Leaseweb Global neemt Canadees bedrijf iWeb over

Overname levert Leaseweb een significante aanwezigheid in de Canadese markt op

| Leaseweb | 3 min | 6 augustus 2021 12:21
Copyright: Leaseweb
Leaseweb Global, een toonaangevende speler op de markt voor hosting en clouddiensten, kondigt vandaag aan dat het iWeb overneemt, één van Canada's belangrijkste leveranciers van cloudhosting, serverhosting en gehoste oplossingen. Met de overname bouwt Leaseweb een significante aanwezigheid in de Canadese markt op, die nu qua omzet na Nederland en de Verenigde Staten de derde regio vormt voor het bedrijf.

iWeb werd opgericht in 1996 en maakte voorheen deel uit van INAP. Het bedrijf biedt krachtige dedicated servers en cloudhosting vanuit zijn drie datacenters in Montréal. De integratie van iWeb in het wereldwijde netwerk van Leaseweb geeft huidige en toekomstige klanten de mogelijkheid om probleemloos uit te breiden in de regio en om te profiteren van wereldwijd beschikbare cloudinfrastructuur. De overname zorgt ook voor een aantrekkelijke optie voor organisaties die aanwezig willen zijn op de Noord-Amerikaanse markt, zonder hun data in de Verenigde Staten te hosten.

De datacenters van iWeb in Montréal bieden werk aan 92 medewerkers en leveren razendsnelle wereldwijde verbindingen via ISP-peering in Montréal en Tier 1 providers. Klanten hebben toegang tot Dedicated Servers, Private Cloud, Security Services en Colocatie. Het aanbod van iWeb biedt diverse voordelen voor klanten op het gebied van kosten, efficiency, aanpassingen en beveiliging. Het bedrijf werkt voor 99% op groene waterkrachtenergie en host duizenden servers voor klanten uit allerlei sectoren.

De metropoolregio Montréal is een groeikern voor organisaties die afhankelijk zijn van krachtige, betrouwbare en veilige datacenter- en cloudinfrastructuur. In 2019 is de stad nog uitgeroepen tot Data Centre Location of the Year in de 12th Datacloud Global Awards. Het team, de producten, de cultuur en het klantportfolio van iWeb passen commercieel gezien en qua organisatie uitstekend bij Leaseweb. Het is de meest recente overname die Leaseweb in de regio doet, na ServInt in 2018, Nobis Technology Group in 2016 en Shore.net in 2013.

Con Zwinkels, CEO van Leaseweb Global: “We hebben de ontwikkeling van iWeb al een aantal jaar met veel interesse gevolgd. Het bedrijfs-DNA lijkt sterk op het onze, en we weten dat ze veel aanvullende diensten en vaardigheden meenemen voor onze activiteiten in Canada. Ze zijn absolute experts op het gebied van hosting en ze begrijpen precies wat Canadese klanten nodig hebben. Het is fantastisch om ze welkom te heten bij Leaseweb.”

Roberto Montesi, CEO van iWeb: “Vandaag is een spannende dag voor de medewerkers, klanten en partners van iWeb. We worden onderdeel van een team dat volledig gericht is op goede producten, groei en klantervaring. We hebben Leaseweb lang bewonderd als concurrent. Nu, als collega's, kijken we ernaar uit om binnenkort een nieuw aanbod uit te rollen in Montréal, passend bij het portfolio van Leaseweb. Dit is een spannende stap in onze ontwikkeling en het zorgt ervoor dat Canada een grote rol gaat spelen in het toekomstige succes van Leaseweb.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Leaseweb
Leaseweb is een toonaangevende Infrastructure as a Service (IaaS)-aanbieder. Het dienstenaanbod van Leaseweb omvat include Public Cloud, Private Cloud, Dedicated Servers, Colocation, Content Delivery Network, en Cyber Security Services. Deze diensten worden aangeboden in combinatie met uitmuntende klantenservice en technische ondersteuning. Leaseweb biedt sinds zijn oprichting in 1997 zijn klanten een infrastructuur aan voor bedrijfskritische websites, internetapplicaties, e-mailservers, beveiliging en opslagdiensten.
Meer over Leaseweb
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.