Zerto biedt organisaties direct herstel na ransomware-aanvallen met Zerto 9

Automatisering en onwijzigbare back-ups bieden veerkrachtige bescherming tegen ransomware

| Zerto | 5 min | 30 juli 2021 12:01
Copyright: Zerto
Zerto maakt de beschikbaarheid bekend van Zerto 9. Deze nieuwe versie biedt sterk verbeterde bescherming tegen ransomware. Met krachtige nieuwe automatiseringsmogelijkheden en immutability-functies die back-ups onwijzigbaar maken helpt Zerto 9 organisaties en managed serviceproviders aan verbeterd cloud databeheer en verbeterde bescherming. Dit wordt aangevuld met nieuwe back-upmogelijkheden, zoals ondersteuning voor meer clou platforms en cloud-tiering voor veilige en kostenefficiënte archiefopslag, en vereenvoudigd beheer.

Ransomware-aanvallen blijven in ernst en volume toenemen. Hierdoor nemen de financiële, juridische en zelfs politieke gevolgen toe. Organisaties moeten daarom investeren in technologie die niet alleen bescherming biedt tegen ransomware, maar hen ook in staat stelt om snel te herstellen van een succesvolle aanval. Zerto heeft geput uit 12 jaar ervaring met continuous data protection (CDP) om organisaties de mogelijkheid te bieden om te herstellen van een ransomware-aanval met minimaal gegevensverlies en minimale downtime. Gebruikers kunnen gegevens herstellen naar de staat waarin die zich enkele seconden voor een storing of ransomware-aanval bevonden.

Zerto 9 biedt immutability-instellingen die data back-ups voor lange-termijnopslag onwijzigbaar maken. Gebruikers kunnen instellen hoelang back-ups onwijzigbaar moeten blijven, zodat ze veilig in de cloud blijven opgeslagen. Dit voorkomt verwijdering of manipulatie van back-ups door ransomware. De nieuwe versie biedt deze immutability-instellingen voor Amazon S3.

“Met Zerto 9 kunnen organisaties zichzelf beschermen tegen de gevolgen van ransomware. Dankzij volledige orchestration van de failover en failback kunnen ze besmette applicaties en data herstellen tot luttele seconden voordat de infectie plaatsvond”, zegt Deepak Verma, vice president Product Management bij Zerto.

“Onze op journals gebaseerde herstelmogelijkheden kunnen met een paar muisklikken worden uitgevoerd. Ze bieden gebruikers de flexibiliteit om louter te herstellen wat ze werkelijk nodig hebben, of het nu gaat om bestanden, virtuele machines of een complete reeks applicaties. In een tijd waarin het aantal ransomware-aanvallen blijft toenemen veranderen deze mogelijkheden de regels van het spel. Deze functionaliteit maakt al jarenlang deel uit van ons platform en wordt met elke versie beter.”

“Het is van cruciaal belang om onze infrastructuur en data in te dekken tegen de risico’s die gepaard gaan met ransomware”, zegt Alan Barrett, head of IT bij TWM Solicitors LLP. “Met Zerto kunnen we onze systemen optimaal beschermen. In het geval van een malware-aanval kunnen we teruggaan in de tijd en gegevens herstellen. Dit is mogelijk tot seconden voor een storing of aanval, en met minimaal gegevensverlies en minimale downtime.”

Zerto 9 biedt nieuwe geautomatiseerde bescherming van virtuele machines om voor integrale en flexibele databescherming in elke omgeving te zorgen, ook als er nieuwe VM’s worden toegevoegd. Servers kunnen nu met behulp van native vSphere-tags direct worden toegevoegd aan virtual protection groups (VPG’s) zonder de noodzaak van handmatige configuraties. Dit maakt het mogelijk om workloads snel te beschermen op basis van nieuwe of bestaande VPG’s en bestaande SLA-regels toe te passen, met voorafgaande validatie en kennisgevingen.

Zerto heeft nieuwe instant restore-functionaliteit aan zijn oplossing toegevoegd, zodat gebruikers virtuele machines snel, eenvoudig en rechtstreeks naar productieomgevingen kunnen herstellen zonder eerst voor failover naar een disaster recovery-locatie te hoeven zorgen. Ze hoeven zich al evenmin zorgen te maken over een gebrek aan opslagcapaciteit als gevolg van overbelaste back-upappliances. Het behoud van journal-controlepunten stelt gebruikers in staat om snel terug te grijpen op andere point-in-time back-ups van een virtuele machine als het geselecteerde herstelpunt niet aan de eisen voldoet. Dit wordt gekoppeld aan de mogelijkheid om bestanden of mappen te herstellen door ze te downloaden of rechtstreeks naar hun oorspronkelijke locatie te herstellen. Dit is mogelijk voor elke data repository voor de lange-termijnopslag van back-ups, zoals een publieke cloud.

Nieuwe mogelijkheden voor organisaties en managed serviceproviders


Zerto 9 biedt verbeterde back-up- en disaster recovery-mogelijkheden, met inbegrip van ondersteuning voor aanvullende clou platforms en cloud tiering. Organisaties en managed serviceproviders kunnen daarmee profiteren van veilige en kostenefficiënte archiefopslag en vereenvoudigd beheer.

Gebruikers kunnen nu data repository’s voor lange-termijnopslag hosten in storage-oplossingen die met S3 compatibel zijn, zoals Cloudian. Daarnaast kunnen ze gegevens voor lange-termijnopslag onderverdelen in storage-tiers binnen Amazon S3-IA en S3 en Azure Blob Cool en Archive storage classes. Dit is mogelijk door het definiëren van beleidsregels in Zerto 9. Er worden native cloud-API’s gebruikt voor het in storage-tiers onderverdelen van back-ups om een einde te maken aan de IT-kosten die gepaard gaan met tiering in publieke clouds.

Back-ups worden nu binnen de user interface van Zerto beheerd op basis van hun individuele context. Een nieuw type virtual protection group (VPG) genaamd local continuous backup VPG maakt een eenvoudige configuratie en eenvoudig beheer mogelijk van back-ups die op basis van CDP-technologie zijn aangemaakt. Dit wordt gecombineerd met de lange-termijnopslag van back-ups van virtuele machines. De nieuwe VPG biedt gebruikers de mogelijkheid om minder bedrijfskritische VM’s die louter back-ups en herstel vereisen te onderscheiden van bedrijfskritische VM’s die om de disaster recovery-functies van Zerto vragen.

“Voor ons als bank is het van cruciaal belang dat onze diensten 24/7, 365 dagen per jaar beschikbaar zijn voor klanten. Downtime is uit den boze. Zerto biedt ons het vertrouwen dat we deze belofte kunnen inlossen”, zegt Steve Walcott, senior server specialist bij de FirstCaribbean International Bank. “Zerto voorziet ons van de continuous data protection die we nodig hebben, en we zijn enorm enthousiast over de verbeterde clouddiensten in Zerto 9. De mogelijkheid om op veilige en kostenefficiënte wijze meer data in de cloud te beheren zorgt ervoor dat we flexibel kunnen opereren en onze klanten tevreden blijven.”

Gebruikers kunnen via diverse bijgewerkte praktijklabs toegang krijgen tot trainingsmogelijkheden voor Zerto 9. Op die manier kunnen ze in een veilige omgeving ervaren hoe ze van ransomware kunnen herstellen. De nieuwe en verbeterde labs voor Zerto 9 zijn te vinden in myZerto en zerto.com/labs.

Zerto kondigt daarnaast met trots aan dat het dit jaar voor het eerst is opgenomen in het Gartner Magic Quadrant for Enterprise Backup and Recovery Solutions. Dit is een mijlpaal in de ontwikkeling van Zerto als prominente speler in de back-upmarkt. Met Zerto 9 versterkt het zijn positie als leverancier van geconvergeerde back-up- en disaster recovery-oplossingen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zerto
Zerto versnelt de digitale transformatie van organisaties met een integraal en schaalbaar platform voor het beheer en de bescherming van data in de cloud. Het gebruiksvriendelijke, volledig op software gebaseerde platform van Zero is ontwikkeld met het oog op de schaalomvang van grote ondernemingen. Het maakt gebruik van continuous data protection-technologie om disaster recovery, back-ups en datamobiliteit te verenigen en een einde te maken aan de risico's en complexiteit van cloud computing en IT-modernisering. Zerto zorgt voor 24/7 beschikbaarheid door het vereenvoudigen van de bescherming, het herstel en de verplaatsbaarheid van applicaties en data binnen private, publieke en hybride clouds. Het platform van Zerto wordt gebruikt door klanten in alle delen van de wereld. Het biedt ondersteuning voor Microsoft Azure, IBM Cloud, AWS, Google Cloud, Oracle Cloud en de oplossingen van vele anderen managed service providers.  
Meer over Zerto
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.