5G als pad naar de toekomst

Hoe Red Hat Verizon ondersteunt in streven naar betere connectiviteit

| Red Hat | 4 min | 11 augustus 2021 9:41
Exclusief
Het afgelopen jaar bleek hoe belangrijk connectiviteit is in het hedendaagse leven. De coronapandemie resulteerde in een isolatie die een paar maanden daarvoor nog ondenkbaar leek. Connected devices, van mobiele telefoons en tablets tot computers en smart-tv's, hielpen ons om de wereld draaiend en onze sociale connecties intact te houden. 5G-technologie speelde hier ook een belangrijke rol bij, maar dan voor het aansturen van machines en diensten, om cruciale industrieën draaiend te houden.

5G-connectiviteit heeft het afgelopen jaar de verbinding verzorgd tussen machines en diensten die cruciale industrieën en organisaties aanstuurden. Van de fabrieksvloeren die de wereldwijde toeleveringsketen voeden tot de eerstehulpdiensten die aan de toenemende vraag moesten voldoen. Connectiviteit was niet nodig voor digitale transformatie, maar over overleven.

Moderne netwerkinfrastructuren, zoals 5G en edge computing, die ons tijdens de pandemie verbonden hielden (en houden), beperken zich niet enkel tot gegevens van punt A naar punt B transporteren. Ze zijn veerkrachtig, schaalbaar en ontworpen om aan complexe eisen te voldoen, van de core-datacenters tot de verste uithoeken.

Verizon loopt voorop in het streven naar de meest flexibele connectiviteit en capaciteit, mede gesteund door een cloud-native fundament dat is gebouwd met de open hybrid cloudtechnologie van Red Hat.

De toekomst van netwerken is open

In het verleden bouwden serviceproviders enorme, gecentraliseerde netwerken op basis van op maat gemaakte hardware en embedded propriëtaire software. Dit betekende dat operators voor de gehele technologie-stack afhankelijk waren van een beperkt aantal leveranciers. En naarmate de vraag groeide, nam ook de complexiteit toe en ontstond er de behoefte aan een betere manier om te groeien en te evolueren.

Voor organisaties als Verizon betekende dit het omarmen van open source en cloud-native technologieën. De toegenomen vraag waarmee communicatienetwerken werden geconfronteerd vereiste innovatie op grote schaal, wat moeilijker en trager te realiseren zou zijn met enkel ‘closed’ code. Open source biedt een gemeenschappelijke taal, waarmee alle leden van een operators-partnerecosysteem met elkaar kunnen spreken. Daarnaast biedt het nieuwe manieren van integratie en interoperabiliteit die de complexiteit beperken en tegelijkertijd innovatie stimuleren.

Verizons 5G core, de crux van zijn moderne netwerkoperaties, is gebouwd op een fundament van Red Hat OpenShift, het toonaangevende enterprise Kubernetes-platform. OpenShift biedt een gecontaineriseerde infrastructuur die Verizon helpt om innovatie op het gebied van 5G en edge computing te stimuleren zonder de overweldigende complexiteit die er vaak mee gepaard gaat. Containers zijn operationeel gezien flexibeler en maken het mogelijk om sneller veranderingen door te voeren via ‘contained’ code, waardoor de impact op de bredere omgeving wordt beperkt.

Naast opschalen ook uitbreiden

Opschalen is belangrijk om gecentraliseerde verwerkingskracht te leveren, maar hoe werkt dat als latency van cruciaal belang is voor een toepassing? Milliseconden kunnen dan het verschil maken tussen succes en mislukking. Verizon’s next-generation Core-efforts sturen een horizontale cloudomgeving aan, die zich uitstrekt tot in de verste uithoeken van het netwerk.

Met edge computing footprints die zich dichter bij de gebruikers bevinden, is Verizon in staat om verwerkingskracht en 5G-core verder buiten het datacenter te leveren, waardoor innovatieve toepassingen de beoogde ervaring kunnen leveren. Dit opent bovendien mogelijkheden voor opkomende workloads, die nieuwe mogelijkheden voor klantenbetrokkenheid kunnen stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan geavanceerde analyses, artificial intelligence/machine learning (AI/ML), augmented reality en meer.

De kracht van gemeenschap en ecosysteem

De kracht en schaal van Verizon’s next-generation netwerk worden niet geleverd door een enkele leverancier, maar door een heel ecosysteem van partners, die verenigd zijn achter open standaarden en bouwen op een gemeenschappelijk platform. Dit is waar de kracht van open source en connectiviteit samenkomen. Doordat open source de fundamentele drijvende kracht is achter integratie, is Verizon in staat innovatieve applicaties en diensten te leveren zonder middelen en tijd te hoeven investeren voor het onderhoud van de onderliggende lagen.

De open hybride cloudtechnologieën van Red Hat bieden de partners van Verizon, waaronder IBM en Intel, een solide infrastructuur om een breed scala aan oplossingen te ondersteunen. Dat ecosysteem is gebaseerd op open code en biedt Verizon de mogelijkheid om gebruik te maken van de hardware en software die voldoen aan specifieke schaal- of flexibiliteitsbehoeften, zonder dat zij zich zorgen te hoeven maken over compatibiliteit of integratie.

Open source helpt in die zin niet alleen de netwerken van vandaag aan te sturen, maar legt ook de basis voor de netwerken van morgen.

We zijn er trots op om met Verizon samen te werken aan de ontwikkeling van netwerken, of het nu gaat om onze wereld ‘connected’ te houden in moeilijke tijden of om ons voor te bereiden op 5G en daarna.
Auteur: Chris Wright, CTO bij Red Hat

Alles van Chris Wright

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Red Hat
Red Hat is een toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een community-gedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity's, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.
Meer over Red Hat
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.