Rooskens Group kiest voor Oracle Transportation Management ter ondersteuning van snelle bedrijfsuitbreiding

Wereldwijde transportactiviteiten verbinden om ondersteuning van vervoerders-netwerk te vergroten en groeiende marktsegmenten te bedienen

| Oracle | 2 min | 2 augustus 2021 10:25
Copyright: Rooskens Group
Oracle heeft vandaag aangekondigd dat Rooskens Group, wereldspeler op het gebied van expeditie-activiteiten, Oracle Transportation Management (OTM), onderdeel van Oracle Fusion Cloud Supply Chain Management & Manufacturing (SCM), heeft gekozen ter ondersteuning van de uitbreiding van het bedrijf en de modernisering van de gebruikte technologie.

Rooskens, in 1988 opgericht als Rooskens Transport, is een toonaangevende expediteur die jaarlijks meer dan 25.000 transporten door lucht, water en land uitvoert in zowel Nederland als ver daarbuiten. Het bedrijf is in de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, waardoor opnieuw gekeken moest worden hoe het zijn netwerkactiviteiten beheert, zodat het zijn diensten kan opschalen en een reeks nieuwe marktsegmenten kan bedienen.

Als onderdeel van een meerjarige overeenkomst zal de Oracle-implementatie Rooskens in staat stellen om bedrijfsprocessen binnen haar logistieke netwerk te automatiseren en operaties over meerdere supply chain-stromen, transportmodi en geografische gebieden te optimaliseren. Hierdoor wordt de klantervaring verbeterd, de coördinatie beter ondersteund, verbetert de communicatie met vervoerspartners en zullen de vracht- en operationele kosten verlagen.

“Onze klanten staan ??centraal in alles wat we doen en we zijn altijd op zoek naar hoe we hen kunnen helpen bij het oplossen van de uitdagingen van vandaag, terwijl we onszelf continu uitdagen met vragen over wat de toekomst biedt”, zegt Caroline Rooskens, algemeen directeur bij Rooskens Group. “Om deze waarden hoog te houden en ervoor te zorgen dat we onze klanten en vervoerders de best mogelijke oplossingen bieden, moesten we de manier waarop we ons bedrijf leidden heroverwegen en daarom hebben we voor Oracle gekozen. Met Oracle Transportation Management hebben we een toonaangevende oplossing voor transportbeheer die ons zal helpen onze visie waar te maken om onze klanten de beste logistieke diensten en toegevoegde waarde te bieden.”

Oracle Transportation Management zal Rooskens voorzien van één geïntegreerd platform waarmee het elk facet van zijn transportactiviteiten efficiënter kan beheren – van het optimaliseren van zijn logistieke netwerk, tot het stroomlijnen van biedingen en bestellingen en het opstellen van effectievere verzendplannen.

“Logistieke dienstverleners zoals Rooskens moeten hun bedrijfsmodellen heroverwegen omdat ze hun bedrijf diversifiëren en geconfronteerd worden met radicaal veranderende klantverwachtingen. De wereldwijde pandemie heeft dit proces enorm versneld”, zegt Edith Bevers, Vice President Applications, Oracle Benelux.

“Rooskens is een vooruitstrevende denker met een cultuur van innovatie waardoor het jarenlang toonaangevend is geweest in zijn marktsegmenten. Met Oracle Transportation Management heeft het nu een geïntegreerd logistiek managementplatform om zowel zijn huidige als toekomstige behoeften te ondersteunen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Oracle
Oracle Corporation (NYSE: ORCL) is een Amerikaans multinationaal computertechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Redwood Shores, Californië. Het bedrijf verkoopt databasesoftware en -technologie, cloud engineering-systemen en bedrijfssoftwareproducten.
Oracle en Java zijn geregistreerde merken van Oracle Corporation.
Meer over Oracle
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.