Nieuwe Secure Key Storage SDK van Sectigo helpt fabrikanten om hun IoT-apparatuur te beschermen zonder hardwarematige beveiliging

SKS-SDK komt tegemoet aan de behoefte aan veilige opslag van encryptiesleutels op IoT-apparatuur

| Sectigo | 2 min | 11 augustus 2021 10:01
Copyright: Sectigo
Sectigo, wereldwijd leverancier van digitale certificaten en oplossingen voor geautomatiseerd certificaatbeheer, introduceert vandaag de Sectigo Secure Key Storage SDK (SKS-SDK). Dit is een softwarebibliotheek voor de veilige opslag van encryptiesleutels. Fabrikanten van IoT-apparatuur voor sectoren als de auto-industrie, industriële sector en medische wereld kunnen hiermee snel en eenvoudig zorgen voor veilige opslag van encryptiesleutels zonder de noodzaak van hardwarematige sleutelbeveiliging.

IoT-apparaten maken gebruik van asymmetrische encryptiesleutels, symmetrische sleutels en wachtwoorden voor authenticatie voor de onderlinge toegang en communicatie met cloudsystemen. Deze sleutels en wachtwoorden moeten worden beschermd tegen hackers om individuele apparaten en het complete IoT-netwerk veilig te houden.

Tal van moderne IoT-apparaten maken gebruik van een hardwareplatform dat voorziet in een Trusted Platform Module (TPM) of hardwarematige opslag van sleutels. Goedkopere en legacy IoT-apparatuur biedt daar echter geen ingebouwde mogelijkheden voor. De toevoeging hiervan resulteert in een uitgebreidere stuklijst, waardoor IoT-apparaten minder betaalbaar worden. Sectigo dicht deze kloof met een toegankelijk alternatief voor goedkopere beveiliging van IoT-apparaten zonder hardwarematige sleutelopslag.

“Er is krachtiger beveiliging nodig voor IoT-apparaten. Dit is nodig ter voorkoming van gebrek aan overeenstemming met de voortdurend veranderde wetgeving en standaarden, het klonen van apparatuur en de introductie van imitatie-apparatuur”, zegt Alan Grau, vice president IoT/Embedded Solutions bij Sectigo. “SKS-SDK helpt original equipment manufacturers van IoT-apparatuur om private sleutels en gevoelige informatie te beschermen tegen hackers, met een speciale focus op betaalbaarheid en compliance.”

Fabrikanten van IoT-apparatuur die de uiteenlopende markten bedienen beginnen in rap tempo oog te krijgen voor de noodzaak om het beveiligingsniveau van hun apparaten te verhogen. In veel van deze markten vragen de wetgeving en standaarden om krachtiger authenticatie. Identiteitscertificaten voorzien daarin en dragen daarmee bij aan veilige communicatie, een eerste vereiste voor hardwarebeveiliging.

Meer informatie over de oplossingen van Sectigo voor IoT-beveiliging en identiteitsbeheer is te vinden op https://sectigo.com/enterprise-solutions/iot-security-identity-management.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Sectigo
Sectigo is een toonaangevende leverancier van digitale identiteitsoplossingen, waaronder SSL / TLS-certificaten, DevOps, IoT en PKI-beheer (Public Key Infrastructure) op ondernemingsniveau, evenals meerlaagse webbeveiliging. Als 's werelds grootste commerciële certificeringsinstantie met vele0 klanten en vele jarenar ervaring in online vertrouwen, werkt Sectigo samen met organisaties van elke omvang om geautomatiseerde publieke en private PKI-oplossingen te leveren voor het beveiligen van webservers, gebruikerstoegang, verbonden apparaten en applicaties . Erkend voor zijn bekroonde innovatie en de beste wereldwijde klantenondersteuning, heeft Sectigo de bewezen prestaties die nodig zijn om het digitale landschap van vandaag en morgen veilig te stellen.
Meer over Sectigo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.