Eén op de drie ongetrainde medewerkers vormt een risico voor de veiligheid van de eigen organisatie

Phishing by Industry Benchmarking Report van KnowBe4 bewijst dat trainen en testen van medewerkers de veiligheid van de organisatie verhoogt

| KnowBe4 | 2 min | 29 juli 2021 21:11
Copyright: KnowBe4

KnowBe4, leverancier van ’s werelds meest uitgebreide platform voor security awareness en phishing-simulaties, presenteert zijn nieuwe Phishing by Industry Benchmarking Report dat het Phish-Prone percentage (PPP) van een organisatie inzichtelijk maakt. Het PPP geeft het percentage werknemers van een organisatie aan dat in een gesimuleerde phishing-aanval op een link heeft geklikt of een besmet bestand heeft geopend.

PPP daalt met 50% na negentig dagen trainen en testen

De eerste baseline-test voor phishing werd uitgevoerd onder organisaties die nog geen gebruik hadden gemaakt van security awareness-training van KnowBe4. De resultaten wezen op een hoog risiconiveau, met een gemiddeld basis-PPP van 31,4%. Met andere woorden: één op drie medewerkers brengt de veiligheid van zijn of haar organisatie in gevaar.

Na negentig dagen computergestuurde training en gesimuleerde phishing-tests daalde het gemiddelde PPP van 31,4% tot 16,4%. Na een jaar lang maandelijkse gesimuleerde phishing-tests en regelmatige training, daalde het PPP tot slechts 4,8%. In alle bedrijfstakken is er een gemiddeld verbeteringspercentage zichtbaar van 84%. Dit bedraagt de periode vanaf baseline-testen tot twaalf maanden training en testen.

“In vitale sectoren zoals de energie- en nutssector en de gezondheids- en farmaceutische industrie, waar levens ernstig kunnen worden beïnvloed, was het beveiligingsrisico heel groot als gevolg van mislukte gesimuleerde phishing-testen”, aldus Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4.

“Dit is zeer zorgwekkend. De meeste datalekken komen voort uit social engineering. Daarom moeten organisaties de risico’s hiervan blijven monitoren. Dit onderzoek toont aan dat het implementeren van security awareness-training met gesimuleerde phishingtesten organisaties beter beschermt tegen cyberaanvallen.

Download hier het volledige KnowBe4 Phishing by Industry Benchmarking Report: https://info.knowbe4.com/phishing-by-industry-benchmarking-report.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over KnowBe4
KnowBe4 is leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awareness-trainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-trainingen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.
Meer over KnowBe4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.