Dataiku haalt 400 miljoen dollar op om ‘Everyday AI’ mogelijk te maken

Van origine Franse startup nu gewaardeerd op 4,6 miljard dollar

| Dataiku | 3 min | 05 augustus 2021 21:35
Copyright: Dataiku
Dataiku, 's werelds leidende platform voor Everyday AI, heeft een kapitaalinjectie van 400 miljoen dollar opgehaald in een Series E-investeringsronde onder leiding van Tiger Global, en met deelname van verschillende bestaande investeerders, waaronder ICONIQ Growth, CapitalG, FirstMark Capital, Battery Ventures, Snowflake Ventures en Dawn Capital. Ook hebben nieuwe investeerders zich aangesloten waaronder Insight Partners, Eurazeo, Lightrock en Datadog CEO Olivier Pomel. Dit kapitaal, dat de waardering van het bedrijf op 4,6 miljard dollar brengt, ondersteunt de missie van Dataiku om het gebruik van data te organiseren en zo uitzonderlijke bedrijfsresultaten te behalen.

Dataiku, opgericht in 2013, stelt meer dan 450 bedrijven wereldwijd in staat om één end-to-end platform te gebruiken voor het ontwerpen, implementeren en beheren van AI- en analytics-toepassingen. Dataiku gelooft dat elk bedrijf succesvol kan zijn met ‘Everyday AI’. Dataiku levert vooraf gebouwde componenten en zorgt waar mogelijk voor automatisering om processen te stroomlijnen. Bovendien faciliteert het bedrijf consistente beheer- en governance-opties voor verschillende teams en projecten om transparante, repeterende en schaalbare AI-analyseprogramma’s mogelijk te maken.

"Organisaties die Dataiku gebruiken, maken hun mensen beter - ongeacht of ze technisch geschoold zijn en in code werken of aan de zakelijke kant bijdragen met low- of no-code. Hierdoor zijn ze in staat om dagelijks betere beslissingen te nemen aan de hand van data”, zei Florian Douetteau, mede-oprichter en CEO van Dataiku.

“Deze financieringsronde is een bewijs dat ‘Everyday AI’ de toekomst is en we zijn blij dat we nog veel meer bedrijven kunnen helpen de voordelen van AI te realiseren."

“We zien dat het uitvoeren van een AI-strategie, waarbij data een onderdeel is van de dagelijkse bedrijfsvoering, grote impact kan hebben op organisaties in alle sectoren en van alle bedrijfsgroottes. Dataiku is goed gepositioneerd om grote bedrijven te blijven helpen bij het waarmaken van dit potentieel door zowel de kracht van de technologie als het team”, zegt John Curtius, Partner bij Tiger Global. "We zijn verheugd om met onze voortdurende investeringen deel uit te maken van hun missie om data en AI te systematiseren.”

"Snowflake en Dataiku willen allebei data science-workflows vereenvoudigen en de mogelijkheden van geavanceerde analytics voor bedrijven wereldwijd ontsluiten”, zegt Stefan Williams van Snowflake Ventures. "Als vertrouwde partner hebben we gezamenlijke oplossingen geïmplementeerd bij tientallen gemeenschappelijke klanten. We zijn er trots op dat we via Snowflake Ventures letterlijk investeren in het toekomstige succes."

“Sinds de oprichting in 2013, toen het bedrijf het voortouw nam om AI te democratiseren, is Dataiku een pionier in enterprise AI.”, zegt Derek Zanutto, algemeen partner bij CapitalG. “Nu bedrijven steeds meer vertrouwen op AI om hen te helpen bij het nemen van dagelijkse beslissingen met behulp van data, is het aanbod van Dataiku in relevantie toegenomen voor grote bedrijven wereldwijd."

“We waren echt onder de indruk van hoe Dataiku iedereen in grote organisaties in staat stelt om AI en data te benutten en impact te maken,” zegt Teddie Wardi, Managing Director bij Insight Partners. “Dataiku levert uitstekend werk door een steeds groter groeiend internationaal klantenbestand te helpen data te gebruiken voor alles van strategische transformatie tot dagelijkse werkzaamheden. Wij kijken uit naar wat de toekomst in petto heeft voor Dataiku.”

“We zijn verheugd om Dataiku te kunnen ondersteunen, omdat we geloven dat er door de koppeling tussen data en een hogere acceptatie van AI een eenvoudigere en sterkere samenwerking tussen verschillende teams binnen een organisatie ontstaat”, zegt Yann du Rusquec, partner bij Eurazeo. “Dit is precies de belofte van Dataiku en we kijken ernaar uit om Florian en zijn team te helpen bij het versterken van de leidende positie van het bedrijf wereldwijd.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dataiku

Dataiku is het gecentraliseerde platform dat het gebruik van data science, machine learning en AI in organisaties democratiseert. Met Dataiku hebben zij alles wat nodig is om de hele ‘datareis’ af te leggen, van datapreparatie tot grootschalige analytics en enterprise BI. Het platform van Dataiku zorgt ervoor dat data-experts en andere professionals kunnen samenwerken en biedt best practices voor - en shortcuts naar - het implementeren en beheren van machine learning- en AI-projecten. Door dit alles samen te brengen in een gecentraliseerde en gecontroleerde omgeving is Dataiku de katalysator voor datagedreven organisaties.
Meer over Dataiku

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.