Intel introduceert Intel Arc, een nieuw merk van high-performance graphics

Nieuw graphics merk omvat hardware, software en diensten

| Intel | 2 min | 16 augustus 2021 16:32
Copyright: Intel
Wat is het nieuws? Intel heeft vandaag het merk onthuld voor zijn nieuwe high-performance graphics consumentenproducten: Intel® Arc™. Het Arc-merk omvat hardware, software en services en zal meerdere hardwaregeneraties omvatten. De eerste generatie is gebaseerd op de Xe HPG-microarchitectuur met de codenaam Alchemist (voorheen bekend als DG2). Intel onthulde ook de codenamen van toekomstige generaties binnen het Arc-merk Arc.

“Vandaag markeert een belangrijk moment in de graphics reis die we een paar jaar geleden zijn begonnen. De lancering van Intel Arc en het onthullen van toekomstige hardware-generaties benadrukken Intel’s diepgaande en voortdurende inzet voor gamers en makers overal. We hebben teams die ongelooflijk werk doen om ervoor te zorgen dat we eersteklas en volledig soepele ervaringen leveren wanneer deze producten begin volgend jaar beschikbaar zijn.” - Roger Chandler, Vice President en General Manager Client Graphics Products and Solutions bij Intel

Waarom het belangrijk is: Intel Xe is een schaalbare graphics- en computerarchitectuur die is ontworpen om uitzonderlijke prestaties en functionaliteit te leveren, die apart of geïntegreerd te gebruiken zijn en inzetbaar zijn binnen datacenters en supercomputers.

Nieuwe Intel Arc Graphics- producten zijn gebaseerd op de Xe HPG-microarchitectuur, een convergentie van Intel's Xe LP-, HP- en HPC-microarchitecturen, die schaalbaarheid en rekenefficiëntie leveren met geavanceerde graphics functies. De eerste generatie Intel Arc-producten met de codenaam Alchemist beschikken over op hardware gebaseerde ray tracing en door kunstmatige intelligentie aangedreven super sampling. Ze bieden volledige ondersteuning voor DirectX 12 Ultimate.

Voor wie? Het is de Intel's langetermijnvisie om gamers en makers over de hele wereld soepele gaming- en contentcreatie-ervaringen te bieden, zodat ze kunnen innoveren en keuze hebben in hardware in combinatie met open en toegankelijke softwaretools.

Meer informatie: Alchemist-producten worden in het eerste kwartaal van 2022 verwacht. Ga naar Intel.com/Arc voor meer achtergrond. Meer details volgen 2021.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Intel
Intel (Nasdaq: INTC) is marktleider en creëert technologie die wereldwijde vooruitgang mogelijk maakt en levens verrijkt. Geïnspireerd door de wet van Moore werkt Intel continu aan het ontwerpen en produceren van halfgeleiders waarmee klanten hun grootste uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Door informatie te integreren in de cloud, het netwerk, de edge en elk type computerapparatuur, zorgt Intel ervoor dat het potentieel van data vrijkomt om zo het bedrijfsleven en de samenleving op een positieve manier te transformeren. 
Meer over Intel
Disclaimer
All product plans and roadmaps are subject to change without notice. Statements on this website that refer to future plans or expectations are forward-looking statements. These statements are based on current expectations and involve many risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from those expressed or implied in such statements. For more information on the factors that could cause actual results to differ materially, see our most recent earnings release and SEC filings at www.intc.com. Code names are used by Intel to identify products, technologies or services that are in development and not publicly available. These are not "commercial" names and not intended to function as trademarks.??

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.