Rockwell Automation en Kezzler ontwikkelen een cloudgebaseerde oplossing voor industriële traceerbaarheid

Met geavanceerd track-and-trace platform kunnen productiebedrijven beter aan regelgeving voldoen en productkwaliteit en -veiligheid verbeteren

| Rockwell Automation | 3 min | 28 juli 2021 20:41
Copyright: Rockwell Automation
Rockwell Automation, Inc., een van de belangrijkste aanbieders van oplossingen voor industriële automatisering en digitale transformatie ter wereld, heeft een samenwerking aangekondigd met Kezzler AS, dat een cloudgebaseerd platform voor productdigitalisering en -traceerbaarheid op de markt brengt. Met de cloudgebaseerde supply chain oplossingen helpen de beide bedrijven fabrikanten bij het vastleggen van het complete productieproces; van de inkoop van de grondstoffen tot en met de verkoop en zelfs verder. Het gecombineerde aanbod is ideaal voor klanten in de life sciences, de voedingsmiddelenindustrie en verpakte consumentengoederen, die aan strenge, wettelijke eisen op het gebied van traceerbaarheid moeten voldoen en die tegemoet willen komen aan de hoge verwachtingen van de consument met betrekking tot productkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

De expertise van Rockwell Automation op het gebied van supply chain management worden gecombineerd met de traceerbaarheidstechnologie van Kezzler om klanten te helpen leveranciers, productiebedrijven, logistieke dienstverleners en consumenten in één realtime-traceerbaarheidsplatform te verbinden. Kezzler's cloudgebaseerde oplossing biedt flexibiliteit bij de integratie en een gemakkelijke toegang tot bestaande registratiesystemen die een breed scala aan technologieën omvatten; van blockchain-oplossingen tot traditionele databases. De twee bedrijven kunnen ook unieke identiteiten creëren die kunnen worden gebruikt om producten digitaal te identificeren en te volgen van productontwikkeling tot consumptie. Rockwell en Kezzler kunnen bijvoorbeeld de gegevens leveren die fabrikanten nodig hebben om de totale milieufoodprint per vervaardigd product te berekenen. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld bewijsvoering of procesverbeteringen, maar ze kunnen via het product ook rechtstreeks met de consument worden gedeeld, zodat een bedrijf duurzaamheidsaspecten voor concurrentievoordeel kan gebruiken.

Zodra de onlangs aangekondigde overname van Plex Systems is afgerond, wil Rockwell Automation de cloudgebaseerde track-and-trace functies van Plex integreren met de end-to-end functies van Kezzler, waardoor de zichtbaarheid en het beheer van de toeleveringsketen compleet zijn.

"Onze samenwerking met Kezzler zal zorgen voor een grotere transparantie van de toeleveringsketen om veiligheids- en kwaliteitscontrolemaatregelen te verbeteren, de naleving van de regelgeving te waarborgen en ESG-doelstellingen te behalen met behulp van cloudgebaseerde technologieën die eenvoudig te implementeren en gemakkelijk te gebruiken zijn", aldus Matt Fordenwalt, vice-president en General Manager, Systems & Solutions Business van Rockwell. "Door onze technologie en expertise te combineren met die van Kezzler, kunnen we met geavanceerde cloudnative software snel een serialisatieoplossing ontwerpen en leveren die afgestemd is op specifieke bedrijfseisen."

Rockwell en Kezzler hebben bijvoorbeeld al traceerbaarheidsoplossingen ontwikkeld voor klanten als FrieslandCampina, een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld. Door unieke QR-codes op alle Friso-producten voor zuigelingenvoeding aan te brengen, kan het bedrijf zijn producten nu volgen vanaf de boer tot aan de consument. Consumenten kunnen de codes ook scannen om de authenticiteit te controleren en meer te weten te komen over het product en de herkomst ervan.

"Samen kunnen we fabrikanten helpen om alle onderdelen van het traject dat een product aflegt met elkaar te verbinden; beginnend bij het ontstaan van het product en eindigend bij het verkooppunt, de plek waar het geconsumeerd wordt en zelfs waar het gerecycled wordt", aldus Christine C. Akselsen, CEO van Kezzler. "Door upstream- en downstreamgegevens aan elkaar te koppelen, ontstaat een echte end-to-end traceerbaarheid, met één enkele opslagplaats voor alle gegevens van elk product."

Kezzler treedt toe tot het Rockwell Automation Digital Partner Program, een gecentraliseerde bron voor toonaangevende digitale oplossingen, ontworpen om klanten te helpen bij het begeleiden en vereenvoudigen van digitale transformatie van hun productieprocessen en bedrijfsvoering.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rockwell Automation
Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), is een van de wereldwijde leiders op het gebied van industriële automatisering en digitale transformatie. Het bedrijf verbindt de vindingrijkheid van mensen met de mogelijkheden van de technologie, waardoor de wereld productiever en duurzamer wordt. 
Allen-Bradley, ControlLogix, Kinetix, PlantPAx en PowerFlex zijn handelsmerken van Rockwell Automation.
Meer over Rockwell Automation
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.