Nieuwe tool HelloMaaS levert gratis marketingplan binnen 10 minuten

Marketingplanning toegankelijk maken voor startups en MKB

| MaaS | 2 min | 10 augustus 2021 17:09
Gewaardeerd
Afbeelding: Louise Doorn, CEO bij MaaS | Copyright: MaaS
HelloMaaS - het Amsterdamse Marketing as a Service platform - lanceert haar “Playbook”. Dit is een smart planning tool die een compleet marketingplan maakt. Gratis en binnen 10 minuten! Hiermee wil HelloMaaS marketingplanning toegankelijk maken voor startups en MKB. Wat de tool zo uniek maakt, is dat de Playbook de geadviseerde marketing stappen direct kan
uitvoeren.

CMO on demand

Het Playbook is bedacht door ex-CMO en founder van HelloMaaS, Louise Doorn. “Na meer dan 40 gesprekken met startup founders en MKB’ers werd ons duidelijk dat kleinere bedrijven hun marketingplanning vergeten of overslaan. Dat komt vaak door een gebrek aan kennis en/of tijd. Dankzij het Playbook krijg je direct toegang tot het marketingbrein van CMO’s”.

Hoe werkt zo’n ‘Playbook’?

Met meer dan 50 marketing kanalen die continue veranderen, is marketing een erg complex werkveld. Niet zo vreemd dat het gemiddeld 7 weken kost om tot een goed en volledig marketingplanning te komen. Vooral het vinden van een juiste volgorde voor marketingactiviteiten is lastig. Louise: “We zien vaak dat advertising campagnes op Facebook of Google teleurstellende resultaten opleveren. Waarom? Belangrijke stappen als segmentatie, visuele identiteit en een onderscheidende propositie zijn overgeslagen. Daarmee ga je het doel voorbij.”


Figuur 1: Playbook mockup.

“Op basis van een survey leert de tool over de marketingdoelstellingen, inhouse capaciteiten en vaardigheden van een team of organisatie en komt het met een gepersonaliseerd Playbook. Je ziet direct welke kanalen het beste bij de gestelde doelen passen en in welke volgorde je het marketingplan idealiter uitvoert. Door middel van robo-advice, aangevuld door de functionaliteiten op het platform, geeft HelloMaaS een nieuwe invulling aan Marketing-as-a-Service,” aldus Louise Doorn.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over MaaS
HelloMaas is een Amsterdams Marketing as a Service platform, dat hiermee marketingplanning toegankelijk wil maken voor startups en MKB.
Meer over MaaS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.