Equinix en Options starten samenwerking en verbeteren connectiviteit en diensten voor investeringsbanken

Nieuwe hub voor handel in vreemde valuta (FX) in Singapore moet latency verlagen en de valutahandel met milliseconden versnellen

| Equinix | 3 min | 12 augustus 2021 12:23
Copyright: Equinix
Equinix, Inc. en Options, een vooraanstaande aanbieder van Ultra-Low Latency (ULL)-connectiviteit aan financiële markten, hebben hun krachten gebundeld om verbeterde connectiviteit en diensten met lage latency te bieden aan een wereldwijde top-tier investeringsbank.

De verlaging van de geografische latency via de implementatie van een nieuwe FX-hub versnelt het FX-handelsproces voor klanten, wat hen een belangrijk concurrentievoordeel biedt. Deze ontwikkeling ondersteunt ook de positie van Singapore als de derde grootste locatie wereldwijd; de verwachting is dat de valutahandel met milliseconden wordt versneld, wat miljarden dollars kan opleveren voor de economie van Singapore.

Options wordt in achttien van de International Business Exchange™ (IBX®)-locaties van Equinix geïmplementeerd, verspreid over twaalf grootstedelijke gebieden, en dit project markeert de vierde FX-handelsimplementatie van Options bij Equinix, na de bestaande FX-hubs in Londen (LD4), New York (NY4) en Tokio (TY4). Deze ontwikkeling ondersteunt een initiatief van de Monetary Authority of Singapore (MAS) om de latency voor FX-handel binnen Singapore te verbeteren en zorgt ervoor dat de retour-latency voor prijsaanpassingsorders nu verwaarloosbaar wordt. Ter vergelijking, de huidige vertraging tussen Singapore en Tokio bedraagt 70-80 milliseconden en die tussen Tokio en New York 220 milliseconden.

Samen breiden Equinix en Options de FX-voetafdruk uit naar Singapore om via de SG1 IBX van Equinix de liquiditeit en prijsvorming tijdens de Aziatische handelsuren te verbeteren. Door de verbinding via de datacenters van Equinix te leggen, kunnen klanten hun prijstransparantie verbeteren en een efficiëntere prijsvorming faciliteren, waardoor ze hogere afwijzingen of ongerechtvaardigd risico voor marktmakers kunnen vermijden.

John Knuff, Vice-President Business Development bij Equinix, vertelt: "Singapore is een belangrijke wereldwijde FX-hub aan het worden en daarom zijn wij als Equinix bijzonder blij om samen met Options daar een wereldwijde FX-handel te faciliteren in een veilige omgeving met weinig latency. In deze steeds competitievere sector moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun IT-infrastructuur in staat is om in real-time te handelen en prijzen af te stemmen. Aangezien Equinix al FX-hubs heeft in Londen, New York en Tokio, biedt ons platform hoogwaardige connectiviteit tussen deze belangrijkste regio's ter wereld."

Het nieuwe FX-handelsplatform wordt gehuisvest in een voor FX-klanten aangewezen gedeelte van SG1. SG1 is een van de best verbonden datacenters ter wereld en biedt een divers ecosysteem van deelnemers met meerdere connectiviteitsmogelijkheden aan 230 carriers en meer dan 700 bedrijven. Het datacenter wordt ondersteund vanuit meerdere locaties met verbeterde beveiliging. Door gebruik te maken van Platform Equinix® in Singapore, kan Options zijn klanten een interconnectie-rijke omgeving voor lage latency en een sterk beveiligde FX-handel bieden op de digitale edge.

Highlights

  • Options werd in 2019 een van de eerste aanbieders van beheerde diensten die de Platinum Partner Status bij Equinix behaalde. Het bedrijf levert een hoogwaardige beheerde handelsinfrastructuur en uitstekende cloud-enabled beheerde diensten aan meer dan 250 bedrijven wereldwijd. Daarnaast biedt Options een flexibel, schaalbaar platform in een cyberbeveiligingsverpakking van investeringsbankkwaliteit.
  • Platform Equinix beschikt over een uitgebreid ecosysteem van financiële diensten, dat beurzen, elektronische betalingsbedrijven, kapitaalmarktdeelnemers en verzekeraars verbindt. Dit ecosysteem faciliteert de interconnectie van talloze financiële IT-workloads op de wereldwijde financiële markten. Multi-asset handelsplatformen als Euronext FX, Singapore Exchange BidFX, XTX Markets en ICE Global Network zijn, net als belangrijke banken met FX-activiteiten in Singapore, al toegetreden tot het handelsecosysteem van Equinix in Singapore. Marktdeelnemers uit de regio kunnen profiteren van de honderden netwerken in hun directe nabijheid, waardoor zij hun netwerk-latency kunnen verminderen en de handelsprestaties voor hun klanten kunnen vergroten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.