Waar bedrijven vandaag aan moeten denken om zich voor te bereiden op het quantum tijdperk

Quantumtechnologie heeft een enorm potentieel voor wetenschap, industrie en samenleving

| SAP | 1 min | 16 augustus 2021 18:05
Copyright: SAP
Quantumtechnologie heeft een enorm potentieel voor wetenschap, industrie en samenleving. Het onderzoek op dit gebied heeft de afgelopen jaren een sterke impuls gekregen, waardoor een mini-startup-boom ontstond. Quantum computing is hier van bijzonder belang. Met de opkomst van Quantum computing kunnen we in de toekomst misschien complexe taken oplossen waar zelfs de krachtigste supercomputers vandaag niet in slagen.

De meest besproken use-cases voor kwantumcomputers zijn die waarbij complexe modellen die enorme combinatorische rekenkracht vereisen, worden toegepast op een probleem. Dit omvat combinatorische optimalisatieproblemen zoals supply chain-logistiek, waarbij het coördineren en identificeren van de meest efficiënte route voor goederen om naar de markt te reizen een van de meest gewilde doelen is voor zowel het bedrijfsleven als de wetenschap.

Een ander toepassingsgebied zou de financiële dienstverlening kunnen zijn, waar marktvoorspellingsmodellen worden gebruikt voor het voorspellen van belangrijke, ontwrichtende gebeurtenissen voor de bredere economie om portefeuillebeslissingen te sturen. Quantum computing zal naar verwachting ook machine learning verbeteren, wat bijvoorbeeld de training van neurale netwerken kan versnellen.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.