Nuki sluit subsidieronde van 20 miljoen euro af

Het kapitaal wordt gebruikt om het marktleiderschap in Europa uit te bouwen

| Nuki | 3 min | 6 augustus 2021 11:03
Copyright: Nuki
De specialist voor intelligente toegangssystemen Nuki Home Solutions GmbH maakt de afsluiting van een nieuwe subsidieronde bekend. De nieuwe investeerder Cipio partners neemt een minderheidsaandeel aan Nuki over. De bestaande investeerders Up to Eleven, Fortuna en Venta nemen eveneens deel aan deze subsidieronde. Allegion PLC neemt afscheid als aandeelhouder, maar blijft een strategische partner.

Marktleider voor intelligente toegang

De onderneming Nuki Home Solutions GmbH uit Graz is een leidinggevende aanbieder van achteraf aan te brengen, intelligente toegangsoplossingen in Europa. Dit bedrijf in opgang heeft zich tot doel gesteld, een revolutie te ontketenen in toegangssystemen voor het eigen huis. Het kernproduct is het elektronische deurslot Nuki Smart Lock in de actuele generatie 2.0. In combinatie met de Nuki smartphone-apps en velerlei integratiemogelijkheden in gerenommeerde smart home-systemen biedt Nuki zijn gebruikers aanzienlijke voordelen aan comfort en veiligheid rondom de deur. Met de Nuki Opener worden ook de toegangsdeuren van appartementsgebouwen via de intercom in intelligente toegangssystemen omgezet.

Nieuwe investeerder aan boord

Cipio Partners is een leidinggevend bedrijf voor investeringsmanagement en adviesverstrekking voor Europees groeikapitaal en minderheidsbuy-outs in de sector van technologiebedrijven.

‘De markt van het smart home wordt momenteel door veel spannende investeringen gekenmerkt. Wij geloven dat Nuki – met zijn toonaangevende productaanbod, de duidelijke meerwaarde voor de gebruikers, zijn verkoopstrategie met meerdere kanalen en de reeds substantiële omzetcijfers – een van de overtuigendste investeringen in deze branche is,’ aldus Alexander Brand, Managing Partner van Cipio Partners.

Martin Pansy, medeoprichter en CEO van Nuki Home Solutions GmbH, licht toe: ‘De markt voor intelligente toegang groeit exponentieel. Dat wij bij Nuki deze ontwikkelingen als marktleider in Europa in aanzienlijke mate voortstuwen, vervult mij van trots. Door deze subsidieronde kunnen wij onze visie om een revolutie in de toegang tot het eigen huis te ontketenen consequent verder naar voren stuwen.’

Uitbouw van het marktleiderschap

Sedert de marktintroductie in 2016 heeft Nuki zich ontwikkeld tot marktleider voor intelligente, achteraf aan te brengen toegangssystemen. ‘Het beschikbare potentieel op de markt is enorm – de digitalisering van sleutels en sloten staat nog in de kinderschoenen. Door de consequente verdere ontwikkeling van onze producten en verkoopkanalen zullen wij in de toekomst spannende segmenten aanboren,’ verklaart Martin Pansy bij de plannen in de marktontwikkeling. Onlangs stelde Nuki de Smart Door voor, die in het kader van het Works with Nuki-programma alle functies van Nuki rechtstreeks in de deur integreert. Vanaf de herfst van 2021 is de probate intelligente technologie van Nuki als set beschikbaar voor directe inbouw in een gemotoriseerde deur.

Verdere investeringen gepland

Om de ambitieuze doelen te bereiken, wil Nuki de komende jaren het team van bijna 100 mannen en vrouwen meer dan verdubbelen. Alleen al op de zetel van de onderneming in Graz dient meer dan 10 miljoen euro geïnvesteerd te worden in de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nuki
Nuki Home Solutions is een toonaangevende aanbieder van makkelijk te installeren slimme toegangsoplossingen in Europa. Eén team, één missie: "We streven ernaar bestaande toegangsoplossingen intelligenter te maken, zodat ze op termijn de fysieke sleutel gaan vervangen. We kijken ernaar uit om die uitdaging aan te gaan omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat mobiele technologieën het dagelijkse leven makkelijker zullen maken," legt CEO van Nuki Martin Pansy de missie van zijn bedrijf uit. Nuki Home Solutions GmbH werd opgericht in Graz in 2014. Na een succesvolle crowdfundingcampagne in 2015 groeide het bedrijf gestaag. Naast het ingeburgerde Nuki Smart Lock en een ruime waaier van accessoires zet Nuki zich hard in om nog slimme toegangsoplossingen verder te ontwikkelen voor een volledig sleutelloze toekomst.
Meer over Nuki
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.