DataRobot haalt 300 miljoen USD op en neemt Algorithmia over

Investering moet onder andere platforminnovatie stimuleren

| DataRobot | 2 min | 28 juli 2021 21:03
Copyright: Micheile Henderson op Unsplash
DataRobot, leider in augmented intelligence, heeft een Series G investering ontvangen van 300 miljoen USD. De investering moet de platforminnovatie stimuleren en stelt DataRobot in staat de transformatieve impact van augmented intelligence naar klanten wereldwijd te brengen. Naast de investering kondigt DataRobot de overname van Algorithmia aan. Hiermee versterkt het zijn positie als leverancier voor MLOps-oplossingen gericht op het in productie brengen van machine learning-modellen.

Met de investering wordt DataRobot gewaardeerd op 6.3 miljard dollar, meer dan het dubbele van de waardering ten opzichte van de vorige investeringsronde. De Series G ronde werd geleid door investeerders Altimeter Capital en Tiger Global. Verder stapten Counterpoint Global (Morgan Stanley), Franklin Templeton, ServiceNow Ventures en Sutter Hill Ventures in als nieuwe investeerders.

"Deze nieuwe investering bevestigt onze visie op het combineren van het beste dat mens en machine te bieden hebben om voorspellende inzichten, betere datagedreven beslissingen en ongekende zakelijke waarde beschikbaar te maken voor onze klanten", zegt Dan Wright, CEO van DataRobot. “We zien dat steeds meer organisaties wereldwijd voor ons platform kiezen om hun grootste uitdagingen op te lossen. We zijn dankbaar voor de voortdurende steun van Altimeter, Tiger en andere investeerders terwijl we onze voorsprong op het gebied van innovatie blijven vergroten in de volgende groeifase van ons bedrijf.”

Verdubbelen investering

"DataRobot is erg sterk gepositioneerd om te profiteren van een enorme kans aangezien elk bedrijf het volledige potentieel van haar data wil ontsluiten om AI-gedreven inzichten te krijgen", aldus Brad Gerstner, oprichter en CEO van Altimeter Capital. "We zijn verheugd onze investering in DataRobot te verdubbelen en voor de lange termijn samen te werken met Dan en de rest van het uitstekende leiderschapsteam."

Het Augmented Intelligence-platform van DataRobot wordt al vertrouwd door een derde van de Fortune 50. Doordat kleine en grote organisaties in verschillende sectoren AI kunnen gebruiken om belangrijke uitdagingen op te lossen, waaronder het creëren van betere producten, het verbeteren van klantrelaties, het nauwkeuriger voorspellen van de vraag en het verlagen van de kosten, genereert het platform van DataRobot grote waarde voor klanten.

Overname Algorithmia

Naast de nieuwe kapitaalronde, heeft DataRobot ook de overname aangekondigd van Algorithmia om zijn positie als leider in MLOps te versterken en klanten te helpen snel over te stappen van experimentele naar toegepaste AI. De overname biedt klanten de mogelijkheid om alle modellen in productie te monitoren en te beheren, terwijl ze die modellen continu bijwerken als data veranderen om zo ongekende waarde te genereren met AI.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over DataRobot

DataRobot is een leider op het gebied van zakelijke AI en levert vertrouwde AI-technologie en ROI-ondersteuningsservices aan internationale ondernemingen en individuele gebruikers.
Meer over DataRobot

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.