Councyl haalt financiering op voor het uitrollen van zijn zelflerend Decision Support Systeem binnen de publieke sector

De financiering is afkomstig uit het take-off fase 2 programma van De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

| Councyl | 2 min | 21 juli 2021 18:15
Gewaardeerd
Copyright: Hitesh Choudhary op Unsplash

Councyl, de uitvinder van een innovatief zelflerend Decision Support Systeem op basis van een nieuwe vorm van Artificial Intelligence (AI), kondigt aan dat het financiering heeft ontvangen van 250.000 euro. De financiering is afkomstig uit het take-off fase 2 programma van De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het programma is gericht op het stimuleren en ondersteunen van bedrijvigheid en ondernemerschap vanuit de (toegepaste) wetenschap. Het budget zal worden gebruikt om het Decision Support systeem van Councyl verder uit te rollen in de publieke sector. Daarnaast zal er worden geïnvesteerd in productverbetering om de effectiviteit, kwaliteit en transparantie van besluitvormingsprocessen te helpen vergroten.

Councyl is een spin-off van de TU Delft die een zeer onderscheidende AI technologie heeft ontwikkeld, waarmee organisaties expertise kunnen digitaliseren. Maar al te vaak hoor je verhalen dat AI mensen uitsluit of verkeerde beslissingen neemt, omdat het geen morele waarde kan vaststellen zoals de mens dat wel kan. Het Decision Support systeem, dat Councyl heeft ontwikkeld, kan dit menselijk oordeel juist wel digitaliseren. Het resultaat is een schaalbare menselijke maat, die het mogelijk maakt om op basis van menselijke afwegingen snel, accuraat en gecontroleerd keuzeprocessen te ondersteunen en te automatiseren. Vooral op plekken waar moraliteit een rol speelt, zoals bij verzekeraars, overheden of in de zorg, is dit cruciaal.

De commissie heeft de subsidie gehonoreerd aan Councyl omdat het Decision Support Systeem een innovatieve oplossing is voor een veel voorkomend probleem. In het rapport staat: “De wetenschappelijke basis en marktbenadering van Councyl zijn overtuigend. Councyl heeft een zeer innovatieve en onderscheidende methode ontwikkeld die instellingen kan ondersteunen bij lastige besluiten. Wij waarderen tevens dat Councyl meer transparantie, consistentie en efficiency bij complexe beslissingen wil bereiken door AI en automatisering toe te passen.”

“Bij overheden zien we een tweestrijd tussen het effectief verwerken van een enorme hoeveelheid bulkwerk en een groeiende roep om maatwerk en menselijk maat. Deze twee concepten zijn moeilijk te verenigen. Councyl is echter in staat om digitaal die casussen te identificeren die vragen om extra persoonlijke aandacht, zodat de bulk efficiënt afgehandeld kan worden. Dankzij deze financiering kunnen wij onze oplossing verbeteren en ons onderzoeksprogramma verder uitbreiden binnen de publieke sector,” aldus Nicolaas Heyning, directeur en co-founder bij Councyl.

“Wij zoeken altijd de ‘gouden middenweg’ tussen de inzet van mensen en de inzet van AI. Dit doen wij door ambtenaren verschillende fictieve keuzes voor te leggen. De software leert vervolgens welke overwegingen een rol spelen bij die keuzes. Hierdoor is de technologie in staat om een realistisch beeld te geven en een procentuele inschatting te maken over de beslissingen die ambtenaren zouden nemen bij ingewikkelde kwesties.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Councyl
Councyl helpt organisaties bij het codificeren, ondersteunen en automatiseren van besluitvormingsprocessen die een hoog niveau van domeinkennis vereisen. Het bedrijf heeft een zelflerend Decision Support Systeem ontwikkeld, dat Artificial Intelligence versmelt met econometrie en gedragswetenschappen. Het resultaat is een betrouwbaar AI-beslissingssysteem dat accuraat, transparant is en voldoet aan de regelgeving.
Meer over Councyl
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.