Digital Realty kondigt next-gen interconnectie-initiatief aan

Partnership met Zayo Group vormt grootste ‘fabric-of-fabrics’ in de markt

| Digital Realty | 2 min | 6 augustus 2021 11:47
Afbeelding: Digital Realty’s Data Center op de Digital Dallas campus | Copyright: Digital Realty
Digital Realty sluit een partnership met Zayo Group Holdings, Inc. Samen creëren ze nieuwe next-gen interconnectie- en securitymogelijkheden die de belangrijkste centra voor data-uitwisseling met elkaar verbinden. Zo leggen zij samen de virtuele fundamenten voor een nieuwe, open bedrijfsstructuur voor organisaties. Zayo is een toonaangevende leverancier van op vezel gebaseerde communicatieoplossingen.

Fabric-of-Fabrics

Digital Realty en Zayo Group bouwen hiermee de grootste open ‘fabric-of-fabrics’, een platform dat andere softwareplatforms host dat verschillende applicaties en dataservers sneller laat samenwerken. Met ‘fabrics’ bedoelen de organisaties oplossingen die endpoints in dataketens effectiever laat communiceren. In plaats van dat servers en apparaten datastromen afzonderlijk van elkaar, door elkaar uitwisselen brengt de fabric de data samen, en orkestreert het de datastromen op een meer effectieve, snellere manier.

Eerder dit jaar stippelde Digital Realty in het manifest voor open interconnectie en next-gen co-locatie een branche-overkoepelende route uit. Het partnership met Zayo is daar een belangrijke mijlpaal in. De gezamenlijke aanpak is gericht op het aanboren van nog zogenaamde ‘trapped value’ en het wegnemen van legacy obstakels die de digitale transformatie hinderen, door beter aan te sluiten op hybride IT- en security-overwegingen van multinationals.

PlatformDIGITAL

Het initiatief bouwt voort op nieuwe en bestaande innovatieve oplossingen, waaronder de uitgebreide wereldwijde glasvezel- en netwerkmiddelen van Zayo, en PlatformDIGITAL®. PlatformDIGITAL® is het eerste wereldwijde datacenterplatform van Digital Realty (in Europa actief als Interxion: A Digital Realty Company) en brengt nu al meer dan vierduizend deelnemers in verbonden datagemeenschappen over de hele wereld samen.

Digital Realty’s Data Gravity Index DGx™ voorspelt dat Forbes Global 2000-ondernemingen tegen 2024 voor een gecombineerd tempo van meer dan 620 terabytes per seconde aan opslag toevoegen voor data-aggregatie en -uitwisseling in 53 metropolen. Deze snelle groei weerspiegelt een stijgende trend onder wereldwijde klanten naar het implementeren en verbinden van grote private data-infrastructuur footprints over meerdere wereldwijde locaties.

Gartner® voorspelt dat in 2023 meer dan 50 procent van de primaire verantwoordelijkheid van data- en analytics-leiders bestaat uit gegevens die worden gecreëerd, beheerd en geanalyseerd in edge-omgevingen. Als gevolg hiervan is een nieuwe, doordringende datacenterinfrastructuur nodig om gedigitaliseerde endpoints en mobiele gebruikers in staat te stellen volledig deel te nemen aan wereldwijd verspreide workflows. Door gedateerde obstakels en hindernissen in de interconnectiebranche te elimineren, wil het consortium verbonden datagemeenschappen echt mogelijk maken en veranderende resultaten ondersteunen voor klanten in alle sectoren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Digital Realty
Digital Realty (NYSE: DLR) ondersteunt de datacenter- en colocatiestrategieën van meer dan 2.300 bedrijven met zijn veilige en brede netwerk aan datacenters in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. Tot de klanten van Digital Realty behoren nationale en internationale bedrijven van elke omvang op het gebied van cloud- en informatietechnologiediensten, communicatie en sociale netwerken tot financiële diensten, productie, energie, gezondheidszorg en consumentenproducten.
Meer over Digital Realty
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.