Neri Oxman, baanbrekend architect, wetenschapper en innovator opent Mendix World 2021

Oxman geeft exclusieve presentatie Nature X Humanity en houdt Q&A-sessie over innovaties op het snijvlak van technologie en biologie

| Mendix | 3 min | 06 augustus 2021 11:18
Afbeelding: Neri Oxman
Dr Neri Oxman, voormalig MIT professor en architect, wetenschapper en innovator, is keynote speaker op Mendix World 2021, het grootste low-code event dat op 7 september van start gaat. Tijdens haar presentatie, Nature X Humanity, gaat Oxman in op de relatie tussen organische en synthetische materialen. Met het oog op de klimaatverandering beschrijft ze de gevolgen van deze relatie voor de ontwikkeling van gebouwen en producten. Na de presentatie volgt een Q&A-sessie met Sheryl Koenigsberg, senior director product marketing bij Mendix.\

Een moderne Da Vinci

Oxman, door de New York Times geprezen als 'een moderne Da Vinci', was voorheen Associate Professor Media Arts & Sciences aan het MIT Media Lab, waar ze een onderzoeksgroep leidde die ontwerpprincipes en elementen uit de natuurlijke wereld toepast op nieuwe technologie in verschillende disciplines. Ze maakte de overstap van de academische wereld naar de uitvoering in de echte wereld en is nu oprichter en CEO van OXMAN, haar nieuwe ontwerpbureau dat de belangrijkste uitdagingen van onze tijd aanpakt. In haar TED Talk, ‘Design at the Intersection of Technology and Biology’, beschrijft Oxman hoe haar innovatieve creaties voortkomen uit baanbrekende ontwikkelingen in vier onderling verbonden technologische domeinen: computationeel ontwerp, additieve fabricage (3D-printen), synthetische biologie en materiaaltechnologie.

Oxman werd uitgeroepen tot Cultureel Leider door het World Economic Forum en tot Revolutionaire Geest door SEED magazine, als erkenning voor haar voortrekkersrol in de bewustwording over de samenhang tussen cultuur en natuur. Zo gebruikte haar team biopolymeren afkomstig van bomen, schaaldieren en appels als alternatief voor plastic; werkte het samen met robots en levende zijderupsen om architecturale schaalvormen zoals geodetische koepels te maken en creëerde het 3D-geprinte biologische maskers, capes en jurken via haar nieuwe benadering van datagedreven materiaalmodellering. Deze structuren, objecten en technologische platformen - naast vele andere die Oxman heeft ontwikkeld - zijn opgenomen in de permanente collecties van het Museum of Modern Art in New York, SFMOMA, het Smithsonian, Centre Georges Pompidou, het Boston Museum of Science en andere culturele instellingen.

"Oxmans interdisciplinaire benadering van experimenteren is de ultieme definitie van een maker. De maker community van Mendix richt zich op digitale output terwijl Oxman de digitale met de fysieke wereld laat samensmelten”, aldus Sheryl Koenigsberg, senior director product marketing bij Mendix. “Oxmans werk biedt verrassende inzichten gebaseerd op alledaagse voorwerpen en natuurlijke processen die ons omringen.”

Inspiratie voor de vierde industriële revolutie

Johan den Haan, CTO bij Mendix, geeft aan dat professionals uit de maakindustrie tijdens Mendix World kunnen profiteren van de unieke kijk van Oxman op synergieën tussen de fysieke en digitale wereld: "Digitale technologieën zorgen voor een vierde industriële revolutie. Fabrikanten zetten low-code in om operationele technologie snel op te schalen met nieuwe mogelijkheden, waaronder AI-gedreven analytics en procesautomatisering, robotica en industriële IoT, om de slimme fabrieken van de toekomst te creëren. Het verbluffende werk van Oxman biedt inzichten die de wereldwijde gemeenschap van Mendix-makers die aan de toekomst van industrieel ontwerp werken, zal verbazen en inspireren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Mendix

Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.