NovoServe is het eerste kantoor in Nederland met een 100 Gb/s verbinding

Alle teams van NovoServe werken met ongelimiteerde bandbreedte, iets wat geen enkel kantoor in Nederland op dit moment biedt

| NovoServe | 2 min | 19 juli 2021 17:51
‘Om toekomstbestendig te zijn hebben we een 100 Gb/s verbinding nodig’ aldus Herke Plantenga, eigenaar van NovoServe over de 100 Gb/s verbinding waarop het nieuwe kantoor van NovoServe gaat aansluiten. Binnenkort wordt dit nieuwe kantoor geopend en kunnen alle teams van NovoServe werken met ongelimiteerde bandbreedte, iets wat geen enkel kantoor in Nederland op dit moment biedt.

Klaar voor nieuwe technologie zoals Augmented Reality

NovoServe is een internationale Internet as a Service (IaaS) provider die het afgelopen jaar sterk gegroeid is. Het werd tijd voor een groter kantoor en met de verhuizing naar Enschede wordt dat gerealiseerd. Een verbinding van 100 Gb/s is voor regulier kantoorgebruik een overkill, maar NovoServe wil meer dan regulier kantoorgebruik. ‘We willen Augmented Reality en Robotica kunnen ontwikkelen om daarmee onze servers te beheren in de toekomst. Ongelimiteerde bandbreedte geeft ons de vrijheid om zonder te zorgen te ontwikkelen op deze onderwerpen’ aldus Plantenga.

Verhuizing richting technisch talent

Voor deze plannen is NovoServe altijd op zoek naar technisch talent. ‘Onze organisatie is gericht op de toekomst en we vinden het dan ook belangrijk om een plek te bieden waar mensen de ruimte en vertrouwen krijgen om hun technisch talent te ontwikkelen. Het hebben van de beste verbinding mogelijk hoort daarbij’. Met de verhuizing naar Enschede maakt NovoServe een bewuste keuze dichterbij de Technische Universiteit en de Hogeschool te zitten. ‘Er zitten veel jongens en meiden met een liefde voor techniek op die scholen en wij willen ze helpen deze liefde groter te maken’.

Samenwerking met TReNT Glasvezel

De 100 Gb/s verbinding wordt geleverd door TReNT Glasvezel die al sinds 1999 dark fiber glasvezelverbindingen levert. Dark fiber is een onverlichte glasvezel die klanten zelf met hun eigen apparatuur belicht. Zo bepalen organisaties zelf wat de bandbreedte wordt. De uitgebreide kennis van TReNT over dark fiber glasvezel maakt ze de beste partner voor NovoServe. ‘Met hun kennis en onze visie, gaan we iets heel gaafs creëren’ zegt Plantenga. NovoServe verwacht het nieuwe kantoor in september te gaan betrekken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NovoServe
NovoServe is een internationale Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider opgericht in 2015 en gevestigd in Enschede. Het bedrijf richt zich op het leveren van IaaS hosting engineering oplossingen op maat, waaronder dedicated servers, virtuele servers (VPS-hosting), managed services, en meer.
Meer over NovoServe
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.