Parallels Desktop 17 voor Mac biedt krachtige nieuwe functies voor zowel de Apple M1 als Intel-chip en is compatibel met Windows 11 en macOS Monterey

Ongekende prestaties en grafische verbeteringen, een betere Windows-game-ervaring, plus de eerste virtuele macOS Monterey-machine

| Parallels | 6 min | 10 augustus 2021 11:14
Afbeelding: Windows op Macbook Pro - Parallels Desktop 17 voor Mac | Copyright: Parallels
Parallels, een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van platformonafhankelijke oplossingen, kondigt de lancering aan van Parallels® Desktop 17 voor Mac aan. Deze nieuwe versie is de krachtigste oplossing om native Windows-toepassingen uit te voeren op Mac-computers met een Apple M1[1]- of Intel-chip. Parallels Desktop 17 voor Mac is een universele binaire toepassing die is geoptimaliseerd voor de langverwachte Windows 11- en macOS Monterey-besturingssystemen. De oplossing biedt snellere prestaties, beter beheer, betere zichtbaarheid van resources en uitzonderlijke grafische verbeteringen, waaronder een verbeterde Windows-game-ervaring. Dankzij Parallels Desktop 17 voor Mac kunnen gebruikers nu nog makkelijker en sneller hun Windows-toepassingen op een Mac uitvoeren.

"Deze doorbraak om Windows 10-toepassingen uit te voeren op Mac-computers met een Apple M1 chip is slechts het begin van een nieuw hoofdstuk in verbeterde gebruikerservaringen met virtuele machines op Mac-apparaten,” zegt Nick Dobrovolskiy, Senior Vice President Engineering en Support bij Parallels. "Parallels Desktop 17 voor Mac blijft prestatie- en stabiliteitsverbeteringen leveren, plus innovatieve, gebruiksvriendelijke functies op Mac met Intel en Apple M1. Daarnaast biedt het gebruikers de meest geavanceerde Windows-op-Mac-ervaring ooit. Tevens kunnen we dankzij onze samenwerking met Apple nu het eerste prototype van een virtuele macOS Monterey-machine voor Mac met Apple M1-chip[2] aankondigen."

Bekijk de video met de belangrijkste kenmerken van Parallels Desktop 17: www.parallels.com/nl/NEWParallelsDesktop17

Nieuwe en verbeterde functies van Parallels Desktop 17 voor Mac

 • NIEUW! Gemaakt voor macOS 12 Monterey en Windows 11: Parallels Desktop 17 ondersteunt macOS Monterey als host- en gastbesturingssysteem (OS) en wordt geoptimaliseerd voor Windows 11. Beide nieuwe besturingssystemen worden later dit jaar verwacht. Krijg een voorproefje en installeer de langverwachte previews van macOS Monterey en Windows 11 op een virtuele machine (VM) via de Parallels Desktop 17-installatieassistent:
  • Ga naar parallels.com/blogs/macos-monterey/ en ontdek hoe je macOS Monterey op een VM draait.
  • Bezoek parallels.com/blogs/Windows11 voor informatie over hoe je Windows 11 op een VM draait.
 • VERBETERD! Ongekende snelheid en prestaties: Toepassingen die met Parallels Desktop 17 op Mac-computers met Apple M1¹- of Intel-chip worden uitgevoerd, werken nu aanzienlijk sneller en efficiënter. Onder meer de volgende prestaties zijn verbeterd:
Op alle ondersteunde Mac-computers[3]:
 • Tot 38% sneller hervatten van Windows, Linux en macOS
 • OpenGL-graphics werken tot 7 keer sneller
Op een Mac met Apple M1-chip3:
 • Tot 33% sneller starten van Windows 10 op ARM Insider-preview
 • Tot 20% snellere schijfprestaties van Windows 10 op ARM Insider Preview
 • Tot 28% betere prestaties van DirectX 11-graphics
Op een Mac met Intel3:
 • Tot 28% snellere 2D-graphics in Windows
 • Tot 60% snellere netwerkverbinding op virtuele macOS Big Sur-machine (en nieuwer)
 • NIEUW! Display Driver voor een verbeterde Windows-game-ervaring: Door de verbeterde Display Driver van Parallels Desktop 17 reageert Windows UI veel soepeler en worden afgespeelde video's beter gesynchroniseerd. Doordat het nieuwe stuurprogramma de framesnelheid verhoogt in veel 2D-actie-platformgames, waaronder Foregone, Smelter en meer, kun jij genieten van een betere game-ervaring.
 • NIEUW! Krachtige nieuwe functies voor Mac met Apple M1-chip: Met Parallels Desktop 17 herkent Windows 10 de batterijstatus van de Mac, zodat batterijbesparing wordt ingeschakeld wanneer de batterij van je Mac bijna leeg is. Dankzij de nieuwe virtuele TPM-chip kunnen Windows 10 en Windows 11 gebruikmaken van BitLocker en Secure Boot voor een hoger niveau van gegevensbescherming. Maak gebruik van meerkanaals geluidsondersteuning en aanwezigheidsdetectie van aansluitingen met native stuurprogramma's op Linux-VM's. Gebruik probleemloos een virtuele Linux-machine in een vensterweergavemodus met ondersteuning voor dynamische resolutie: wijzig het formaat van het VM-venster en Linux past de weergave automatisch aan voor de nieuwe resolutie.
 • VERBETERD! Verbetering van de Coherence-modus: De Coherence™-modus, al jarenlang de favoriete functie van gebruikers, wordt nu gebruikt door 80% van de Parallels Desktop-gebruikers, waardoor ze Windows- toepassingen en Mac-toepassingen naast elkaar kunnen uitvoeren, zonder het Windows-bureaublad te zien. Gebruikers kunnen nu werken met een ononderbroken workflow zonder afleidingen. Alle Windows-schermen voor afsluiten, bijwerken en aanmelden worden weergegeven in een venster, zodat de gebruiker ze kan minimaliseren om gefocust en productief te blijven.
 • NIEUW! Automatic Resource Manager: Gebruikers kunnen nu werken met Automatic Resource Manager, ontworpen om de optimale hoeveelheid Mac-hardwareresources voor virtuele machines te evalueren en aan te bevelen, zodat elke keer de beste prestaties worden gewaarborgd.

 • VERBETERD! Inhoud naadloos verplaatsen tussen Windows en Mac: Gebruikers kunnen nu elke tekst of afbeelding slepen tussen Mac- en Windows-toepassingen, zelfs tussen Windows-toepassingen en macOS Monterey Quick Note (wanneer beschikbaar).

 • VERBETERD! Verbeterde ervaring en ondersteuning voor USB-apparaten: Naar aanleiding van gebruikersfeedback over de compatibiliteit van USB-apparaten en virtuele machines biedt Parallels Desktop 17 voor Mac nu ondersteuning voor USB 3.1, waardoor extra USB-opslagapparaten kunnen worden gebruikt[4]. Gebruikers zien nu de bekende naam van het apparaat in de Parallels Desktop-interface, waardoor het gemakkelijker wordt om snel het juiste apparaat te identificeren dat je wilt aansluiten of loskoppelen.
 • VERBETERD! Beter beheer van schijfruimte: Virtuele machines, en met name VM-snapshots, kunnen een grote hoeveelheid schijfruimte in beslag nemen. Met Parallels Desktop 17 kunnen gebruikers nu zien om hoeveel schijfruimte het gaat en weloverwogen besluiten nemen over het gebruik van de schijfruimte op hun Mac-computer.

Parallels Desktop 17 voor Mac Pro Edition

Parallels Desktop Pro Edition, ontworpen om de beste waarde te bieden voor ontwikkelaars, IT-specialisten en ervaren gebruikers van Parallels Desktop, is de meest verkochte versie van Parallels en combineert de kracht van de standaardeditie van Parallels Desktop 17 voor Mac met de volgende unieke mogelijkheden:
 • NIEUW! Converteer eenvoudig een gekoppelde kloon naar een onafhankelijke virtuele machine: Als reactie op de vraag van onze gebruikers hebben we Parallels Desktop 17 voor Mac Pro Edition uitgebreid, zodat je nu met slechts twee klikken een onafhankelijke virtuele machine kunt maken vanaf een gekoppelde kloon.
 • VERBETERD! Verbeterde Visual Studio plug-in: De Parallels Desktop-plug-in voor Visual Studio, ontworpen om fouten in code op te sporen op een zelfstandige VM, kan nu ook worden gebruikt voor Mac-computers met Apple M1-chip. Bovendien is het installatieproces van de plug-in met Visual Studio 2019 vereenvoudigd.

Parallels Desktop 17 voor Mac Business Edition

Parallels Desktop 17 Business Edition, speciaal bedoeld voor het leveren van essentiële mogelijkheden voor bedrijfsomgevingen, bouwt voort op de kracht van de Pro-versie met extra functionaliteit, waaronder:
 • NIEUW! Inrichting van zakelijke virtuele machines op elke Mac: Beheerders kunnen nu vooraf geconfigureerde virtuele Windows-machines inrichten op een gecombineerde set van zowel Mac-computers met Intel als met Apple M1-chips. En via Parallels My Account kunnen IT-managers nu downloadlinks en -beschrijvingen opgeven voor zowel Mac-computers met Intel als met Apple M1-chip. Parallels Desktop downloadt automatisch de juiste image voor elke individuele medewerker.
 • NIEUW! Implementeer Parallels Desktop via één enkel pakket op een set Mac-computers met meerdere architecturen: Parallels Desktop 17 is een universele binaire toepassing waarmee één pakket voor massale implementatie kan worden gemaakt voor gebruik op zowel Mac-computers met Intel als met M1. Dankzij deze nieuwe optie kan Parallels Desktop met groot gemak worden geïmplementeerd met behulp van Mac Management-tools en de selfserviceportal.
Bekijk alle nieuwe functies van Parallels Desktop 17 voor Mac op parallels.com/products/desktop/whats-new.

NIEUW! Extra tools in Parallels Toolbox 5 voor Mac en Windows

De nieuwste versie van Parallels® Toolbox, inbegrepen bij Parallels Desktop-abonnementen, bevat vijf nieuwe tools: ‘Focus op venster’, ‘Tekst transformeren’, ‘Tekst herkennen’, ‘Streepjescode Scannen’ en ‘Streepjescode genereren zijn nu toegevoegd aan de uitgebreide bibliotheek van Parallels Toolbox met meer dan 30 handige tools.

Beschikbaarheid en prijzen

Alle edities van Parallels Desktop 17 (Mac Standard Edition, Mac Pro Edition en Mac Business Edition) zijn ontworpen om een optimale ervaring te bieden op zowel Mac-computers met M1 als met Intel, en kunnen worden gekocht op parallels.com/desktop of bij geautoriseerde wederverkopers in de hele wereld. Parallels Desktop abonnementen zijn inclusief gratis abonnementen voor gelijktijdig gebruik van Parallels® Access 6.5 en Parallels Toolbox 5 voor Mac en Windows.

Ga voor meer informatie over Parallels-producten naar parallells.com. Je kunt hier ook een gratis proefversie van software downloaden of een abonnement kopen.

Adviesprijs

Parallels Desktop 17 voor Mac
 1. Upgrade naar een onbeperkt geldige licentie: EUR 49,99
 2. Nieuw abonnement: EUR 79,99 per jaar
 3. Nieuwe onbeperkt geldige licentie: EUR 99,99
Parallels Desktop voor Mac Pro Edition
 • Upgrade vanaf elke editie: EUR 49,99 per jaar
 • Nieuw abonnement: EUR 99,99 per jaar
Parallels Desktop voor Mac Business Edition
 • EUR 99,99 per jaar
Prijzen in EUR zijn inclusief btw.
 1. Op ARM gebaseerde besturingssystemen zijn vereist voor het uitvoeren van VM's op Mac-computers met Apple M1 in Parallels Desktop 17. Klanten die gastbesturingssystemen installeren op virtuele machines in Parallels Desktop, moeten zelf controleren of ze voldoen aan de licentieovereenkomst voor eindgebruikers (EULA) van elk besturingssysteem.
 2. Een Mac met macOS Monterey 12 of nieuwer is vereist.
 3. Prestatiemetingen uitgevoerd door Parallels. Gemeten met een prerelease-versie van Parallels Desktop 17 versus de uitgebrachte versie van Parallels Desktop 16. De prestaties variëren afhankelijk van gebruik, systeemconfiguratie en andere factoren.
 4. Voor USB-apparaten zijn vaak stuurprogramma's vereist. Niet alle leveranciers bieden stuurprogramma's voor Windows op ARM, waardoor het aantal ondersteunde apparaten op een Mac met Apple M1-chip mogelijk wordt beperkt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Parallels
Parallels is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van platformonafhankelijke oplossingen waarmee personen en bedrijven eenvoudig toegang krijgen tot en gebruik kunnen maken van de toepassingen en bestanden die ze nodig hebben, ongeacht het apparaat en besturingssysteem dat ze gebruiken. Met Parallels beschikken klanten over de best beschikbare technologie, of het nu gaat om Windows, Mac, iOS, Android of de cloud.

Parallels lost complexe technische problemen en problemen met de gebruikerservaring op en helpt bedrijven en individuele klanten om simpel, efficiënt en rendabel te werken met toepassingen waar ze zich ook bevinden: op locatie, op afstand, in een eigen datacenter of in de cloud. Parallels is een businessunit van Corel.
Parallels International GmbH. Parallels, het logo van Parallels, Parallels Access en Coherence zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Parallels International GmbH in Canada, de Verenigde Staten en/of andere landen. CorelDRAW, MindManager en WinZip zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Corel Corporation in Canada, de Verenigde Staten en/of andere landen.  ClearSlide is een geregistreerd handelsmerk van ClearSlide Inc. in Canada, de Verenigde Staten en/of andere landen.  Apple, iCloud, iPad, iPhone, Mac, MacBook Pro, macOS, Metal en Touch Bar zijn handelsmerken van Apple Inc. Alle andere genoemde product- en servicenamen, logo’s, merken en alle genoemde geregistreerde of niet-geregistreerde handelsmerken worden alleen gebruikt voor identificatiedoeleinden en blijven het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Gebruik van merken, namen, logo's of andere informatie, afbeeldingen of materialen van een derde partij houdt geen goedkeuring in. We wijzen elk eigendomsrecht af in dergelijke informatie, afbeeldingen, materialen, merken en namen van derden.
Meer over Parallels
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.