Banking Circle lanceert instant payments service in Europa

Dankzij samenwerking met SIA

| Banking Circle | 3 min | 28 juli 2021 10:44
Copyright: Banking Circle
Banking Circle, gelicenseerde bank en aanbieder van financiële infrastructuren, heeft gekozen voor SIA, een toonaangevend Europees hightechbedrijf op het gebied van betalingsdiensten en -infrastructuren, dat onder zeggenschap staat van CDP Equity, voor de lancering van haar nieuwe dienst voor instant payments in Europa. Deze dienst sluit aan op de TARGET Instant Payment
Settlement (TIPS) van het Eurosysteem.

Dankzij SIAnet, de glasvezelnetwerkinfrastructuur, stelt Banking Circle Europese

financiële instellingen en bedrijven in staat directe betalingen uit te voeren in minder dan tien seconden met een maximumbedrag van 100.000 euro per individuele transactie. Deze transacties kunnen bedrijven 24 uur per dag en zeven dagen per week doen, in overeenstemming met de SEPA-regeling voor directe transacties van de European Payments Council (EPC).

Toegang tot licenties

Dankzij de samenwerking met SIA kunnen de klanten van Banking Circle ook profiteren van de licenties die de Europese Centrale Bank aan SIA en Colt als Network Service Providers voor ESMIG (Eurosystem Single Market Infrastructure Gateway) geeft. Naast TIPS biedt SIAnet alle belangrijke organisaties in het Europese financiële stelsel ook toegang tot het platform TARGET2 voor de afwikkeling van grote betalingen, het effectenvereffeningsplatform TARGET2-Securities (T2S), het Collateral Management System van het Eurosysteem (ECMS), en andere nieuwe diensten en toepassingen.

De snelle, veilige en lage latentie netwerkinfrastructuur van SIAnet is speciaal ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van directe betalingen omtrent de veiligheid, betrouwbaarheid en prestaties. Daarnaast vormt het één toegangskanaal tot de belangrijkste nationale en internationale betalingsplatforms, waaronder het pan-Europese real-time betalingssysteem RT1 van EBA Clearing.

Directe Europese betalingen voor iedereen mogelijk

"Banking Circle maakt grensoverschrijdende betalingen sneller en kostenefficiënter voor banken en betalingsbedrijven, die op hun beurt de dienstverlening aan klanten verbeteren. Instant Payments is daar een cruciaal onderdeel van en we zijn blij dat onze samenwerking met SIA ons in staat stelt om verbinding te maken met het TIPS-platform via onze cloud-oplossing. Wij maken als eerste bank gebruik van het netwerk en de cloud-integratiemogelijkheden van SIA een geven daarmee een duidelijk signaal af dat wij ernaar streven zo dicht mogelijk bij centrale banken, geautomatiseerde Clearing Houses en Clearing en Settlement Mechanisms te komen. Door de samenwerking met SIA zullen wij Instant Payments zo goedkoop als mogelijk leveren en met de hoogste mate van stabiliteit voor onze klanten en hun klanten. Hiermee worden directe betalingen in Europa voor iedereen mogelijk," aldus Michael Boel, Head of Local Clearing bij Banking Circle.

"We zijn heel trots dat we kunnen bijdragen aan de lancering van de nieuwe dienst voor directe betalingen van Banking Circle op de Europese markt. Dankzij de perfecte integratie van ons netwerk met de belangrijkste publieke cloudproviders op de markt, was de nieuwe digitale betaaldienst in slechts enkele maanden operationeel en is deze nu beschikbaar voor alle huidige en toekomstige klanten van Banking Circle," aldus Cristina Astore, Northwest Europe en DACH Region Sales Director van SIA.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Banking Circle
Banking Circle is aanbieder van een financiële infrastructuur voor betalingsbedrijven en banken. Als bank met een volledige vergunning en zonder legacy-systemen biedt Banking Circle betalingsbedrijven en banken de mogelijkheid om snel en tegen lage kosten in te springen op kansen in de nieuwe economie. Daarbij profiteren de klanten van Banking Circle van compliance en goede beveiliging. Dit is mogelijk dankzij rechtstreekse transactieverwerkingssystemen waar geen legacy aan te pas komt. De oplossingen van Banking Circle dragen bij aan financiële inclusie door duizenden bedrijven in staat te stellen om grensoverschrijdende transacties te voltrekken op een manier die eerder niet mogelijk was. Dat geldt voor alles van het openingen van bankrekeningen en het afsluiten van leningen tot internationale betalingen, verwerken van transacties, hedging en compliance.
Meer over Banking Circle
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.