07
Copyright: SAP Concur
Veel bedrijven hebben tijdens de coronapandemie hun bedrijfsvoering aangepast, waarbij alle processen en dagelijkse taken zo veel mogelijk digitaal werden. Daarbij is de adoptie van digitale tools versneld om ervoor te zorgen dat werknemers op afstand kunnen werken en ook hun onkosten en facturen digitaal kunnen indienen. Desondanks blijven bedrijven worstelen met compliance-uitdagingen, vooral omdat medewerkers onkosten en facturen indienen die mogelijk niet voldoen aan het geldende bedrijfsbeleid. Volgens het 2020 Report to the Nations van de ACFE verliezen bedrijven gemiddeld €27.000 per jaar door fraude met onkostendeclaraties. In bijna een op de drie fraudegevallen speelt een gebrek aan interne controles hierbij een rol.

Omdat veel bedrijven met krappere budgetten werken, is er steeds meer druk om de compliance van uitgaven te verbeteren en fouten, fraude en onnodige uitgaven terug te dringen. Bedrijven verwachten dat deze situatie in de toekomst nog complexer zal worden, dus het is zaak om hier niet mee te wachten. Volgens een recent onderzoek door SAP Concur verwacht bijna de helft (45%) van de financiële en zakelijke executives in Nederland in de post-corona-wereld meer audits en sancties.

Om deze uitdaging aan te gaan, hebben bedrijven oplossingen nodig om de onkosten en facturen van medewerkers makkelijk en effectief te beheren en om compliancerisico’s al in een vroeg stadium te beperken. Om grote en kleine bedrijven hierbij te helpen, heeft SAP Concur - samen met de in uitgavenbeheer en risicobeperking gespecialiseerde partner Oversight - Concur Detect by Oversight gelanceerd. Deze op AI gebaseerde oplossing helpt bij het vereenvoudigen van de controle van onkosten en de naleving van het onkostenbeleid, met ingebouwde intelligentie en automatisering. Daarbij zet Concur Detect by Oversight AI in om de analyse van enorme hoeveelheden aan data te automatiseren, waardoor fouten al in een vroegtijdig stadium kunnen worden geïdentificeerd. Dankzij voorspellende analyses kunnen financiële en compliance-teams proactief actie ondernemen.

De oplossing biedt een aantal essentiële functies, waaronder:
  • Vereenvoudigde processen: dankzij integratie met de Concur Expense-workflow identificeert de AI van Concur Detect by Oversight automatisch mogelijke fouten, fraude en patronen die op misbruik kunnen duiden, zowel voor als na het terugbetalen van onkosten;
  • Minder risico: de oplossing kan werknemers sneller uitbetalen, dankzij automatische goedkeuring van items met een laag risico. Er is juist meer focus op items met een verhoogd risico;
  • Meer inzicht in controle: Concur Detect by Oversight maakt gebruik van intelligente technologieën om fraude en afwijkingen te detecteren die mensen niet zien. Dankzij de inzet van AI worden meerdere datapunten gebruikt, voor meer vertrouwen en controle van bedragen, data, leveranciers en meer;
  • Het gedrag van werknemers verbeteren: de oplossing helpt bij het identificeren van gevallen van onopzettelijk misbruik versus bewuste fraude, zodat auditors zich kunnen concentreren op het ontwikkelen en verbeteren van beleid en best practices. Ook houdt Concur Detect een database bij van incidenten en medewerkers, waardoor bedrijven werknemers die regelmatig de fout in gaan kunnen onderscheiden van medewerkers die incidenteel een onschuldige fout hebben gemaakt.

Pino Spadaro, Head of SAP Concur Benelux: “Natuurlijk kent niet iedere medewerker het beleid voor het declareren van onkosten uit zijn hoofd. Bovendien hebben bedrijven door recente veranderingen hun beleid en richtlijnen rond onkostendeclaraties aangepast. Denk bijvoorbeeld aan onkostenregelingen voor thuiswerken. Hierdoor neemt bij veel organisaties het aantal onjuist ingevulde declaraties toe. Eigenlijk zou iedere declaratie zorgvuldig gecontroleerd moeten worden, maar dat is een zeer tijdrovende activiteit, terwijl het aantal beschikbare auditors beperkt is. Concur Detect by Oversight is een nieuwe oplossing die alle ingediende onkostendeclaraties volledig geautomatiseerd toetst aan het actuele beleid en onjuiste declaraties eruit haalt. Hierdoor krijgen auditors meer grip op verkeerde declaraties en wordt de compliance geborgd.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAP Concur
SAP Concur zet zich in om reis-, onkosten- en factuurbeheer opnieuw uit te vinden met tools die alledaagse processen vereenvoudigen en betere ervaringen creëren. We lossen grote problemen, kleine problemen en problemen op waarvan u niet wist dat u ze had. We maken van het moeilijke eenvoudig, maken het onbekende bekend en maken een einde aan vervelende taken. We zijn onverbiddelijk in ons streven naar wat mogelijk is, omdat we voortdurend nieuwe manieren ontwikkelen om processen die gebruikmaken van opkomende technologie te automatiseren en te integreren. Als onderdeel van de grotere SAP-familie en door onze ervaring, expertise en partners helpen onze oplossingen elk bedrijf op zijn best te presteren.
Meer over SAP Concur
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.