Fortinet introduceert de eerste next-generation firewall met zero trust toegang en ransomware-bescherming voor hybride datacenters

Bescherming tegen het groeiende bedreigingslandschap en de hoogste Security Compute Rating voor inspectie van SSL-verkeer

| Fortinet | 4 min | 10 augustus 2021 10:36
Afbeelding: De FortiGate 3500F | Copyright: Fortinet
Fortinet®, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert de FortiGate 3500F. Deze next-generation firewall beschermt hybride datacenters tegen het groeiende bedreigingslandschap en het toenemende aantal ransomware-aanvallen. De FortiGate 3500F combineert de hoogste Security Compute Rating voor inspectie van het SSL-verkeer met ondersteuning voor TLS1.3. De ngfw zorgt daarmee voor geautomatiseerde bescherming tegen cyberbedreigingen na decryptie van het dataverkeer. De FortiGate 3500F biedt daarnaast ingebouwde functionaliteit voor zero trust network access (ZTNA).

Nieuwe bedreigingen voor hybride datacenters

Als gevolg van de overstap naar telewerken vanaf alle mogelijke locaties doen organisaties een beroep op hybride datacenters om de operationele flexibiliteit te verhogen. Ze brengen IT-bronnen onder in verschillende clouds, maar houden hun bedrijfskritische applicaties en gegevens aan in datacenters op locatie data om de regie te behouden en compliance te waarborgen. Maar met deze sterker geografisch verspreide datacenterinfrastructuur groeit ook het aanvalsoppervlak, waardoor er meer blinde vlekken in de beveiliging ontstaan. Dit vergroot de kans op datalekken en succesvolle cyberaanvallen. Het is voor organisaties van cruciaal belang om versleuteld dataverkeer te inspecteren op alle mogelijke cyberbedreigingen. Dit is nodig om bescherming te bieden tegen ransomware-infectie en te voorkomen dat cybercriminelen bedrijfs- en klantengegevens naar buiten smokkelen. Organisaties hebben daarnaast een strategie nodig die het impliciete vertrouwen van gebruikers en apparaten inperkt. Organisaties die nalaten om voor deze beveiligingsmechanismen te zorgen zullen de grootste moeite hebben om hun groei en digitale transformatie te versnellen, omdat hun traditionele beveiligingsstrategie en -oplossingen niet in staat zijn om de toenemende zakelijke eisen bij te benen.

Gebruikers, data en applicaties overal beschermen

Met het oog op deze problemen biedt FortiGate 3500F organisaties bedrijfscontinuïteit en geavanceerde beveiliging van hun hybride datacenters. De FortiGate 3500F beschermt de kern en rand van het datacenternetwerk en de interconnect met de hoogste Security Compute Rating (SCR) binnen de branche (6x) voor IPsec. De ngfw zorgt daarnaast voor ultrasnelle veilige verbindingen tussen datacenters om disaster recovery-locaties in het leven te roepen. Organisaties kunnen daarnaast netwerktrajecten van het datacenter naar de cloud beveiligen om aan de eisen van de wet- en regelgeving te voldoen. Andere belangrijke voordelen zijn:
  • Threat intelligence services en SPU’s voor bescherming tegen ransomware en geavanceerde bedreigingen: De FortiGate 3500F wordt kracht bijgezet door de security processing units (SPU’s) van Fortinet, waaronder de NP7 en CP9. De ngfw combineert de hoogste Security Compute Rating (8x) voor decryptie van het SSL-verkeer met ondersteuning voor TLS1.3. Dit maakt het mogelijk om bescherming te bieden tegen aanvallen zoals ZEUS, Trickbot en Dridex en andere cyberbedreigingen die via het netwerk, applicaties en bestanden binnenkomen. De FortiGate 3500F maakt daarnaast gebruik van AI- en machine learning-functionaliteit die via de threat intelligence services van FortiGuard wordt aangeleverd. Dit biedt organisaties aanvullende e-mailbeveiliging, bescherming tegen malware en DDoS-aanvallen en indringerpreventie.
  • Ingebouwde integratie met access proxy’s: De FortiGate 3500F is de enige next-generation firewall binnen de branche met ingebouwde access proxy-functionaliteit die zero trust network access (ZTNA) mogelijk maakt. Organisaties kunnen zo applicaties op elke gewenste locatie kunnen hosten en er beveiligingsregels op toepassen ter ondersteuning van veilig hybride werken en een superieure gebruikservaring.
  • Gebruiksgemak dankzij consolidatie: Fortinet hanteert voor de FortiGate 3500F een Security-Driven Networking-aanpak die beveiligings- en netwerkmogelijk zoals Secure SD-WAN en Zero Trust Network Access verenigt. Deze next-generation firewall is de eerste binnen de branche die Secure SD-WAN, SD-Branch en ZTNA binnen één oplossing combineert.

Schaalbare en geavanceerde beveiliging met superieure prestaties

De door SPU’s van Fortinet ondersteunde FortiGate 3500F biedt uiterst krachtige beveiligingsprestaties, zoals 12 keer hogere snelheden dan de ngfw’s van de belangrijkste concurrenten. De FortiGate 3500F is daarmee geknipt voor inspectie op hyperscale-niveau met de snelheid van het netwerk. De firewall biedt daarnaast mogelijkheden voor segmentatie, veilige hosting van bedrijfskritische applicaties en data en veilige toegang voor eindgebruikers, klanten en partners.

Hieronder volgt een vergelijking van de prestaties van de FortiGate 3500F ten opzichte van de belangrijkste firewalls die op de markt verkrijgbaar zijn.

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “De FortiGate 3500F vormt een aanvulling op ons aanbod van next-generation firewalls. Hij biedt krachtige prestaties en ingebouwde netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit voor hybride, hyperscale datacenters. Fortinet is hiermee de enige leverancier van ngfw’s met ingebouwde access proxy-mogelijkheden voor zero trust netwerktoegang. De FortiGate 3500F biedt organisaties daarnaast bescherming tegen geavanceerde nieuwe bedreigingen en het groeiende aantal ransomware-aanvallen. Hij combineert de hoogste Security Compute Rating (8x) voor inspectie van SSL-verkeer met ondersteuning voor TLS1.3, en voorziet zo in integrale beveiliging.”

  1. Met een eenmalige hyperscale-licentie t.w.v. $20.000?
  2. SRX5400E-B1-AC, IPsec non-power mode?

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.