Olympische Spelen 2021

4 tips om alles perfect online mee te krijgen

| devolo | 3 min | 23 juli 2021 14:48
Copyright: devolo
Het is eindelijk zover: 23 juli, de dag waar veel sportfans al tijden naar uitkijken. Vandaag gaan de Olympische Spelen traditiegetrouw van start met een spectaculaire openingsceremonie. De Spelen duren tot en met 8 augustus, en gedurende die twee weken komen er een hoop verschillende sporten voorbij. Live bijwonen is door corona helaas niet mogelijk, maar gelukkig is het sportevenement ook op andere manieren te volgen. Wil je weten hoe je de Olympische Spelen van 2021 het beste volgt vanachter je scherm? devolo geeft vier tips.

1. Gebruik de flexibele (terug)kijkopties

De openingsceremonie, en de competities daarna, zijn natuurlijk live te volgen. Kanalen als Eurosport en de online Eurosport Playerzenden het event live uit via streams, en ook de NOS legt live verslag van de Olympische Spelen. Goed nieuws voor sportfans, want je kunt dus helemaal zelf kiezen hoe je de Spelen wilt volgen: op je smart-tv in de woonkamer, via een filmprojector in de tuin of op elke andere denkbare locatie via je smartphone of tablet. Vergeet alleen niet dat er een tijdverschil is: in Japan is het zeven uur later dan bij ons. Dus heb je toch geen zin om midden in de nacht op te staan voor een belangrijke atletiekwedstrijd? Maak dan gebruik van on-demand- op opnamemogelijkheden om niets te hoeven missen.

2. Zet een tweede scherm in, of een derde

Om nóg meer uit de Olympische Spelen te halen gebruik je een tweede (of zelfs derde) scherm naast je normale tv-scherm. Pak je tablet, smartphone of laptop er dus bij en gooi alles aan! Zo kun je zelfs als je in quarantaine zit, of misschien juist lekker op vakantie bent, bijvoorbeeld toch tegelijk met familie en vrienden van de openingsceremonie genieten. Of volg op social media de officiële accounts van de Spelen in Tokyo en Team Nederland. Zo blijf je nóg beter op de hoogte en is het net of je er zelf bij bent. Daarnaast hebben veel atleten hun eigen profiel en delen ze daar hun persoonlijke ervaringen.

3. Kijken onder werk geen optie? Luister via internetradio

Het verslag van de Spelen beperkt zich uiteraard niet tot televisie of socialmediakanalen. Als je je scherm niet bij de hand hebt, of op je werk bent, kan je het event ook volgen via de radio. Internetradio’s geven je toegang tot radiostations van over de hele wereld met een uitstekende geluidskwaliteit. Zo blijf je toch op de hoogte van elk nieuwe record en elke podiumplek voor je favorieten. Voor nog meer gemak maak je gebruik van stemassistenten als Amazon Alexa of Google Assistant. Vraag simpelweg om de resultaten van die dag en je wordt meteen volledig bijgepraat.

4. Zorg voor een optimale WiFi-verbinding door heel je huis

Van de Spelen geniet je natuurlijk niet alleen op je bank, maar ook in je zonovergoten tuin of op het balkon. Streamen of terugkijken doe je tegenwoordig overal waar je wilt – als de WiFi maar mee wil werken. In de meeste huishoudens worden WiFi-verbindingen namelijk gehinderd door dikke muren en plafonds. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je laptop onder je tuinparasol wild gaat bufferen terwijl jij de 1000 meter probeert te kijken. Dat nooit!

Met WiFi-oplossingen van devolo voorkom je zulke problemen. De adapters uit de Magic-serie zijn compact, flexibel en passen in bijna elk stopcontact om zo het bereik van de router te vergroten. Afhankelijk van het model zorg je voor een vaste of draadloze internetverbinding waar jij die nodig hebt: op zolder, in de woonkamer, of dus in de tuin. Want hoewel de meeste adapters voor binnengebruik zijn, kun je ze ook prima in een buitenstopcontact plaatsen. Zolang je ze maar beschermt tegen directe zon en water. Zo mis je geen milliseconde van je favoriete sporten!

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over devolo
devolo maakt de woning intelligent en het stroomnet slim. Privéklanten brengen met Powerline-adapters van devolo highspeed dataverbindingen in elke ruimte. Internationaal zijn er ongeveer 40 miljoen dLAN®-adapters in gebruik. Bovendien ontdekken klanten met devolo Home Control de mogelijkheden van het Smart Home – snel in te richten, naar wens uitbreidbaar en makkelijk per smartphone te bedienen. Als OEM-partner past devolo zijn producten en oplossingen aan de individuele behoeften van internationale telecombedrijven aan. Op professioneel terrein biedt de ombouw van de energievoorzieningsinfrastructuur bovendien kansen: met devolo-oplossingen kunnen nieuwe Smart Grids realtime bewaakt en geregeld worden, en zijn volledig nieuwe diensten te realiseren.
Meer over devolo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.