Unisys lanceert Mijn Online Kluis voor veilige dataopslag consumenten

Initiatief van én op Nederlandse bodem biedt grip op eigen data

| Unisys | 2 min | 9 augustus 2021 11:49
Copyright: Unisys
IT-dienstverlener Unisys lanceert Mijn Online Kluis, een beveiligde online omgeving voor consumenten. Deze online kluis biedt een veilig Nederlands alternatief voor dataopslag. Consumenten zijn exclusief eigenaar van de eigen beveiligde omgeving. Hierin kan belangrijke informatie worden opgeslagen, zoals garantiebewijzen, hypotheekinformatie, foto’s, verzekeringspolissen of facturen.

Het doel van Mijn Online Kluis is het bieden van een goed beveiligde, centrale dataopslag. Hierdoor wordt de inbreuk op privacy verlaagd, wordt data minder versnipperd opgeslagen en lopen consumenten minder kans slachtoffer te worden van cybercriminele acties.

Veiligheid en regie over eigen data

Mijn Online Kluis maakt gebruik van file level-encryptie, waardoor alle bestanden in de kluisomgeving apart versleuteld zijn. De kluis wordt verder beveiligd door Stealth(core), waarbij gebruik wordt gemaakt van microsegmentatie en servers binnen het netwerk onzichtbaar zijn gemaakt voor cybercriminelen. De kluisomgeving wordt gehost bij Nederlandse datacenters die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. De inhoud van elke kluis is alleen zichtbaar voor de eigenaar. Deze houdt de regie over Mijn Online Kluis en kan toestemming verlenen aan andere partijen om data te uploaden, zoals bankrekeningafschriften. De eigenaar van de kluis kan ook externe koppelingen laten bewerkstelligen met bijvoorbeeld de Berichtenbox van de Nederlandse overheid, verzekeringsmaatschappijen en energiebedrijven. Mijn Online Kluis zal met behulp van beveiligde verbindingen worden aangeboden via derden.

Tjaard Burger, Manager Financial Projects Nederland bij Unisys: “Consumenten slaan hun data op verschillende plekken op, al dan niet in gratis online omgevingen. Met de eigen online kluis is privacy gegarandeerd. Mijn Online Kluis maakt daarnaast gebruik van ingebouwde security, waardoor het risico op dataverlies of -roof aanzienlijk afneemt. Met één centrale datakluis krijgt de Nederlandse consument weer grip op de eigen data.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Unisys
Unisys (NYSE: UIS) is een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat krachtige beveiligingsoplossingen bouwt voor de meest veeleisende bedrijven en overheden ter wereld. Unisys biedt onder meer beveiligingssoftware en -diensten, hulp bij digitale transformatie van de werkplek, industriële applicaties en diensten en innovatieve softwarebeheeromgevingen voor grootschalig zakelijk gebruik.
Meer over Unisys
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.