Onfido betreedt officieel Benelux markt en kondigt Lynk & Co aan als nieuwste klant

Leider in identiteitsidentificatie opent nieuw kantoor in Amsterdam om de jaar-op-jaar groei van 216% in de regio te ondersteunen

| Onfido | 2 min | 11 augustus 2021 10:51
Afbeelding: Onfido Dashboard screenshot | Copyright: Onfido
Onfido, de wereldwijde dienstenverlener voor identiteitsverificatie en authenticatie, kondigt vandaag aan dat Lynk & Co, de marktleider op het gebied van mobiliteit, zijn nieuwste klant in de Benelux is. De vraag naar betrouwbare identiteitsdiensten neem alleen maar toe, met name vanuit de financiële dienstverlening en de mobiliteitssector, waar identiteitsverificatie essentieel is voor het op afstand verifiëren van identiteiten en het bestrijden van identiteitsfraude. De klantenlijst van Onfido groeit dan ook gestaag in de regio. Naast Lynk & Co bedient het bedrijf challenger bank bunq en LeasePlan Bank. Om verdere groei te realiseren en zijn regionale klanten beter te kunnen ondersteunen opent Onfido daarom een regionaal hoofdkantoor in Amsterdam.

Lynk & Co, dat een op lidmaatschap gebaseerde mobiliteitsoplossing biedt aan consumenten, heeft Onfido’s AI-powered document- en biometrische verificatieoplossing geïntegreerd om gebruikers snel en efficiënt te verifiëren. Onfido's eigen technologie verifieert de identiteit van gebruikers met een gebruiksvriendelijke oplossing voor de klanten en houdt fraudeurs buiten. Doordat Onfido volledig geïntegreerd is met het platform van Lynk & Co kunnen klanten zich aanmelden voor de dienst aan de hand van een selfie en foto van hun ID-bewijs. Onfido controleert eerst of het identiteitsbewijs echt is en niet vervalst en koppelt deze vervolgens met het gezicht van de gebruiker. Op deze manier weet men zeker dat de persoon die de identiteit voorlegt de rechtmatige eigenaar is en fysiek aanwezig is.

Mike Tuchen, CEO van Onfido: "De Benelux is een groeiend broeinest van internationale fintech activiteiten die een robuuste identiteitsverificatie vereisen voor KYC. Dit is een groeigebied voor Onfido en we zijn vastbesloten om de best mogelijke service te bieden aan onze bestaande klanten en om onze activiteiten in de regio uit te breiden. De oprichting van ons Nederlandse kantoor is daar het bewijs van."

"Identiteitsfraude neemt toe en is alleen maar verergerd door de Covid-19 pandemie. Uit ons laatste Identity Fraud Report blijkt dat het aantal pogingen tot identiteitsfraude met 41% is toegenomen vergeleken met het jaar daarvoor,“ aldus Michael van Gestel, Global Head of Fraud en General Manager van Onfido Nederland. “Nu steeds meer consumenten overstappen op digitale diensten, verwachten wij dat deze trend alleen maar zal toenemen. Door KYC-processen met identiteitsverificatie te automatiseren, worden bedrijven beschermd tegen geraffineerde fraude en profiteren ze van een verbeterd onboardingproces voor hun klanten."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Onfido
Onfido zet de nieuwe identiteitsnorm voor digitale toegang. Het bedrijf bewijst digitaal de echte identiteit van een gebruiker met behulp van Artificial Intelligence (AI), door een ID-foto te verifiëren en deze te vergelijken met de gezichtsbiometrie van de persoon. Dit betekent dat bedrijven hun gebruikers kunnen verifiëren zonder in te boeten op ervaring, conversie, privacy of veiligheid. Onfido wordt erkend als wereldleider op het gebied van AI voor identiteitsverificatie en authenticatie.
Meer over Onfido
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.