ESET krijgt ECSO ‘Cybersecurity Made in Europe’ keurmerk toegekend

De toonaangevende leverancier van endpoint protection platformen, is één van de eerste Europese cybersecurity bedrijven die het keurmerk ontvangt

| ESET | 2 min | 23 juli 2021 15:12
ESET, een wereldwijde leider op het gebied van cybersecurity met het hoofdkantoor in Slowakije, is één van de eerste IT-beveiligingsbedrijven uit Europa die door de European Cyber Security Organization (ECSO) het label 'Cybersecurity Made in Europe' toegekend krijgt. Het keurmerk onderstreept de kwaliteit en waarden van Europese beveiligingsleveranciers die aan de criteria voldoen.

ESET ziet de benoeming als een erkenning van de capaciteiten en inzet van het bedrijf om burgers, bedrijven en overheidsinstanties te beschermen tegen cyberdreigingen "Als toonaangevende leverancier van endpoint protection platformen, met ons hoofdkantoor in Europa, is ESET zeer verheugd over de toekenning van dit label. Het onderstreept onze toewijding en betrokkenheid aan onze thuishaven in Centraal-Europa en onze ondersteuning van innovatie in de regio", zegt Andrew Lee, Director of Government Affairs bij ESET. "Hoewel ESET inmiddels een internationaal bedrijf is, blijven we trots op onze Europese roots en onze reputatie met betrekking tot de kwaliteit van onze producten en diensten."

Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, voegt toe: “De toekenning van dit label is meer dan erkenning. Het is ook een belofte vanuit ESET om te blijven investeren in onze technologie en in onze mensen. Het is een belofte om als de grootste Endpoint Security leverancier vanuit Europa onze verantwoordelijkheid serieus te nemen. Onze partners & klanten kunnen op hun beurt laten zien dat ze een bewuste keuze maken voor een Europese cybersecurity leverancier die innovatie en data protectie hoog in het vaandel heeft staan.”

Meer dan 30 jaar geleden werd ESET opgericht in Bratislava, waar het tot op heden haar hoofdkwartier heeft. Sinds haar oprichting heeft ESET er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat gebruikers wereldwijd ten volle kunnen profiteren van het enorme potentieel van de steeds digitalere wereld. Op EU-niveau heeft ESET doeltreffende partnerschappen uitgebouwd tussen de publieke en private sector, waarbij het gebruik heeft gemaakt van de deskundigheid van beide sectoren. Dit heeft zich onder meer uitgebreid tot onderzoekssamenwerkingen met grote Europese wetenschappelijke projecten en samenwerking met security-organisaties verantwoordelijk voor de verdediging van cyberspace.

Om het ECSO-label "Cybersecurity Made in Europe" te verdienen, moeten bedrijven aantonen dat:

  • Het hoofdkantoor van het bedrijf in Europa is gevestigd;
  • Het merendeel van de werknemers in Europa werkzaam is;
  • De kernmarkt Europa is; en
  • Wordt voldaan aan de 10 door ENISA gespecificeerde basisbeveiligingsvereisten, die essentieel zijn om producten en diensten in de informatie- en communicatietechnologie als veilig te kunnen beschouwen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ESET
ESET begon zijn leven als een pionier op het gebied van antivirusbescherming en creëerde bekroonde software voor het detecteren van bedreigingen. Nu is het doel van ESET om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de adembenemende mogelijkheden die technologie biedt. Tegenwoordig stellen onze beveiligingsoplossingen bedrijven en consumenten in staat om het meeste uit de digitale wereld te halen.
Meer over ESET
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.