Hackers maken veelvuldig gebruik van Nederlandse servers

Nederlandse servers staan wereldwijd in de top vijf voor het veroorzaken van incidenten als ransomware of social engineering

| Kaspersky | 2 min | 20 juli 2021 11:25
Copyright: Kaspersky
Nederlandse servers staan wereldwijd in de top vijf voor het veroorzaken van incidenten als ransomware of social engineering, waarbij een gebruiker een geïnfecteerd bestand downloadt. Dit blijkt uit data van Kaspersky.

In meer dan de helft (bijna 56 procent) van de gevallen ging het om de Adware URL-dreiging die via Nederlandse servers werd verspreid. Daarnaast werden regelmatig AdWare.Script.Pusher- (20 procent) en Trojan.Script.Miner-dreigingen (14 procent) verspreid.

Adware is software die ongewenste (en soms irritante) pop-upadvertenties weergeeft die op je computer of mobiele apparaat kunnen verschijnen. De Trojan.Script.Miner wordt gebruikt voor het delven van cryptovaluta zonder het medeweten van de gebruiker en waarbij de opbrengst van het delven rechtstreeks in de portemonnees van criminelen terechtkomt. Nederland is aantrekkelijk voor hackers door zowel de snelle en betrouwbare internetverbindingen als de vele verschillende hostingbedrijven die er zijn, waarmee iedereen snel en gemakkelijk servers kan huren.

Er zijn verschillende dingen die bedrijven zelf kunnen doen om hackaanvallen te voorkomen. Zo is het van belang om zo snel mogelijk beschikbare patches te installeren en om software altijd up-to-date te houden op alle apparaten die worden gebruikt om te voorkomen dat ransomware kwetsbaarheden op het apparaat kan misbruiken. Bedrijven moeten zich ook richten op het detecteren van data-exfiltratie naar internet en speciale aandacht besteden aan uitgaand verkeer om de connecties van cybercriminelen te ontdekken. Tot slot is het belangrijk om regelmatig back-ups te maken van bedrijfsgegevens, zodat in het geval van een hackaanval de belangrijkste data bewaard is gebleven en de schade beperkt kan worden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.