PinkRoccade Care kiest samenwerking Enovation en Open HealthHub als DVZA

Veilige uitwisseling data voldoet aan vereisten Inzicht PGO-module

| PinkRoccade Care | 3 min | 26 juli 2021 21:39
Copyright: PinkRoccade Care
PinkRoccade Care heeft een samenwerking met Enovation en Open HealthHub als dienstverlener zorgaanbieders (DVZA). Dankzij deze samenwerking worden medische en andere relevante gegevens vanuit mijnCaress, het ECD van PinkRoccade Care, als zorginformatiebouwstenen (ZIB's) door zorginstellingen uitgewisseld met andere zorginstellingen. Bovendien zijn de gegevens toegankelijk voor andere zorgverleners en cliënten via alle gecertificeerde PGO’s. Door de data op deze manier te ontsluiten, voldoen zorginstellingen aan de vereisten van de module ontsluiting naar PGO binnen het door de overheid beschikbaar gestelde stimuleringsprogramma InZicht.

Een DVZA is de schakel waarmee patiëntgegevens veilig en betrouwbaar met een PGO uitgewisseld kunnen worden. Concreet helpen de toepassingen van Enovation en Open HealthHub zorginstellingen die werken met mijnCaress dus gestructureerd data uit te wisselen met hun cliënten en zorgverleners. De informatie die zorgmedewerkers registreren, wordt gedeeld met de cliënt, die daarmee de mogelijkheid krijgt om meer regie te voeren. De zorginstelling voldoet met de nieuwe opzet aan de InZicht PGO-eisen.

MedMij-gecertificeerd

Zowel Enovation als Open HealthHub dragen het MedMij-label, en bewijzen daarmee te voldoen aan de Nederlandse standaard voor de veilige uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen zorgprofessionals en zorggebruikers. PinkRoccade Care doorloopt voor mijnCaress met beide partijen de kwalificatietrajecten voor het MedMij-programma, zodat zorgaanbieders die een overeenkomst hebben met PinkRoccade Care en deze DVZA’s binnen de looptijd van de InZicht-regeling aan de MedMij-vereisten kunnen voldoen.

Erik Schilperoort, Managing Director bij PinkRoccade Care: “Deze samenwerking is een bevestiging van het open karakter van mijnCaress. Door het partnership met Enovation en Open HealthHub ontzorgen we de zorginstellingen gedurende het traject wanneer we de ontsluiting van alle relevante gegevens naar de PGO regelen. Dit is een belangrijke stap vooruit voor de hele zorgsector, omdat we hiermee zowel zorginstellingen als cliënten beter op de toekomst voorbereiden en de basis leggen voor informatie-uitwisseling tussen care en cure via eOverdracht.”

Ook Martijn Verhoeven, medeoprichter en CTO van Open HealthHub, reageert verheugd op de samenwerking: ‘’Samen met PinkRoccade Care zijn wij vanaf het begin betrokken bij de InZicht-regeling. Met de ervaringen die wij hebben opgedaan onder andere tijdens de Regionale Proeftuin PGO, de gesprekken met de gebruikersvereniging van mijnCaress en het succesvolle bid voor de Nederlandse Verenigingen voor Ziekenhuizen (NVZ) hebben wij onze toekomstbestendige manier van uitwisseling voor de zorg ontwikkeld. Wij zijn erg blij dat wij in samenwerking met PinkRoccade Care onze DVZA-as-a-Service als voorkeursleverancier aan de gebruikers van mijnCaress kunnen aanbieden.’’

Jeroen van Rijswijk, CEO van Enovation: “Via de producten en diensten van Enovation kan zorg-kritische patiëntinformatie veilig worden gedeeld binnen een zorginstelling, tussen zorginstellingen en tussen de zorginstelling en de patiënt of cliënt. Dankzij de samenwerking met PinkRoccade Care is deze uitwisseling nu ook mogelijk voor alle gebruikers van mijnCaress. Een mooi vervolg op de eerdere samenwerking tussen PinkRoccade en Enovation, waarbij Enovation voor de GGZ-en ook de DVZA rol ingevuld heeft. Bovenal een mooie stap voorwaarts richting interoperabiliteit.”

Dankzij de samenwerking helpt PinkRoccade Care de zorginstellingen voldoen aan de huidige Wet cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens en de Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de zorg, die is ingediend bij de Tweede Kamer. Bovendien maakt de interoperabiliteit die uit de samenwerking voortvloeit verdere groei op het gebied van gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen mogelijk.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PinkRoccade Care
PinkRoccade Healthcare levert softwareoplossingen en diensten voor de gezondheidszorg: care-organisaties (ouderen- en gehandicaptenzorg), GGZ-instellingen en aan ziekenhuizen. Maar ook organisaties buiten de zorg kunnen profiteren van een aantal van de oplossingen. Inspelen op en slim toepassen van technologische ontwikkelingen zijn de sleutel tot succes.
Meer over PinkRoccade Care
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.