Dataiku levert bedrijven een return-on-investment van 423 procent

Productiviteit van data scientists en data engineers stijgt met 75 procent

| Dataiku | 3 min | 7 augustus 2021 19:50
Copyright: Dataiku
Dataiku, 's werelds meest geavanceerde enterprise AI-platform, heeft het onderzoek Total Economic Impact gepubliceerd waaruit blijkt dat de enterprise-klanten van Dataiku een return-on-investment (ROI) van 423 procent realiseren. Het onderzoek is uitgevoerd door Forrester Consulting en beschrijft de financiële gevolgen van de implementatie van Dataiku bij bedrijven.

Het onderzoek toont de voordelen van het gebruik van Dataiku op het gebied van productiviteit aan. Met name de productiviteitstoename van 75 procent bij data scientists en engineers is opvallend. Verder laat het onderzoek zien dat werken met Dataiku het uitvoeren van de handmatige en repeterende taken, die komen kijken bij het maken van terugkerende rapportages, met 90 procent vermindert. Forrester stelt dat er in totaal 12,89 miljoen dollar aan voordeel behaald kan worden met een investering van 2,47 miljoen dollar. Dit komt volgens het onderzoeksbureau door de verhoogde productiviteit bij gebruikers, de lagere kosten, de betere operationele efficiëntie en de hogere winst.

De Total Economic Impact-studie van Forrester biedt bedrijven een hulpmiddel om de potentiële financiële impact van het gebruik van verschillende platforms te beoordelen. In dit onderzoek heeft Forrester de ervaringen van vier klanten van Dataiku uit verschillende sectoren gebundeld om de totale set aan voordelen, kosten en risico’s van het implementeren van Dataiku in kaart te brengen. De onderzochte bedrijven komen uit de farmaceutische industrie, de financiële dienstverlening, lucht- en ruimtevaartsector en de detailhandel.

Terwijl de vraag naar AI bij grote organisaties blijft groeien, worstelen veel bedrijven volgens Forrester met het implementeren, monitoren en beheren van AI-modellen in productie-toepassingen. Forrester stelt dat data science-teams ‘leveranciers nodig hebben die meer automatisering kunnen bieden om de productiviteit te verhogen, beschikken over model operations voor soepele implementatie en een product roadmap hebben die innovatie op het gebied van machine learning toegankelijk maakt’. In het onderzoek zegt een teamleider van een analytics- en innovatieteam in de farmaceutische industrie: “Door deze herbruikbare data pipelines en data products hebben we de uitvoerende kant van onze ontwikkeling beter kunnen stroomlijnen. Dit levert een besparing op van meer dan 4 miljoen dollar.”

“We geloven dat AI een enorme impact kan hebben op bedrijven, ongeacht hun grootte of het vermogen om toptalent te werven, als het gebruik ervan wordt ingebakken in de dagelijkse werkzaamheden van verschillende teams”, zegt zegt Florian Douetteau, CEO en mede-oprichter van Dataiku. “We zijn blij dat we deze overtuiging door het onderzoek van Forrester nu kunnen kwantificeren.”

Meer dan 450 bedrijven wereldwijd gebruiken Dataiku om hun projecten op het gebied van data en AI te systematiseren. Er zijn veel verschillende use cases: fraudedetectie tot het tegengaan van klantverloop (churn) en het voorspellen van de noodzaak tot een onderhoudsbeurt tot het optimaliseren van de toeleveringsketen. Dataiku is marktleider en blijft groeien met meer dan 750 werknemers op kantoren in onder andere New York, Parijs, Londen, München, Sydney en Singapore.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dataiku
Dataiku is het gecentraliseerde platform dat het gebruik van data science, machine learning en AI in organisaties democratiseert. Met Dataiku hebben zij alles wat nodig is om de hele ‘datareis’ af te leggen, van datapreparatie tot grootschalige analytics en enterprise BI. Het platform van Dataiku zorgt ervoor dat data-experts en andere professionals kunnen samenwerken en biedt best practices voor - en shortcuts naar - het implementeren en beheren van machine learning- en AI-projecten. Door dit alles samen te brengen in een gecentraliseerde en gecontroleerde omgeving is Dataiku de katalysator voor datagedreven organisaties.
Meer over Dataiku
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.