Chess.com vertrouwt op Google Cloud vanwege toename in gebruikers en verkeer

De site migreert momenteel alle gameplay van Chess.com, evenals de bijbehorende site ChessKid.com

| Google | 1 min | 23 juli 2021 14:42
Copyright: Google

Schaaksite Chess.com maakt gebruik van Google Cloud om te blijven voorzien in het groeiende aantal gebruikers en het toenemende verkeer. De site migreert momenteel alle gameplay van Chess.com, evenals de bijbehorende site ChessKid.com, naar een gedistribueerd gameplaysysteem dat volledig op Google Cloud wordt gehost.

Schaaksensatie

Chess.com is in 2007 opgericht. Begin 2020 maakte de site een ??gestage groei door. Mede door de pandemie en de Netflix-hit The Queen's Gambit bereikte de schaaksite meer dan vier miljoen actieve gebruikers per dag in zes maanden tijd. Dagelijks bezoeken miljoenen mensen Chess.com om het spel te leren, puzzels op te lossen, tegen vergelijkbare bekwame tegenstanders te spelen, live toernooien te bekijken en contact te leggen met andere schaakliefhebbers. Het afgelopen jaar groeide de belangstelling voor de sport sneller dan ooit.

Medio 2019 is Chess.com begonnen met het migreren van belangrijke functionaliteiten naar Google Cloud. Toen het verkeer toenam, kon de schaaksite binnen een paar klikken alle nodige virtuele servers opstarten. Door Google Cloud te benutten, bereikt Chess.com veel voordelen ten opzichte van on-premise hardware. Zo biedt het cloudplatform de mogelijkheid om direct te schalen naarmate de vraag toeneemt.

Klik hier voor meer informatie over de samenwerking tussen Chess.com en Google Cloud.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.