Vierledige ransomware-aanvallen drijven losgeld naar recordhoogtes

Nieuw Unit 42-rapport toont toename van 82% in betaalde losgeldbedragen

| Palo Alto Networks | 2 min | 9 augustus 2021 16:31
Copyright: Palo Alto Networks
Bedrijven betalen steeds meer om hun documenten te bemachtigen na een ransomware-aanval. De bedragen die hackers hiervoor vragen zijn met 518% toegenomen, naar zo’n $5.3 miljoen ($847.000 in 2020). Daarnaast is het bedrag dat bedrijven daadwerkelijk betalen ook met 82% toegenomen, naar $570.000. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Unit 42, het threat intelligence team van Palo Alto Networks.

Ondanks vele discussies en acties rondom dit thema, vallen veel bedrijven toch nog steeds slachtoffer. Dit is mede te danken aan de vierledige, agressieve strategie die aanvallers tegenwoordig gebruiken:
  • Encryptie: computersystemen en documenten worden versleuteld zodat slachtoffers geen toegang en controle meer hebben.
  • Het stelen van data: hackers dreigen data openbaar te maken als het losgeld niet wordt betaald.
  • DoS: door middel van een Denial of Service-aanval is de website van het slachtoffer niet meer bereikbaar.
  • Intimidatie: cybercriminelen contacteren klanten, partners en de media om hen op de hoogte te stellen van de hack en de druk te verhogen.
Het gebruik van alle vier de technieken tijdens een aanval is nog beperkt, maar komt steeds vaker voor als een bedrijf weigert te betalen.

Opvallend is ook dat vaak kleinere bedrijven de dupe zijn. De snelle digitale transformatie die zij hebben moeten doorstaan de afgelopen twee jaar, maakt hun systemen kwetsbaarder voor aanvallen. Hierdoor vormen zij een makkelijke prooi voor hackers die hun bestanden voor relatief kleine bedragen ($20.000) weer beschikbaar maken. Maar, dit zijn natuurlijk significante bedragen voor ondernemers in de MKB.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.