Gamestudio voor Nintendo Switch krijgt fysieke versie op 10 september

Iedereen kan leren om games te maken met de leuke, interactieve lessen van Gamestudio

| Nintendo | 2 min | 15 juli 2021 13:23
Copyright: Nintendo
Nadat de digitale versie van Gamestudio voor de Nintendo Switch op 11 juni in de Nintendo eShop verscheen, komt deze game vanaf 10 september ook als fysieke versie in winkels te liggen. Bekijk de Een uitgebreide blik op Gamestudio (Nintendo Switch)-trailer voor een indruk van Gamestudio en de kleurrijke cast van knopixen-personages. Op de website van Nintendo vind je ook een interview met twee van de ontwikkelaars die aan de game werkten: Ask the Developer Vol. 1, Game Builder Garage (Engelstalig). Aspirant-spelmakers kunnen Gamestudio uitproberen met de gratis demoversie van de game. Deze kan worden gedownload in de Nintendo eShop.

Gamestudio begeleidt spelers stap voor stap bij het volgen van een reeks interactieve lessen, die iedereen de basis van het maken van videogames bijbrengt, ook spelers zonder voorafgaande ervaring. Door de lessen van de experts van Nintendo te volgen ontdekken spelers hoe ze games vanaf de grond af op kunnen bouwen, wat werkt door kleurrijke wezens genaamd knopixen te plaatsen en met elkaar te verbinden. Gamestudio bevat tientallen van deze knopixen, met elk hun eigen functies en bijpassende persoonlijkheden. De knopixen vormen de basis van een leuke, toegankelijke en visuele manier van programmeren, waarmee iedereen in een mum van tijd van een leeg canvas naar een werkend prototype van een videogame kan gaan. Zodra ze de lessen hebben doorlopen, weten spelers precies hoe ze hun eigen spelideeën tot leven kunnen wekken in de Vrij programmeren-stand. In zowel de lessen als Vrij Programmeren is het altijd mogelijk om met een simpele druk op de knop te wisselen tussen het programmeerscherm en het spelscherm, zodat spelers steeds direct kunnen testen hoe hun ideeën en gemaakte veranderingen zich naar de game vertalen.

Om inspiratie op te doen kunnen spelers games uitwisselen met vrienden en familie via het internet of een lokale draadloze verbinding.* Zo kunnen spelers hun eigen creaties verspreiden, maar ook games van andere spelers bekijken. Het is zelfs mogelijk om gedownloade games in de stand Vrij programmeren te bestuderen om te zien hoe ze zijn gemaakt en nieuwe tricks te leren.

Je kunt Gamestudio spelen met een Joy-Con-controller, een Nintendo Switch-Pro-controller of een Nintendo Switch Lite**, maar je kunt ook games maken door een compatibele muis aan te sluiten op de USB-port van de Nintendo Switch-houder.

Gamestudio voor de Nintendo Switch komt op 10 september als fysieke versie in de winkels te liggen. Door kleurrijke wezentjes genaamd knopixen te verbinden kunnen alle spelers leren hun eigen games te maken met leuke, interactieve lessen, zonder dat daar voorgaande ervaring voor nodig is.

Video:
Een uitgebreide blik op Gamestudio (Nintendo Switch)-trailer - https://youtu.be/hSqo4bievCU

Leer games maken met Gamestudio op de Nintendo Switch! - https://youtu.be/kLNCvgiDTDc
* Hiervoor heb je een internetverbinding nodig. Om onlinediensten te gebruiken moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing. Sommige onlinediensten zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Om online te spelen heb je een betaald onlinelidmaatschap nodig. Ontdek meer over de betaalde ledenservice.
 
** Softwareondersteuning en spelervaring zijn op de Nintendo Switch Lite anders. Ook heb je mogelijk extra accessoires (worden apart verkocht) nodig. Ga naar de klantenservicewebsite voor meer informatie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nintendo
Nintendo Co., Ltd., met het hoofdkantoor in Kyoto, Japan, heeft via zijn geïntegreerde hardware- en softwareproducten franchises gecreëerd die wereldwijd bekende namen zijn geworden, waaronder Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ en Splatoon™. Nintendo streeft ernaar om voor iedereen unieke, intuïtieve entertainmentervaringen te bieden, videogameapparaten zoals de systemen uit de Nintendo Switch™-familie te produceren en op de markt te brengen, applicaties voor smartapparaten te ontwikkelen en uit te geven, en samen te werken met partners aan een reeks andere entertainmentinitiatieven zoals visuele content en pretparken. Vanaf de lancering van het Nintendo Entertainment System™, meer dan 30 jaar geleden, tot nu en in de toekomst is het de voortdurende missie van Nintendo om uniek entertainment te creëren dat een glimlach op de gezichten van mensen over de hele wereld tovert.
Meer over Nintendo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.