Fortinet lanceert security service FortiTrust: flexibele licentie per gebruiker

FortiTrust biedt gebruikersgebaseerde beveiligingsdiensten voor alle endpoints, netwerken en cloudomgevingen van organisaties

| Fortinet | 5 min | 2 augustus 2021 11:04
Copyright: Fortinet
Fortinet®, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat het zijn aanbod van FortiCare- en FortiGuard-diensten heeft uitgebreid met FortiTrust. Deze integrale verzameling van security-services houdt alle netwerken, endpoints en clouds veilig die traditioneel met losstaande beveiligingsoplossingen werden beschermd. FortiTrust wordt aangeboden op basis van een licentie per gebruiker en service levels voor zero trust network access (ZTNA) en identiteitscontrole. Fortinet zal in een later stadium service levels voor andere beveiligingsfunctionaliteit toevoegen.

FortiTrust verandert de regels van het spel voor beveiligingsdiensten

FortiTrust voorziet in security-services die de gebruiker volgen via het bedrijfsbrede beveiligingsplatform van organisaties, zodat die alle omgevingen en apparaten eenvoudig kunnen beheren en beschermen. Andere voordelen van FortiTrust zijn onder meer:
  • Flexibele licenties per gebruiker maken een einde aan de noodzaak om het aantal gebruikte endpoints te tellen en het bandbreedteverbruik bij te houden. Dit licentiemodel maakt het eenvoudiger om de totale kosten te berekenen en voorziet daarnaast in kwantumkortingen.
  • Een allesomvattende licentie voor alle security-services biedt ondersteuning voor alle toepassingsscenario’s voor beveiliging met de Fortinet Security Fabric.
  • Een eenvoudige ingebruikname van nieuwe security-services stelt gebruikers in staat om over te stappen op nieuwe apparaten en omgevingen. Organisaties met hybride architecturen kunnen op die manier beveiliging op locatie inruilen voor beveiliging vanuit de cloud.
  • Eenvoudige mogelijkheden om te upgraden en tussen diensten te wisselen.

Het groeiende aanbod van beveiligingsdiensten van Fortinet

FortiTrust vormt een aanvulling op de bestaande securitydiensten van Fortinet voor FortiCare en FortiGuard. De FortiCare-diensten kunnen worden ingezet in combinatie met alle oplossingen die deel uitmaken van de Fortinet Security Fabric. FortiCare biedt drie service levels: Essential, Premium en Elite. Elk daarvan voorziet in 24x7 technische ondersteuning en snelle probleemoplossing. FortiCare biedt verschillende op producten en accounts gebaseerde dienstenopties om tegemoet te kunnen komen aan de unieke beveiligingsbehoeften van elke organisatie. FortiCare biedt organisaties toegang tot de security-experts van Fortinet. Die kunnen hen helpen aan een snelle implementatie van beveiligingstechnologie, betrouwbare en vakkundige ondersteuning en proactieve optimalisatie van de beveiligingsprestaties van Fortinet-omgevingen.

De FortiGuard-diensten zijn gekoppeld aan de Fortinet-appliances die organisaties gebruiken. Dit maakt het mogelijk om gecoördineerde en consistente real-time bescherming te bieden tegen de laatste cyberaanvallen. De diensten zijn verkrijgbaar in de vorm van vier bundels die zijn geoptimaliseerd voor de belangrijkste beveiligingstoepassingen waaraan organisaties behoefte hebben. Dit zijn de ATP-bundel, UTP-bundel, Enterprise-bundel en 360-bundel. De diensten van FortiGuard worden ondersteund door de brancheleidende bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs. Ze bieden daarnaast door AI ondersteunde beveiligingsfunctionaliteit die onophoudelijk de beveiligingsrisico’s beoordelen en de beveiliging van de Fortinet Security Fabric daar automatisch aan aanpassen.

Beveiligingsdiensten die mensen, apparaten en data overal beschermen

De investeringen in digitale transformatie van organisaties hebben bijgedragen aan een wildgroei aan nieuwe apparaten en netwerkranden. Daarmee is het digitale aanvalsoppervlak sterk gegroeid. Veel organisaties hebben grote moeite met het beschermen van hun complete digitale infrastructuur. Bovendien worden cyberbedreigingen steeds slimmer. Dat maakt het moeilijk om ze te bestrijden met losstaande beveiligingsproducten en -diensten. Deze complexiteit wordt verergerd door de uiteenlopende licentiemodellen voor security-services. Zo is er sprake van licenties die op endpoints, op appliances en op gebruikers zijn gebaseerd.

FortiTrust breidt het vermogen van de Security Fabric van Fortinet om mensen, apparaten en data op alle locaties te beschermen verder uit. De oplossing voorziet in een geïntegreerd aanbod van beveiligingsdiensten waarmee organisaties elk netwerk, elke endpoint en elke cloud kunnen beschermen. FortiTrust wordt aangeboden op basis van een één simpel licentiemodel dat alle apparaten en omgevingen dekt. Dankzij deze uitbreiding van het dienstenaanbod van Fortinet kunnen organisaties hun groeiende digitale aanvalsoppervlak veilig houden en bedrijfskritische apparaten, data, applicaties en verbindingen beschermen, van het datacenter tot de cloud en van kantooromgevingen tot thuiswerkplekken.

FortiTrust Access en FortiTrust Identity

De eerste diensten die deel uitmaken van het FortiTrust-aanbod zijn FortiTrust Access en FortiTrust Identity. Dit aanbod zal later worden aangevuld met SASE-, CASB- en EPP-functionaliteit. FortiTrust Access biedt mogelijkheden voor Zero Trust Network Access (ZTNA) op basis van een licentie per gebruiker. Netwerktoegang volgens het principe van zero trust is van cruciaal belang voor het waarborgen van consistente beveiliging, overzicht en grip binnen moderne hybride en sterk gedistribueerde netwerkomgevingen.

ZTNA biedt organisaties de mogelijkheid om hun controlemechanismen voor veilige toegang uit te breiden naar de applicaties van elke gebruiker. FortiTrust Access voorziet in ZTNA-services, een ZTNA-agent en orchestration vanuit de cloud. Fortinet bouwt daarmee verder op zijn bestaande ZTNA-oplossingen, die op unieke wijze zorgen voor de identificatie en classificatie van alle gebruikers en apparaten die toegang zoeken tot het netwerk en applicaties, of die nu op locatie of in de cloud worden gehost. Een ander service level van FortiTrust is FortiTrust Identity. Deze dienst vult FortiTrust Access aan met cloudgebaseerde identiteitscontrole op basis van tweestappenverificatie.

Alle diensten van Fortinet zijn ook verkrijgbaar via partners. Dit biedt kanaalpartners kansen om hun beveiligingsaanbod uit te breiden en hun omzet te vergroten.

Vincent Zeebregts, country manager Nederland bij Fortinet: “Het wereldwijde digitale aanvalsoppervlak breidt zich steeds verder uit. Er moeten inmiddels miljarden netwerkranden worden beschermd. Organisaties hebben grote moeite met het beheer van losstaande producten en diensten voor cybersecurity voor uiteenlopende omgevingen en apparaten. De complexiteit en kosten groeien hen boven het hoofd. Volgens Gartner stappen organisaties daarom over op beveiligingsoplossingen met geïntegreerde security-services. Fortinet verandert de regels van het spel op dit gebied met FortiTrust. Organisaties kunnen hiermee beschikken over een geïntegreerde beveiligingsoplossing die wordt aangeboden op basis van één simpel licentiemodel met flexibele gebruiksopties voor netwerken, endpoints en clouds.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.