Dassault Systèmes verbetert omzetgroei en winstgevendheid in tweede kwartaal 2021

De totale omzet groeide in de afgelopen periode met 14% in vergelijking met 2020

| Dassault Systèmes | 2 min | 28 juli 2021 10:35
3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het tweede kwartaal van 2021, dat eindigde op 30 juni. De totale omzet groeide in de afgelopen periode met 14% in vergelijking met 2020, naar 1,16 miljard euro (IFRS en Non-IFRS in constante valuta). Vooral het 3DEXPERIENCE-platform en andere cloudsoftware hebben daar met een groei van 26% (non-IFRS) in belangrijke mate aan bijgedragen.

Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht de resultaten toe: “Op weg naar een post-pandemische wereld zijn bedrijven en hun managers de parameters voor het toekomstig leiderschap opnieuw aan het definiëren. Allereerst beschouwen ze virtualisatie van industrieën en de economie - dat verder gaat dan digitalisering en andere mogelijkheden tot innovatie - als missiekritisch. Ten tweede is er een belangrijke focus op duurzaam innoveren - voor Dassault Systèmes en onze klanten - in alle sectoren van de economie. Ten derde is inclusiviteit in innovatie een essentieel aspect van nieuwe technologieën."

"De Virtual Twin Experience van Dassault Systèmes, aangedreven door het 3DEXPERIENCE-platform, is echt een doorbraak in het aanpakken van de hedendaagse uitdagingen. Door mod-sim- en AI-datatechnologieën te integreren, stellen we onze klanten in staat om nieuwe oplossingen te bedenken en wetenschappelijke doorbraken te realiseren. Inclusiviteit is daarbij van het grootste belang; de cloud is namelijk een krachtige omgeving die toegankelijkheid en mobiliteit democratiseert, zodat iedereen deze infrastructuur kan gebruiken om impactvolle innovaties te leveren."

"Duurzaamheid zit in de kern van Dassault Systèmes’ missie om producten te harmoniseren met de natuur en het leven. Wij zijn al decennia geleden begonnen ons voor te bereiden op deze nieuwe eisen en bevinden ons nu in een unieke positie om klanten te helpen duurzame innovaties en transformationele veranderingen te realiseren die gaan bijdragen aan een duurzamere economie."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.