Consortium geleid door Unisys met Uni Systems en Wavestone verbetert gegevensbeveiliging en versterkt slimme grenscontrole voor de EU

Nieuw miljoenencontract ondersteunt eu-LISA bij de uitrol en inzet van slimme technologie voor gemakkelijker en veiliger reizen

| Unisys | 2 min | 22 juli 2021 11:02
Afbeelding: eu-LISA hoofdkantoor | Copyright: eu-LISA
Unisys, wereldwijd bedrijf in IT-oplossingen, kondigt een vierjarige overeenkomst aan met de Europese Unie, in samenwerking met Uni Systems en Wavestone. Het consortium, geleid door Unisys, gaat advies uitbrengen over het ontwerp van grote Europese IT-systemen. Hiermee ondersteunen ze eu-LISA, het Europees agentschap voor het operationeel beheer van grootschalige IT-systemen op het gebied van vrijheid, veiligheid en recht. Het contract, ter waarde van €181 miljoen, werd toegekend op basis van diepgaande kennis van de sector die het consortium heeft geleverd.

Ondersteuning bij slimme systemen

De samenwerking bestrijkt een breed scala aan diensten. Het consortium zal end-to-end ondersteuning bieden: van het definiëren van en adviseren over nieuwe diensten tot het houden van toezicht op het testen tot de kwaliteitscontrole en de oplevering van projecten. Bovendien ondersteunt het consortium bij de uitrol van nieuwe slimme technologie, waaronder biometrische authenticatie en mobiele ondersteuning. Deze slimme systemen verbeteren de doorstroom van reizigers, waardoor wachttijden bij grenscontroles verminderen en een hoger veiligheidsniveau wordt geboden.

Het contract werd toegekend aan het consortium als onderdeel van een openbare aanbesteding voor het Transversal Engineering Framework (TEF). Dit raamwerk omvat het ontwerp, de levering, het testen en de ondersteuning van kernsystemen en interoperabiliteitscomponenten. Het consortium is verantwoordelijk voor zowel de levering van kritieke infrastructuur als voor de naleving van de vereisten op het gebied van compliance, beveiliging en gegevensbescherming.

Ruime expertise

Het door Unisys geleide consortium werd geselecteerd vanwege zijn diepgaande kennis van de wetgeving en het ontwerp van de EU-grenscontrole, evenals de ervaring in het beheer van kritieke informatiesystemen. Deze expertise is het resultaat van tientallen jaren van studies en projecten ter ondersteuning van de EU-strategie voor slimme grenscontrole. De technische experts van het consortium werken samen om de applicatie-infrastructuur van eu-LISA te integreren en te zorgen voor kwaliteitscontrole.

“We werken al meer dan tien jaar samen met de EU. Dit contract vertegenwoordigt de toewijding van het team en de diepgaande kennis van de sector op het gebied van migratie en binnenlandse zaken”, aldus Bill Brown, senior Vicepresident en Algemeen Directeur Business platforms & Services bij Unisys.

“Technologie speelt een cruciale rol in een veiliger en beter Europa. We zijn verheugd om eu-LISA te ondersteunen en uiteindelijk de korte- en langetermijnvisie te verwezenlijken. Reizen wordt gemakkelijker en het vrij reizen in Europa maakt dankzij deze samenwerking een snelle verbetering door.”

Nikos Psimogiannos, internationaal Business Unit Director bij Uni Systems: “We zijn vereerd met het vertrouwen van eu-LISA in dit strategische contract. De cruciale rol van de diensten in het contract voor de uitvoering van het Europese asiel-, grensbeheer- en migratiebeleid en de enorme omvang ervan, duiden de sterke marktpositie van Uni Systems. Hiermee ondersteunen we bovendien de strategieën van onze klanten in 26 landen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Unisys
Unisys (NYSE: UIS) is een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat krachtige beveiligingsoplossingen bouwt voor de meest veeleisende bedrijven en overheden ter wereld. Unisys biedt onder meer beveiligingssoftware en -diensten, hulp bij digitale transformatie van de werkplek, industriële applicaties en diensten en innovatieve softwarebeheeromgevingen voor grootschalig zakelijk gebruik.
Meer over Unisys
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.