Mendix is leider in Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms

Mendix het meest rechts op de horizontale as voor ‘volledigheid en visie’ en het hoogst op de verticale as ‘vermogen om uit te voeren’

| Mendix | 5 min | 11 augustus 2021 16:29
Copyright: Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in low-code applicatieontwikkeling, kondigt aan dat Gartner, Inc. het bedrijf heeft gepositioneerd als leider in het 2021 Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms (MXDP). Dit is de vijfde achtereenvolgende keer dat Mendix door Gartner in het kwadrant met leiders is geplaatst. Mendix staat het meest rechts op de horizontale as voor ‘volledigheid en visie’ en het hoogst op de verticale as ‘vermogen om uit te voeren’.

De groeiende behoefte aan ‘Multiexperience Solutions’

Het nieuwe rapport van Gartner stelt dat: “Multi-experience ontwikkelplatforms software engineers een productieve manier bieden om rijke, onderling verbonden gebruikerservaringen te creëren voor web-, mobiele, conversatie-, digital twin-, IoT- en AR-toepassingen.” Goed doordachte strategieën op het gebied van multi-experience zijn cruciaal voor grote organisaties die digitaal willen transformeren en willen zorgen voor optimale betrokkenheid bij klanten en werknemers op de apparaten naar keuze.

Gartner kwantificeert de marktbehoefte en de groeiende vraag naar multi-experience ontwikkelplatforms en stelt dat: “Tegen 2025 zal 90 procent van de organisaties een combinatie van web-, native en hybride mobiele architecturen gebruiken in plaats van een one-size-fits-all-benadering,” terwijl ook wordt voorspeld dat “in 2024 een op de drie enterprise-organisaties een MXDP zal gebruiken om de snelheid van gezamenlijk optrekkende IT- en business-teams te versnellen om zo succesvolle digitale producten te leveren.”

Ontwikkelingsstrategieën met zowel multi-experience als low-code versnellen de digitale transformatie door een oplossing te bieden voor het huidige tekort aan softwareontwikkelaars. Multi-experience and low-code stellen organisaties in staat om sneller aan de vraag naar nieuwe digitale oplossingen, die door de pandemie verder is toegenomen, te voldoen. Denk hierbij aan het ondersteunen van werknemers in hybride werkomgevingen en het in contact komen met klanten die via verschillende digitale touchpoints willen communiceren. Organisaties kiezen voor het aanbieden van uitgebreide oplossingen op een kwaliteitsniveau dat consumenten gewend zijn en verbinden zo werknemers, klanten, leveranciers en partners met elkaar.

Bevestiging van de visie van het Mendix Platform

Het Mendix low-code platform is ontworpen om een scala aan ontwikkelaars, van niet-technische citizen developers tot professionele ontwikkelaars, in staat te stellen snel multi-experience applicaties te bouwen die voldoen aan de zakelijke behoeften en direct toegevoegde waarde leveren. Mendix gebruikt een unieke ‘best-of-breed’-benadering van low-code en multi-experience. Het platform ondersteunt de ontwikkeling van oplossingen die de nieuwste technologieën integreren, zoals de ontwikkeling van native mobiele apps; progressieve webapplicaties (PWA's); het Internet of Things (IoT) en wearables; conversational- en chatbot-technologieën; en mixed en augmented reality, en edge computing.

WRSTBND is een voorloper en innovator op het gebied van het gebruik van technologie in de evenementenbranche en een organisatie die algemeen bekend staat om het creëren van uitzonderlijke klantervaringen via meerdere contactpunten. Het bedrijf maakt gebruik van Mendix om oplossingen te creëren waarmee live-evenementen veilig georganiseerd kunnen worden met onder andere contactloze interacties en capaciteitscontroles.

“WRTSBND is ontstaan uit de behoefte aan betrouwbare, geavanceerde en flexibele technologie waarmee grote evenementen van begin tot eind goed kunnen worden beheerd”, zegt Conway Solomon, medeoprichter van WRSTBND. “Mendix stelde ons in staat om unieke, boeiende ervaringen voor onze klanten te creëren door RFID- en NFC-scanhardware, edge computing, realtime mobiele transacties en backend-processen naadloos te integreren. Het low-code platform van Mendix helpt ons om aan de behoeften van onze klanten en doelen van elk evenement te voldoen - van toegangscontroles en ticketverkoop tot betalingen en bijzondere acties, en alles daartussenin.”

"We zijn vereerd dat we voor de vijfde keer op rij als leider in het Magic Quadrant zijn gepositioneerd”, zegt Derek Roos, medeoprichter en CEO bij Mendix. “Gartner erkent de waarde van multi-experience platforms voor de ontwikkeling van state-of-the-art applicaties, die impact hebben op de hele organisatie”. Roos vervolgt: “Wij zijn van mening dat dit rapport onze missie om IT en business samen te brengen onderschrijft. We denken dat de erkenning van Gartner het resultaat is van de toewijding van Mendix om ‘alles en iedereen’ met elkaar te verbinden via een low-code platform dat onze klanten in staat stelt om een uitstekende gebruikerservaring te leveren.”

Gartner Multi-experience Development Platforms Magic Quadrant en Critical Capabilities

Als onderdeel van het rapport beoordeelde Gartner 13 leveranciers op basis van in totaal tien belangrijke criteria en vijf uses cases op het gebied van multi-experience development. Het ‘Gartner 2021 Critical Capabilities for Multiexperience Development Platforms’ is het begeleidende onderzoeksrapport voor het ‘Magic Quadrant for Multiexperience Digital Platforms’.

Het Magic Quadrant positioneert leveranciers op basis van de criteria 'Ability to Execute' en 'Completeness of Vision'. Mendix scoorde het hoogst van alle leveranciers in de use cases op het gebied van Progressive Web App Development (3,85 van de 5) en Mobile App Development (3,88 van de 5). Ook staat Mendix in de top-3 van alle andere door Gartner geëvalueerde use cases. Deze ranglijsten zijn gebaseerd op de evaluatie van tien zogeheten ‘critical capabilities’ (noodzakelijke capaciteiten) om de belangrijkste use-cases te realiseren.

Volgens AntTail zorgen het gemak en de flexibiliteit van het creëren van digitale oplossingen met Mendix ervoor dat fabrikanten, logistieke bedrijven, klanten en andere belanghebbenden de cruciale informatie die ze nodig hebben om zowel te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving als te tegelijkertijd de status en locatie van waardevolle fysieke activa te volgen.

“De voortdurende, wereldwijde levering van COVID-vaccins - elk met een unieke behoefte aan ultra-koude opslag en levering - benadrukt het cruciale belang van het combineren van operationele technologie met op IoT-gebaseerde monitoring voor succesvolle koelketenlogistiek”, zegt Mark Roemers, medeoprichter en CEO van AntTail. “Het low-code platform van Mendix stelt ons in staat om real-time data te integreren en zo een gebruiksvriendelijk dashboard te creëren voor end-to-end zichtbaarheid in het ecosysteem van de waardeketen.”

Klik hier voor meer informatie en het downloaden van een exemplaar van het Gartner 2021 Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.