MindSphere van Siemens benoemd tot leider industriële IoT-softwareplatforms

| Siemens | 3 min | 11 februari 2020 10:59
Afbeelding: MindSphere, het cloud-based open IoT operating system | Copyright: Siemens
Siemens’ MindSphere is door Forrester benoemd tot leider in industriële IoT-softwareplatforms. Het partner-ecosysteem bestaat nu onder andere uit SAS, AWS, Microsoft, Alibaba en Arrow Electronics. De uitbreiding van MindSphere binnen het Xcelerator-portfolio van Siemens biedt nieuwe mogelijkheden om toekomstige vormen van engineering te ondersteunen.

De industriële tak van Internet of Things (IoT) heeft het potentieel om de wereldwijde productiviteit aanzienlijk te verbeteren. De ontwikkeling en transformatie van wereldwijde sectoren (die goed zijn voor bijna twee derde van de wereldproductie) zal volgens Accenture door deze vorm van digitale (industriële) innovatie versneld worden. De verwachting is dan ook dat tegen 2030 de toepassing van Industrial Internet of Things (IIoT) ruim 14,2 biljoen dollar aan de wereldeconomie zal toevoegen.

Nu organisaties over de hele wereld aan de slag gaan met het ontwikkelen van IIoT-strategieën, valt steeds vaker de keuze op MindSphere - het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens – als basis voor hun IIoT-programma’s.

Siemens behoort tot de selectie bedrijven die Forrester uitgenodigde om deel te nemen aan ‘The Forrester Wave: Industrial IoT Software Platforms, Q4 2019 evaluation’. In deze evaluatie werd Siemens’ MindSphere benoemd als leider in industriële IoT-softwareplatforms. Het afgelopen jaar breidde MindSphere zijn partnerprogramma aanzienlijk uit en heeft het grote, nieuwe klanten gewonnen. Siemens heeft daarnaast het Mendix-platform uitgebreid met cloud- en app-diensten voor digitale engingeering en IoT, gebruikmakend van MindSphere. Deze oplossing vormt inmiddels de kern van het Xcelerator-portfolio van Siemens.

Volgens Forrester bouwt MindSphere voort op de kennis van Siemens op het gebied van industriële apparatuur en controllers. Forrester:

“MindSphere beperkt zich daarin niet tot enkel Siemens’ hardware. Ze blijven een sterk verhaal vertellen over het belang van de digital twin en MindSphere speelt een sleutelrol in het omzetten van deze visie in iets bruikbaars en implementeerbaars. MindSphere is zeer geschikt voor klanten met bestaande investeringen in het ecosysteem van Siemens, maar verdient ook de aandacht van elk industrieel bedrijf dat geïnteresseerd is in het aanboren van de diepe domeinkennis van Siemens en de ervaring die het heeft opgedaan met zijn eigen interne digitale transformatie.”


Het volledige rapport van de evaluatie van Forrester kan gedownload worden via www.siemens.com/forrester-iiot-wave.

Momentum

MindSphere helpt bedrijven data te begrijpen door producten, installaties, systemen en machines op een snelle en veilige wijze aan te sluiten op de digitale wereld. Door de diversiteit aan gegevens van machines en systemen in een bedrijf te ontsluiten, kan MindSphere deze data omzetten in productieve bedrijfsresultaten met behulp van industriële toepassingen en geavanceerde analyses. MindSphere is een veilige en schaalbare industriële end-to-end oplossing, van connectiviteit van bedrijfsmiddelen tot bruikbare bedrijfsinzichten die worden gebruikt om de productiviteit en efficiëntie in de hele onderneming te verhogen.“

MindSphere is het afgelopen jaar blijven groeien. "Op dit moment hebben we meer dan 500 MindSphere-partners, waaronder Microsoft, AWS, Arrow en Alibaba. Alibaba heeft als partner bijgedragen aan het succes op de Chinese markt, waar we onlangs het partnerprogramma hebben gelanceerd”, aldus Ray Kok, Senior Vice Presdient en General Manager Cloud Application Solutions bij Siemens Digital Industries Software. “We zijn er trots op dat we worden erkend als leider binnen het Forrester Wave-rapport en zullen dan ook op dit momentum voortbouwen om onze klanten te blijven helpen hun doelen te bereiken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Siemens

Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.