Cognizant neemt TQS Integration over

En breidt Smart Manufacturing-aanbod uit

| Cognizant | 2 min | 21 juli 2021 8:57

Cognizant lijft TQS Integration in, een privaat bedrijf dat wereldwijd bekend staat om hun data & intelligence-oplossingen. Het bedrijf uit Ierland levert data intelligence voor de maakindustrie, wereldwijd technologieadvies en digitale systeemintegratie om fabrikanten te ondersteunen in het versnellen van hun digitale transformatieprocessen. TQS verleent tevens diensten aan klanten in de biowetenschappen-, voedings- en drankindustrie, en de duurzaamheidssector.

Fabrikanten omarmen Industrie 4.0 steeds meer en realiseren zich wat data kan opleveren. Industriële dataplatforms en -diensten zijn daarom van essentieel belang om een volledig en overzichtelijk beeld van de toeleveringsketen te krijgen en analytische, op data gebaseerde beslissingen te nemen. De data intelligence-mogelijkheden van TQS worden gecombineerd met Cognizant’s Industry+ en digitale competenties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning om zo productiegegevens te verzamelen, om deze vervolgens in context te plaatsen en te analyseren. Fabrikanten kunnen hierdoor slimmere beslissingen nemen en de operationele kosten, implementatiesnelheid en productkwaliteit en -opbrengst verbeteren.

Smart manufacturing

TQS ondersteunt negen van de tien wereldwijde biowetenschappelijke bedrijven bij het verbeteren van smart manufacturing. Cognizant heeft in 2019 hun biowetenschappelijke productiecapaciteiten versterkt met de overname van Zenith Technologies, en combineert zijn expertise met die van TQS om klanten te ondersteunen in hun transitie naar Industrie 4.0 en het versnellen van levensveranderende geneesmiddelen.

Het is de vijfde overname van Cognizant in 2021. Sinds 2019 heeft Cognizant de groei ingezet op verschillende gebieden – zoals Internet of Things en data & analytics – met overnames als Zenith Technologies, Bright Wolf en ESG Mobility.

De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq-100: CTSH) is een van 's werelds grootste professionele dienstverleners. De organisatie helpt klanten hun business-, operationele en technologiemodellen te transformeren voor het digitale tijdperk. De unieke marktgerichte en adviserende benadering van Cognizant ondersteunt klanten bij het creëren en implementeren van een innovatievere en efficiëntere bedrijfsvoering.
Meer over Cognizant
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.