Dassault Systèmes vergroot omzet en winst per aandeel met dubbele cijfers in vierde kwartaal en fiscaal jaar 2019

| Dassault Systèmes | 2 min | 10 februari 2020 14:18
3D-experiencespecialist Dassault Systémes heeft de resultaten bekendgemaakt over het vierde kwartaal van 2019, dat eindigde op 31 december. Daarnaast heeft het de jaarresultaten geopenbaard. De totale omzet groeide in het vierde kwartaal met 16%, in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor, naar 1,21 miljard euro. In geheel 2019 realiseerde het bedrijf een omzet van 4,06 miljard euro, een toename van 13% in vergelijking met 2018. De winst per aandeel groeide in 2019 eveneens met 13% naar 3,65 euro (non-IFRS, constante valuta).

Innovatie versnellen

Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: "In 2012 hebben wij als bedrijfsdoel geformuleerd dat de producten met de natuur en het leven geharmoniseerd moeten worden.  Daarmee anticipeerden wij op de transitie bij consumenten van productgericht denken naar waarde hechten aan duurzame experiences. Om daar invulling aan te geven hebben wij een platform ontwikkeld voor het creëren en testen van virtuele twin experiences en een nieuwe manier van samen innoveren. Met 3DEXPERIENCE stellen wij innovators in staat om sneller nieuwe categorieën oplossingen voor een nieuwe categorie consumenten te creëren. Bedrijven in elke markt moeten anders gaan innoveren om de wereld duurzamer te maken. In 2019 heeft 3DEXPERIENCE al voor een derde bijgedragen aan onze software-omzet, terwijl ook een derde afkomstig is van marktdiversificatie."

Virtual twin experience van de mens

"Tegenwoordig zijn wij in staat om alle kennis en ervaring opgebouwd in de niet-organische wereld toe te passen op de levende wereld: wij breiden onze ambitie en focus uit van dingen naar het leven", vervolgt Charlès. "Net zoals wij de complete virtuele twin experience naar vliegtuigen, auto's en gebouwen hebben gebracht, zijn wij op termijn in staat om een virtuele twin experience van de mens te creëren. Deze ontwikkeling biedt de zorgsector een nieuw perspectief, namelijk het transformeren van hoe mensen worden genezen en een betere kwaliteit van leven krijgen. Het komende decennium gaat Dassault Systèmes zich richten op het verwerven van een marktleidende positie in de lifesciences-industrie, uitbreiden van onze corebusiness en groeien in de kansrijke markt van stedelijke infrastructuren."

Pascal Daloz benoemd tot Chief Operating Officer

Om de realisatie van onze ambitie te ondersteunen en te borgen dat alle operationele beslissingen in lijn met onze bedrijfsstrategie worden genomen, combineren wij de talenten van meerdere generaties binnen het management. Pascal Daloz gaat daar de komende jaren als Chief Operating Officer leiding aan geven.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.